گلایهمندی عضو شورای شهر از تخریب بافت تاریخی همدان/ چه کسی مسئول تخریب بنای تاریخی مدرسه "ظفر" است؟
گروه استانها- متاسفانه چند روز پیش مدرسه تاریخی "ظفر" همدان تخریب شد، اتفاقی که مسئولیت آن را نه مالک قبول میکند نه شهرداری منطقه یک و نه میراث فرهنگی و همین موضوع نیز سبب اعتراض مردم شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، جلسه فوقالعاده کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر همدان که با موضوع تخریب مدرسه تاریخی «ظفر» که چند روز پیش رخ داده سر و صدای زیادی در همدان به پا کرد، در شورای شهر همدان برگزار شد.
سعید حاجی بابایی با این توضیح که این جلسه صرفا در مورد تخریب مدرسه ظفر نیست اظهار داشت: باید سازوکاری بیاندیشیم تا بافت تاریخی همدان تحتالشعاع توسعهیافتگی قرار نگیرد.
وی افزود: اگر قرار است ناهماهنگی وجود داشته باشد این روند قطعا ادامه خواهد داشت پس اگر فردی کوتاهی داشته باید علت را بدانیم و اگر خلا قانونی هم بوده باید آن را بررسی کنیم.
این عضو شورا با بیان اینکه کشورهایی مثل ایران خصوصا شهر همدان بافتهای تاریخی چندانی ندارند و باید صدها میلیارد پول هزینه و زمان صرف کرد تا چنین بافتی را ایجاد کرد عنوان کرد: متاسفانه از کنار آنچه که داریم سادهانگارانه عبور میکنیم و گاهی تصمیماتی میگیریم که قابل جبران نیست و حتی سبب مخدوش بافت تاریخی نیز میشود.
وی با این توضیح که دیروز با دادستان همدان صحبتی داشتیم که ظاهرا نامهای از سوی دادستانی به شهرداری ارسال شده که دیگر استعلام موردی نگیرند تا مردم رفت و آمدی در سازمانها نداشته باشند و معطل نشوند مطرح کرد: در بهمن ماه سال 99، آقای دهبانی استعلامی پیرامون تقاضای مالک از میراث فرهنگی گرفته و درخواست صدور پروانه داشته که ظاهرا سازمان میراث پاسخ نامه را نداده است از طرفی این موضوع مصوبه ماده 5 داشته و در مصوبه دوم تغییر کاربری از مختلط به تجاری ذکر شده است.
این مقام مسئول با اظهار تأسف از بی اطلاعی مسئولان امر از این مسئله بیان کرد: وقتی میخواهیم یک کیسه گچ دم در بزنیم، بلافاصله جلویش را میگیرند؛ در مورد تخریب این بنا هم باید چنین رفتار میشد یعنی باید موقع تخریب و آواربرداری جلوی این مسئله گرفته میشد.
وی عنوان کرد: اگر قرار باشد در این خصوص به نتیجه برسیم با همدلی است چرا که شهر همدان سرپرست دارد و طبق روال و بر اساس قانون کار انجام میشود.
رییس کمیسیون معماری شورای شهر همدان با طرح این سوال که چرا ناهماهنگیها باید باعث شود این اتفاق برای مدرسه ظفر رخ دهد اظهار داشت: ما دنبال این مسئله خواهیم رفت چون وظیفه داریم پس نباید نگاه سازمانی داشته باشیم چراکه بافت تاریخی متعلق به همه ماست.
مالک از شهرداری هیچگونه مجوزی برای تخریب دریافت نکرده است
شهردار منطقه یک همدان با توضیح اتفاق رخ داده برای این بنا گفت: هنگام خاکبرداری همکاران سازمان پسماند شهرداری نسبت به تعطیلی کار اقدام کردهاند.
وی بیان کرد: مدرسه ظفر توسط شهرداری تخریب نشده و توسط مالک تخریب شده است و آیت یعنی مالک از شهرداری هیچگونه مجوزی برای تخریب دریافت نکرده است.
دهبانی ادامه داد: در سالهای 89 و 90 این ملک تغییر کاربری پیدا کرده و طبق مصوبات کمیسیون ماده 5 از کاربرب آموزشی به کاربری تجاری با رعایت تعریض معبر تغییرات انجام شده است.
وی توضیح داد: در سال 89 یک مصوبه و در سال 90 نیز مصوبهای با عنوان از تغییر کاربری مختلط به تجاری داشته است که سازمان میراث فرهنگی نیز عضو این کمیسیون بوده است.
شهردار منطقه یک همدان مطرح کرد: این مدرسه متعلق به آموزش و پرورش است و این نهاد با رعایت بررسی اصلاحی ملک را به شخصی در عوض مطالبات خود واگذار کرده است.
حاجیبابایی در واکنش به سخنان شهردار منطقه یک اظهار داشت: مالک این بافت تاریخی، صبح امروز در شورای شهر بود و میگوید خود آنجا را تخریب نکرده است حالا باید دید این وسط چه کسی آن مدرسه را تخریب کرده آنهم وقتی مالک اظهار بیاطلاعی میکند.
دهبانی نیز درباره این اظهار نظر عضو شورای شهر گفت: مالک میگوید تخریب نکرده بلکه اقدام به رفع خطر کرده است و اینگونه عمل خود را استدلال میکند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا مالک مجوز رفع خطر گرفته است نیز عنوان کرد: خیر؛ میراث فرهنگی یگان حفاظت دارد که اگر اخطار میداد باید به شهرداری اعلام میکرد کما اینکه ماموران پسماند شهرداری نیز رفتاری خلاف قانون را اطلاع میدهند.
این مقام مسئول با بیان اینکه ما واقعا در بافت تاریخی به دنبال پول نیستیم چراکه میدانیم بافت تاریخی برای ما درآمد ندارد ادامه داد: ارسال دوبار نامه به برگشت کاربری به اولیه در خصوص این بنا به میراث فرهنگی گویای این مسئله است.
وی اظهار داشت:هیچ مدیری دوست ندارد با تخریب یک ملک برای خود چالشی ایجاد کند پس تخریب آن ملک را شهرداری انجام نداده است.
انتهای پیام/742/ش