بالابودن آمار مراجعان کرونایی به مراکز ۱۶ ساعته در استان فارس؛ ساده‌انگاری عامل شروع موج جدید کروناست


بالابودن آمار مراجعان کرونایی به مراکز 16 ساعته در استان فارس؛ ساده‌انگاری عامل شروع موج جدید کروناست

گروه استان‌ها - رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بالا بودن مراجعه بیماران و موارد مشکوک به کرونا به مراکز شانزده ساعته استان خبر داد و این موضوع را نگران‌کننده خواند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  شیراز ، آخرین بررسی رنگ‌بندی استان‌ها نشان از تغییر محسوس شهرهای استان فارس از وضعیت پرخطر به سمت کم خطر یا خطر متوسط است. بر این اساس در حال حاضر 2 شهرستان فیروزآباد و مهر در استان به رنگ آبی درآمدند که نشان از وضعیت کم خطر این شهرستان‌ها دارد. 

همچنین 14 شهرستان استان که شیراز نیز جزئی از اینها است در حالت نارنجی یا خطر متوسط و مابقی در وضعیت زرد هستند که در صورت جدیت مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی و تزریق واکسن می‌توان امیدوار بود که وضعیت کل استان به زودی به رنگ آبی و زرد درآید. 

هر چند بررسی‌ها نشان از نزولی‌شدن شیب ابتلا به کرونا و تثبیت آن می‌دهد اما نباید از گونه‌های جدید کرونا و هشدار بابت عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی غافل شد به ویژه اینکه با سردشدن هوا زمینه برای گسترش بیماری‌های ویروسی بیشتر می‌شود.

در همین راستا مهرزاد لطفی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز امروز در نشست ستاد دانشگاهی مدیریت کرونا از بالا بودن مراجعه بیماران و موارد مشکوک به کرونا به مراکز شانزده ساعته استان خبر داد و این موضوع را نگران‌کننده خواند. 

وی معتقد است که  هرچه این مراجعات بیشتر باشد نشان‌دهنده این است که حساسیت و توجه به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی کم شده و می‌تواند سبب اوج گیری مجدد کرونا باشد. لطفی خدمت‌رسانی به مراجعان و بیماران در این مراکز را برای کاهش ارجاع بیماران به بیمارستان‌ها مهم برشمرد.

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز درصد مرگ و میر بر اثر ابتلا به کرونا در افراد زیر 50 سال نیز در استان قابل توجه است، بنابراین از همه مردم به ویژه جوانان درخواست می‌شود بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، استفاده از ماسک، حفظ فاصله فیزیکی و پرهیز از حضور در اجتماعات و دورهمی‌های دوستانه و خانوادگی توجه ویژه داشته باشند.

 وی از آمار حدود 250 تا 300 نفر بستری روزانه در بیمارستان‌های فارس طی یک هفته گذشته خبر داد و این موضوع را هشداری برای شروع مجدد یک موج دانست و از مردم درخواست کرد ضمن مراجعه برای تزریق واکسن بر رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی اهتمام داشته باشند. 

به گفته لطفی برای سهولت دسترسی مردم به مراکز واکسیناسیون، در حال حاضر 50 پایگاه تجمیعی، 92 مرکز خدمات جامع سلامت شهری روستایی، 153 مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، 889 خانه بهداشت و 243 ایستگاه سیار در زمینه واکسیناسیون علیه کروناویروس در فارس فعال هستند و به افراد بالای 12 سال در استان در بخش‌های مختلف شهری، روستایی و عشایری خدمت رسانی می‌کنند. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز بار دیگر تاکید و از مردم درخواست کرد که در راستای اهمیت ارتقای سلامت جامعه با مسئولیت‌پذیری اجتماعی برای دریافت واکسن کرونا تعلل نکنند و هرچه سریعتر برای انجام واکسیناسیون به مراکز تعیین شده در سطح استان مراجعه کنند.

لطفی معتقد است که هرگونه سهل‌انگاری در زمینه رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، چرخش و شیوع بیشتر بیماری کووید19 در استان و کشور را به دنبال دارد.

همچنین عبدالرسول همتی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز به ارائه آماری از تزریق واکسن در استان پرداخت. به گفته وی در حال حاضر گروه‌های سنی بالای دوازده سال بر علیه کرونا واکسینه می‌شوند  و در مجموع تزریق واکسن کرونا در فارس به سه میلیون و 414 هزار و 646 دوز رسیده است.

وی اعلام کرده است که واکسن کرونا به اندازه کافی در استان وجود دارد بنابراین مردم هرچه سریعتر برای دریافت واکسن کرونا به مراکز واکسیناسیون تعیین شده مراجعه کنند تا بتوانیم به هدف ایمنی جمعی در استان برسیم.

روح‌الله حسینی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز ضمن ارائه آماری از واکسیناسیون در استان فارس از طراحی و اجرای محدودیت‌های هوشمند در استان‌ها خبر داد که بر این اساس برای افرادی که واکسینه نشدند محدودیت‌های هوشمند اعمال می‌شود. 

به گفته وی برای قطع زنجیره انتشار ویروس می‌بایست درصد قابل توجهی از مردم کشور واکسینه شوند بنابراین لازم است که برای بازگشت به وضعیت قبل از کرونا همه افراد واجد شرایط برای دریافت واکسن اقدام کنند. 

حسینی همچنین از مردم استان فارس  درخواست کرد تا برای تداوم امکان استفاده از خدمات اجتماعی و محروم نشدن از این خدمات، در سریع‌ترین زمان ممکن برای تزریق واکسن به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.

به گفته وی بر اساس طرح هوشمند واکسیناسیون در آینده تنها افرادی می‌توانند از خدمات اجتماعی استفاده کنند که هر دو دز واکسن خود را دریافت کرده باشند و از آنجا که فاصله دریافت دو دز واکسن در انواع واکسن متفاوت بوده و دست کم چهار هفته است که از افراد دعوت می‌شود در موعد مقرر، در این زمینه اقدام کنند. 

متولیان بهداشت و درمان استان فارس معتقد هستند با اینکه در حال گذر از موج پنجم بیماری کووید19 هستیم، اما کماکان باید به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی پای‌بند باشیم؛ اگر ماسک‌ها برداشته و حساسیت‌ها کم شود ممکن است با موج جدیدی از بیماری روبه‌رو شویم. 

انتهای پیام/424 /ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon