درخواست سازمانهای مدنی برای توقف سرمایهگذاری اروپایی در شهرکهای صهیونیستی
سازمانهای مدنی از ۶۷۰ نهاد مالی اروپایی که طی سه سال گذشته در معاملات با شرکتهای مرتبط با ساخت شهرکهای اسرائیلی در سرزمینهای اشغالی دخیل بودهاند، خواستند که سرمایهگذاری خود را متوقف کنند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از عرب 48، در گزارش سازمانهای مدنی فلسطینی، منطقهای و اروپایی از بیش از 670 موسسه مالی اروپایی خواسته شد که تمام سرمایه گذاریها و جریانهای مالی را در شهرکهای اسرائیلی در کرانه باختری اشغالی متوقف کنند.
در گزارشی از سوی این ائتلاف موسوم به «در تامین مالی اشغالگری رژیم صهیونیستی مشارکت نکنید» که شامل 25 سازمان است، آمده است که این موسسات اروپایی با شرکتهایی که در شهرکهای کرانه باختری فعالیت میکنند ارتباط دارند و سرمایهگذاری های آنها میلیارد دلاری است.
بر اساس دادههای این گزارش، این سرمایه گذاریها، که به طور مستقیم یا غیر مستقیم انجام شده ، در قالب وام یا خرید سهام و اوراق قرضه بین سال 2018 و مه 2021 بوده است.
این گزارش در ادامه افزود: این شرکتها با 50 شرکت مشارکت کننده در شهرکسازیهای غیرقانونی اسرائیل روابط مالی دارند و به آنها 114 میلیارد دلار وام و اشتراک اعطا کردند.
این گزارش نشان میدهد که تا ماه مه 2021، ارزش کل سهام و اوراق قرضهای که سرمایهگذاران اروپایی در این شرکتها دارند 141 میلیارد دلار است که دریافت وام، خرید سهام و اوراق قرضه توسط بانکهای فرانسوی و آلمانی «ب ان پ پاریبا» و «دویچه بانک» صورت گرفته است.
بیش از 600 هزار یهودی اسرائیلی در شهرکهای کرانه باختری رود اردن و شرق بیت المقدس زندگی میکنند؛ سرزمینهایی فلسطینی که در سال 1967 توسط رژیم غاصب اسرائیل اشغال شد. بیش از سه میلیون فلسطینی در کرانه باختری و بخش شرقی بیت المقدس که توسط رژیم اشغالگر صهیونیستی ضمیمه اراضی اشغالی شده، زندگی میکنند.
بسیاری از شرکتهای بزرگ صهیونیستی از جمله بانکهای «لومی» و «پوعلیم» یا ارائه دهندگان خدمات اینترنتی، مخابراتی و همچنین فروشگاههای بزرگ زنجیرهای که به نوعی اغلب با موسسات و نهادیهای مالی و تجاری اروپایی مرتبط هستند در شهرکهای اسرائیلی واقع در بخشهای اشغالی فعال هستند.
در این گزارش تنها به روایت معاملاتی که به صورت مستقیم در شهرکسازی نقش داشتهاند اکتفا نشده است، بلکه از مشارکت بسیاری از شرکتهای اروپایی فهرست شده برای داشتن سهام در شرکتهای غیر اسرائیلی، مانند شرکت غول پیکر تجهیزات سنگین «کاترپیلار» که محصولات آن در شهرکها استفاده میشود، نام برده شده است.
ائتلاف موسوم به «در تامین مالی اشغالگری رژیم صهیونیستی مشارکت نکنید» تاکید کرد که شرکتهای اروپایی وظیفه دارند اطمینان حاصل کنند که در نقض قوانین بین المللی دخالت ندارند و با معاملات و قراردادهای خود شریک جرایم و جنایات بینالمللی نمیشوند.
سال گذشته سازمان ملل متحد فهرستی از 112 شرکت فعال از جمله «تریپ ادوایزر»، «ایر بی اند بی» یا «اسکپدیا» در شهرکهای صهیونیستی منتشر کرد.
این فهرست توسط دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد در پاسخ به قطعنامه شورای حقوق بشر مبنی بر درخواست تشکیل یک «پایگاه داده» برای اطلاع از شرکتهایی که از فعالیت در سرزمینهای اشغالی فلسطین سود میبرند، تهیه شده است.
انتهای پیام/