سازمان دامپزشکی نقش سازنده‌ای در امنیت غذایی کشور دارد

سازمان دامپزشکی نقش سازنده‌ای در امنیت غذایی کشور دارد

گروه استان‌ها – دامپزشکی در تولید، توزیع، فرآوری و عرضه مواد غذایی با منشأ دامی نظارت جدی داشته و در این راستا آزمایشگاه تشخیص سریع بیماری‌های دامی جنوب شرق در استان کرمان راه‌اندازی شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، 14 مهرماه در تقویم کشور ما به عنوان روز دامپزشکی نامگذاری شده و کمتر کسی است که نداند در شرایط کنونی نقش دامپزشکی تنها درمان بیماری دام نبوده و امروز یکی از مهمترین رسالت‌های دامپزشکی امنیت و سلامت غذایی است.

غذا از جمله نیازهای بنیادی بشری و یک موضوع راهبردی است و امروزه تأمین غذای سالم برای جامعه تنها با سلامت تن و روان جامعه مرتبط نیست که به یک عاملی مهم در موازنات و معادلات سیاسی بین المللی تبدیل شده است و در این میان دامپزشکی نقش مهمی در این حوزه به عهده دارد.

در مبحث امنیت غذایی، دو مسئله مهم غذای کافی و غذای سالم اهمیت ویژه‌ای دارد و در این میان دامپزشکی باید در مراحل تهیه، تولید، فرآوری و عرضه مواد غذایی با منشأ دامی به دو مبحث مهم کمیت و کیفیت در کنار هم توجه کند.

حسین رشیدی مدیرکل دامپزشکی استان کرمان، با تبریک 14 مهرماه روز دامپزشکی اظهار داشت: یکی رسالت‌های مهم دامپزشکی نظارت بر تأمین امنیت غذایی و سلامت غذاها با منشأ دامی است.

وی با بیان اینکه قبل از اینکه غذای سالمی به دست مردم برسد باید فراورده‌های دامی مورد نیاز جامعه تأمین شود گفت: شیوه‌های تأمین این فراورده‌های دامی هم از طریق فعالیت‌های دامداری، دامپروری، آبزی‌پروری، پرورش زنبور عسل و فعالیت‌های مشابه است.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان ادامه داد: برای پرورش تمام این حیوانات باید مسائل بهداشتی رعایت شود چرا که در معرض بیماری‌های مختلف واگیردار هستند و در صورت شایع شدن جمعیت آنها را درگیر کرده و از بین می‌برد.

وی با اشاره به اینکه یکی اقدامات اساسی دامپزشکی کمک به تولید در بخش دامپروری با حفظ و حراست از سرمایه دامی هر منطقه و هر کشوری است که با توجه به اقدامات متنوع و متعدد، توسط دامپزشکی انجام می‌شود افزود: دامپزشکی تلاش می‌کند تا سرمایه دامی از انواع بیماری‌هایی که می‌تواند به آن مبتلا شوند، سالم نگه داشته شوند و این گام اول در تأمین امنیت غذایی با منشأ حیوانی است.

رشیدی با بیان اینکه مواد غذایی با منشأ دامی که به دست مصرف کننده می‌رسد به دلایل مختلفی می‌تواند در معرض بیماری‌های مختلف و آلودگی‌هایی قرار بگیرند گفت: اگر در تولید، توزیع، فرآوری و عرضه این مواد غذایی با منشأ دامی نظارت‌های بهداشتی توسط علوم پزشکی انجام نشود ممکن است این مواد غذایی  ناسالم به دست مردم رسیده و موجب انتقال بیماری‌های مشترک از دام به انسان و همین طور آلودگی‌هایی ناشی از باقیمانده‌های داروی و فلزات سنگین و انواع مسمومیت‌ها شود.

وی با اشاره به اینکه بیماری‌های قابل انتقال به انسان از دام زیاد است عنوان کرد: حدود هزار و 700 بیماری عفونی در دنیا شناخته شده که 50 درصد آنها از دام نشأت می‌گیرند و این موضوع حساسیت نظارت‌ها را افزایش می‌دهد.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان با بیان اینکه مواد غذایی از نظر کمی و کیفی باید تحت نظارت قرار بگیرند و این نظارت در تمام مراحل است گفت: نظارت بر مواد غذایی از مرحله تهیه خوراک دام مورد آغاز شده و غذای دام مورد پایش قرار می‌گیرد تا پرورش دام و در نهایت کشتار دام که مجوز دامپزشکی انجام می‌شود.


وی با اشاره به اینکه در مراحل کشتار هم بر کشتار دام نظارت انجام می‌شود و در صورت وجود آلودگی با نظارت دامپزشکی تمام لاشه یا بخش‌هایی از آن حذف می‌شود ادامه داد: آلودگی‌های ثانویه نیز ممکن است در زمان کشتار اتفاق بیفتد که بر این امر هم نظارت می‌شود تا دامی که به دست مردم می‌رسد سالم باشد.

رشیدی با بیان اینکه یکی از اقدامات اساسی دامپزشکی در استان کرمان تأسیس آزمایشگاه مرکز تشخیص مرجع منطقه‌ای است که بر کرمان به استان‌های مجاور هم خدمات می‌دهد افزود: این آزمایشگاه برای تشخیص سریع بیماری‌های دامی و پایش باقیمانده انواع دارو و مواد مختلفی که می‌توانند مواد غذایی را آلوده کنند فعالیت می‌کند.

انتهای پیام/511/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon