گرانی دارو و هزینه‌های درمان رنجی مضاعف برای بیماران کبدی همدان است

گرانی دارو و هزینه‌های درمان رنجی مضاعف برای بیماران کبدی همدان است

گروه استان‌ها- مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کبدی استان همدان گفت: گرانی و تحت پوشش نبودن برخی داروهای بیماران کبدی رنجی مضاعف برای مبتلایان است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، وقتی بیماری بیماران کبدی پیشرفت می‌کند به سمت سیروز کبدی پیش رفته و نیاز به پیوند پیدا می‌کنند و کمبود داروها، شرایط سخت پیوند، تحت پوشش بیمه نبودن برخی داروها و هزینه‌های سنگین آن، رنجی مضاعف برای بیماران است.

داروی تنوماید جزو داروهای درمانی ضروری بیماران مبتلا به هپاتیت است که تحت پوشش هیچ بیمه‌ای قرار نگرفته و بیماران مجبورند این قرص را با هزینه‌ای بالا دریافت کنند.

علی رغم پیگیری‌های انجمن حمایت از بیماران کبدی، هیچ‌گونه مساعدتی برای تحت پوشش قرار گرفتن داروهای آزاد و گران قیمت بیماران انجام نشده است.

بیماران نیازمند پیوند در صورت پیدا شدن کبد و تماس از بیمارستان باید خود را در کوتاه‌ترین زمان ممکن به شیراز و بیمارستان مربوطه برسانند.

دیر رسیدن بیماران به محل پیوند به بهای از دست رفتن پیوند است بنابراین بیماران نیازمند یک محل اقامتی در شیراز هستند تا در صورت پیدا شدن کبد اهدایی بتوانند سریع خود را به بیمارستان برسانند. هزینه بالای اقامت بیماران در شیراز فرصت پیوند را از بسیاری از بیماران بی‌بضاعت گرفته است.

آمبولانسی برای انتقال بیماران کبدی اختصاص یابد

حسن افتخاری مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کبدی استان همدان با بیان‌اینکه بیماران نیازمند پیوند باید در شیراز مستقر شوند تا در صورت تماس از بیمارستان فوری خود را به محل پیوند برسانند اظهار داشت: متاسفانه بسیاری از بیماران همدان از نظر مالی توانایی گرفتن اقامت در شیراز را ندارند.

وی با تاکید بر اینکه هزینه اقامت ماهیانه بیمار و همراهانش در خارج از استان بیش از یک میلیون تومان است، تصریح کرد: مسئولان باید تدابیری برای حل مشکل اقامتی این دسته از بیماران داشته باشند.

مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کبدی استان همدان گفت: اگر هم امکانات اقامتی فراهم نیست باید یک آمبولانس در مراکز درمانی همدان برای انتقال سریع بیماران به بیمارستان پیوند شیراز اختصاص یابد.

افتخاری با بیان اینکه عمل پیوند کبد برای بیماران حداقل 50 میلیون تومان هزینه دربر دارد اظهار داشت: انجام چند سری آزمایشات پیش از عمل، هزینه اقامت، حمل‌ و‌ نقل بیماران، هزینه انواع اسکن و داروها برای همه بیماران پیوندی ضروری است.

بیش از 2300 بیمار کبدی عضو انجمن هستند

وی با اشاره به اینکه 2 هزار و 300 بیمار کبدی عضو و زیر پوشش انجمن حمایت از بیماران کبدی هستند تصریح کرد: این بیماران مبتلا به هپاتیت و سیروز کبدی هستند.

مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کبدی استان همدان با بیان اینکه بیماران مبتلا به سیروز کبدی نیاز به پیوند دارند گفت: شیوع کرونا و ترس از ابتلا به این ویروس سبب کاهش مراجعه بیماران به انجمن و پیگیری روند درمان شده است.

افتخاری از مساعدت دارویی انجمن به بیماران نیازمند خبر داد و اظهار داشت: با چند آزمایشگاه، مرکز اسکن و سونوگرافی قرارداد داریم و بیماران نیازمند را برای دریافت تخفیف به مراکز مورد نظر معرفی می‌کنیم.

وی با بیان اینکه کمک به هزینه‌های دارو و درمان بیماران نیازمند کبدی از راه کمک‌های مردمی تامین می‌شود، تصریح کرد: مردم خیر می‌توانند کمک های مالی خود را به شماره حساب بانک ملی 0110102222005 به نام انجمن خیریه حمایت از بیماران کبدی استان همدان ارسال کنند.

یک خانم 58 ساله که دچار سیروز کبدی و در انتظار پیوند کبد است، از کمیابی برخی داروها خبر داد و به خبرنگار تسنیم گفت: برای تهیه داروهای کمیاب خود راهی استان‌های دیگر از جمله تهران، قم و مناطق دیگر می‌شویم.

وی با تاکید بر اینکه داروهای ضروری ما بسیار گران و کمیاب است، اظهار داشت: حتی بیمارانی هم که پیوند زده‌اند با مشکل کمبود دارو روبه‌رو هستند.

این بیمار با اشاره به اینکه پیوند تنها راه درمان قطعی بیمارانی مانند من است تصریح کرد: ما بیماران پیوندی همیشه گوش به زنگ تماس از بیمارستان پیوند شیراز هستیم.

وی با بیان اینکه نبود محلی مناسب برای اقامت بیماران پیوندی در شیراز یکی از مهمترین مشکلات ما است اظهار داشت: وقتی بیماری تماس می‌گیرند باید در مدت زمانی محدود خود را به شیراز برساند. با توجه به مسافت طولانی همدان تا شیراز برای بیشتر بیماران امکان رسیدن در زمانی کوتاه وجود ندارد.

این بیمار گفت: از مسئولان علوم پزشکی تقاضا دارم بیماران کبدی را دریابند و مشکل کمبود داروی بیماران که بیشتر مختص استان همدان است را برطرف کنند.

کرونا آمار اهدای عضو و پیوند را کاهش داده است

مسئول فراهم آوری اعضای تیم پیوند عضو دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه شیوع  کرونا در کاهش آمار اهدای عضو موثر بوده است اظهار داشت: این امر در کاهش جراحی‌های پیوند هم تاثیر داشته است.

مجید حمیدی با تاکید بر اینکه بیشترین علت مرگ مغزی در بیماران مربوط به تروما و تصادفات جاده‌ای است تصریح کرد: کاهش سفرها و ترددها سبب کمتر شدن تصادفات و بیماران مرگ مغزی شده که از جهتی مثبت و از طرفی هم باعث کمتر شدن آمار اهدای عضو شده است.

وی با بیان اینکه پیش از اهدای عضو بیماران مرگ مغزی از نظر ابتلا به کرونا مورد بررسی قرار می‌گیرند، عنوان کرد: اگر تست کرونای بیماران مثبت باشد امکان اهدای عضو و پیوند وجود ندارد.

مسئول فراهم‌آوری اعضای تیم پیوند عضو دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه امسال 7 مورد رضایت اهدای عضو از خانواده بیماران مرگ مغزی گرفتیم، تصریح کرد: پیوند دو مورد از بیماران مرگ مغزی به خاطر ابتلا به کرونا انجام نشد.

حمیدی با بیان اینکه پیوند کبد در شیراز و تهران انجام می‌شود گفت: بهتر است بیماران مدتی در محل پیوند مستقر شوند تا در صورت یافتن عضو اهدایی فورا خود را به بیمارستان برسانند.

انتهای پیام/743/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon