هشدار ستاد بحران کرمانشاه نسبت به خشکسالی و بارش‌های سیل‌آسای مقطعی در پاییز امسال/ کشاورزان به گوش باشند

هشدار ستاد بحران کرمانشاه نسبت به خشکسالی و بارش‌های سیل‌آسای مقطعی در پاییز امسال/ کشاورزان به گوش باشند

گروه استان‌ها- براساس مدل‌های هواشناسی با وجود پیش‌بینی خشکسالی در امسال احتمال وقوع بارش‌های سیل‌آسای مقطعی نیز در استان کرمانشاه وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، کارشناسان می‌گویند بارش‌های پاییز امسال کمتر از حد نرمال است اما احتمال بارش‌های مقطعی سیل‌آسا نیز وجود دارد به همین دلیل ستاد بحران استان به دستگاه‌های اجرایی برای خشکسالی و سیلاب‌های احتمالی پاییزی هشدار داد.

براساس اعلام کارشناسان در مجموع بارش پاییز 1400 کشور گرایش به کمتر از نرمال دارد. اگرچه به نظر می‌رسد بارش نیمه نخست فصل پاییز پیش رو نسبت به سال گذشته بهتر باشد.

بهبود میانگین بارش کشور از آغاز فصل سرد نیز از دیگر پیش‌بینی‌های کارشناسان است که البته با وجود گرایش به کسری بارش در برونداد بیشتر مدل‌ها، عدم قطعیت پیش‌بینی پاییز امسال بسیار زیاد است.

با توجه به پیش‌بینی‌ها نسبت به خشکسالی و بارش‌های مقطعی سیل‌آسا هشدار داده شده و خسارت 56 هزار میلیارد ریالی خشکسالی به بخش کشاورزی استان و کاهش 805 هزار تنی تولیدات کشاورزی تلنگری برای جلوگیری از بروز این خسارت‌ها در امسال و تغییر الگوی کشت است.

هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه از جهاد کشاورزی خواست برای کشت پاییزه تدابیر لازم اندیشیده شود تا کشاورزان آسیب و خسارت نبینند و اظهار داشت: الگوهای هواشناسی پیش‌بینی بارش های کم در مهر و آبان و تداوم خشکسالی را نشان می‌دهد و بر این اساس تدوین برنامه هدفمند برای بیان اهمیت و ضرورت انجام کشت‌های مقاوم در برابر این تهدید و تغییر زمان بندی کشت دیم ضروری است و در سطوح مختلف باید به کشاورزان اطلاع‌رسانی شود.

وی افزود: در آغاز سال آبی جدید و در پاییز 1400 دوباره با مشکل کم بارشی روبرو هستیم و این احتمال وجود دارد که این روند تا آذرماه تداوم داشته باشد و تنش آبی سال گذشته را نیز داشته باشیم زیرا برآیند کلی مدل‌های ‌پیش‌بینی نشان می‌دهد که با احتمال بالا، بارش‌های ‌پاییزه امسال به‌طور نسبی کمتر از نرمال خواهد بود.

بازوند عنوان کرد: برنامه‌ریزی جهاد کشاورزی برای ارتباط با کشاورزان باید به گونه‌ای طراحی و اجرا شود که کشاورزان با آگاهی دچار کمترین خسارت احتمالی به دلیل خشکسالی شوند و فرمانداری‌ها نیز براساس شرایط منطقه‌ای برش شهرستانی این برنامه را تهیه و اجرا و حتماً موضوع را با ظرفیت شبکه‌های مراکز خدمات کشاورزی برای مردم تبیین و تشریح کنند.

وی شرایط پیش رو به لحاظ خشکسالی و کم بارشی را مطلوب ندانست و گفت: حتی ممکن است بعد از این بازه خشکسالی دچار سیل هم بشویم که نیاز است پیش بینی‌های لازم در این خصوص صورت گیرد.

استاندار کرمانشاه با اشاره به خسارت ناشی از کم بارشی و خشکسالی در سال گذشته عنوان کرد: باید برای تهدید سیل در آینده نیز هم پیش بینی لازم صورت گیرد و شهرداری‌ها، امور آب و سایر دستگاه‌های متولی مشکلات و خطرات احتمالی را شناسایی و در مسیرهای که آورد بارش یا احتمال انسداد و آبگرفتگی وجود دارد، پیش بینی کاهش آسیب‌ها و رفع مشکلات را داشته باشند و همچنین شهرداری‌ها بر ساخت و سازهای صورت گرفته در بستر رودخانه‌ها نیز نظارت و موارد خطرآفرین را شناسایی و اقدامات لازم را انجام دهند.

انتهای پیام/ز

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران