رایزنی نخست وزیر لبنان با سفرای اتحادیه اروپا/ واکنش میقاتی به افشای اسناد «پاندورا»
نخست وزیر لبنان به افشای اسناد پاندورا و ادعاهایی که در این اسناد ضد وی مطرح شده واکنش نشان داد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه البناء، «نجیب میقاتی» نخست وزیر لبنان روز گذشته با سفرا و نمایندگان اتحادیه اروپا در این کشور دیدار و وضعیت فعلی لبنان و برنامه دولت جهت رسیدگی به اوضاع وخیم کشور و همچنین همکاریهای دو جانبه میان لبنان و کشورهای اروپایی را مورد بررسی قرار داد.
سفرای کشورهای اسپانیا، مجارستان، لهستان، دانمارک، ایتالیا، قبرس، یونان، اتریش، فرانسه ، هلند، جمهوری چک، سوئد، فنلاند، بلژیک، اسلواکی، آلمان و بلغارستان حضور داشتند.
«رالف طراف» سفیر اتحادیه اروپا در لبنان نیز یکی دیگر از طرفهای حاضر در نشست مذکور بود که در حاشیه این دیدار اعلام کرد، ما به عنوان کشورهای اتحادیه اروپا از دیدار با نجیب میقاتی که اولویتهای برنامه دولت خود را مطابق بیانیه شورای وزیران برای ما توضیح داد، سپاسگزاریم.
وی افزود، همچنین ما آمادگی خود را برای حمایت از نخست وزیر لبنان و برنامه دولت این کشور طبق وعدههایی که داده بود، اعلام میکنیم. میدانیم که سیاستها در لبنان بسیار دشوار است؛ بنابراین هر چیزی که اعلام میشود، قابل اجرا نیست اما حداقل برنامهها و پروژههایی که مشخص شدند از نظر من مستلزم حمایت هستند و ما دولت لبنان را در این زمینه تشویق میکنیم.
سفیر اتحادیه اروپا تصریح کرد، اتحادیه اروپا در کنار لبنان خواهد ایستاد و تاکنون هیچ نشانهای مبنی بر اینکه اوضاع لبنان در مسیر درستی قرار نخواهد گرفت دیده نشده است. اما میدانید که در دولت قبل چه اتفاقی افتاد. مشخص شده که لزوماً نیتهای درست نمیتواند منجر به تحقق اهداف گردد اما لازم است که در این زمینه از نخست وزیر و دولت لبنان حمایت شود.
محافل دولتی لبنان در خصوص دیدار نجیب میقاتی با سخنرانی نمایندگان اتحادیه اروپا گزارش دادند، سفرای اتحادیه اروپا در دیدار روز گذشته با نخست وزیر موضع یکپارچه خود را مبنی بر همکاری با لبنان ابراز داشتند و معتقد بودند آنچه که نجیب میقاتی بیان کرده، شایسته حمایت و پیگیری است.
بر اساس این گزارش، سفرا و نمایندگان اتحادیه اروپا در نشست مذکور متمرکز بر 3 موضوع بودند:
- برگزاری انتخابات پارلمانی در موعد مقرر؛ چراکه برگزاری این انتخابات میتواند سیگنالهای مثبتی را برای همه لبنانیها داشته باشد و عدم برگزاری آن یک عامل منفی برای جامعه بین المللی و دیدگاه جامعه جهانی نسبت به لبنان است که به این کشور آسیب میرساند.
-دولت لبنان در این مرحله باید تا جایی که می تواند اصلاحات را به شکل گسترده انجام دهد؛ به ویژه در بخش برق و سایر بخشهای حیاتی، زیرا این امر به جامعه بین المللی اطمینان میدهد که لبنان عزم و اراده جدی برای انجام اصلاحات دارد و همین امر به معنای جذب کمکهای بین المللی است.
-لبنان باید هرچه سریعتر مذاکرات با صندوق بین المللی پول را که یک اقدام ضروری برای انجام اصلاحات است آغاز کند و این موضوع به شدت توسط اتحادیه اروپا حمایت میشود.
«محمد جلال فیروزنیا»، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بیروت نیز روز گذشته با نخست وزیر لبنان دیدار کرد و دو طرف تحولات اخیر و نیز روابط میان دو کشور را مورد بررسی قرار دادند.
واکنش نجیب میقاتی به افشای اسناد پاندورا
از طرف دیگر منابع نزدیک به نجیب میقاتی اعلام کردند که وی در واکنش به افشای اسناد «پاندورا» که مدعی شده بود میقاتی مالک شرکتی است که به خرید ملک در «موناکو» با بیش از 10 میلیون دلار کمک کرده است تاکید کرده که ثروت خانوادگی وی کاملا مشروع و قانونی بوده و منبع این ثروت توسط نهادهای مربوطه مورد بررسی قرار گرفته است.
دفتر نخست وزیری لبنان در این زمینه با صدور یک بیانیه اعلام کرد، در سایه افشای اسناد پاندورا باید به این واقعیت اشاره کنیم که منبع ثروت خانوادگی نجیب میقاتی بیش از 20 سال کار مداوم در بخش مخابرات است.
این بیانیه افزود، منبع ثروت خانوادگی نجیب میقاتی کاملا توسط نهادهای مربوطه مورد رسیدگی قرار گرفته و ثابت شد که این ثروت مشروع و قانونی و ناشی از فعالیتهای جهانی شرکت خانوادگی نخست وزیر لبنان پیش از ورود وی به صجنه سیاسی این کشور است.
در ادامه این بیانیه آمده است، نجیب میقاتی از زمانی که وارد عرصه سیاسی شده، صورت اموال خود را طبق قوانین کشور به شکل سالانه در اختیار شورای قانونی لبنان قرار میدهد.
دفتر نخست وزیری لبنان تاکید کرد که اسناد پاندورا موجب اغتشاش در افکار عمومی بوده و اینگونه وانمود میکند که هر فردی که نامش در این اسناد آمده ثروت غیرقانونی دارد.
گروهی از روزنامهنگاران و فعالان رسانهای کشورهای مختلف پس از ماهها بررسی نتیجه تحقیقات خود از انبوهی سند لو رفته درباره ثروتاندوزی و فرار مالیاتی بیش از 330 سیاستمدار و مقام سیاسی کنونی یا قبلی جهان از 91 کشور جهان را منتشر کردند.
بر اساس تحقیقات کنسرسیوم بینالمللی روزنامهنگاران تحقیقی، نام چندین رئیس کشور و دولت از جمله پادشاه اردن و نخستوزیر جمهوری چک در فهرست کسانی که داراییهای محرمانه اعلام نشده دارند، قرار گرفته است.
تحقیقات اسناد پاندورا بر پایه افشای حدود 12 میلیون سند از 14 شرکت خدمات مالی در سراسر جهان است.
انتهای پیام/