سهم مجلس شورای اسلامی در تحقق مطالبه قرآنی رهبر انقلاب چقدر است؟

سهم مجلس شورای اسلامی در تحقق مطالبه قرآنی رهبر انقلاب چقدر است؟

مجموعه‌های زیادی در جریان رسیدن به مطالبه قرآنی رهبر انقلاب سهیم‌اند که یکی از آنها بدون‌شک، مجلس شورای اسلامی و فراکسیون قرآن و عترت مجلس است.

خبرگزاری تسنیم، میلاد مرجانی؛

حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی با حضور در یک برنامه تلویزیونی، صحبت‌های صریحی نسبت به طرح ملی حفظ قرآن‌کریم داشته است.

پژمانفر در ابتدای این برنامه و در پاسخ به سوالی در مورد موضوع حفظ قرآن‌کریم و مشکلات این حوزه گفته است که مهم‌ترین مشکل، نداشتن متولی در این زمینه است. وقتی قصد اجرای فعالیتی را داریم برای آن هدفی تعیین می‌کنیم و در ادامه سازمان، مجموعه یا اشخاص حقیقی و حقوقی متولی این کار می‌شوند تا آن را به نحو احسن انجام دهند، طبیعتاً آن افراد برای رسیدن به هدف برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت دارند و بر اساس آن برنامه‌ها باید پاسخگو باشند. ما امروز در مسئله حفظ قرآن‌کریم که مسئله مهمی است و مقام معظم رهبری نسبت به آن یک هدفی را نقطه‌گذاری کرده‌اند،‌ یک متولی خاص نداریم، حتی در ارتباط با چرایی اینکه باید 10 میلیون حافظ قرآن داشته باشیم نیز فرهنگ‌سازی و زمینه‌سازی نکرده‌ایم.

این سخنان نماینده مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون قرآن و عترت، واکنش‌هایی را از سوی برخی از چهره‌های قرآنی در میان داشت اما نکته‌ای که در این یادداشت به آن اشاره خواهد شد این است که سهم مجلس شورای اسلامی در تحقق 10 میلیون حافظ قرآن چقدر است؟

بیش از یک دهه از مطالبه رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن می‌گذرد. مطالبه‌ای که در ماه‌های آغازین پس از فرمایش رهبری با شور و هیجان زیادی پیگیری شد اما به مرور زمان، از حرارتش کاسته شد.

اقدامات متعددی در طول این سال‌ها انجام گرفت که یکی از آنها، راه‌اندازی ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن‌کریم بود. ستادی که البته در چند سازمان و مجموعه چرخید و در حال حاضر، سازمان اوقاف و امور خیریه هدایت آن را برعهده دارد.

با عنایت به همه زحمت‌ها و تلاش‌های جامعه قرآنی و برخی مجموعه‌های دغدغه‌مند و دلسوز در این طرح ملی باید صراحتاً بگوییم نمره مطلوبی را بدست نیاورده‌ایم. البته مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در این مدت که سکان هدایت ستاد راهبری طرح ملی حفظ را بر عهده گرفته است، اقدامات زیرساختی خوبی را رقم زده که امیدواریم در عمل نیز به منصه ظهور برسد.

در جریان رسیدن به افقی که رهبری ترسیم کرده‌اند، مجموعه‌های زیادی سهیم‌اند و نسبت به پیشرفت و عملکردشان باید پاسخگو باشند. یکی از نهادهایی هم که باید نسبت به عملکرد وزارتخانه‌ها و مجموعه‌های دیگر فعال و پویا باشد بدون‌شک، مجلس شورای اسلامی و به‌ویژه فراکسیون قرآن و عترت مجلس است، فراکسیونی که اولویت کاری‌اش، بررسی و پیگیری امور قرآنی است.

رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی در سخنانی که اخیراً درباره طرح ملی حفظ قرآن مطرح کرده است از سویی بسیار مناسب و به‌جا بوده اما از سوی دیگر باید این نکته را هم بدانیم که نقد به‌تنهایی در رسانه ملی، کفایت نمی‌کند و باید در صحن علنی مجلس و یا در فراکسیون قرآن و عترت این مطالبه‌گری از وزرا و دیگر مجموعه‌ها در اولویت قرار گیرد تا نتایج خوبی حاصل شود. مجلس شورای اسلامی یک نهاد انقلابی است و برآمده از انقلاب است؛ بنابراین باید در این مسأله نیز انقلابی عمل کند.

رسیدن به مطالبه رهبر انقلاب به یک تحول و بازسازی ساختارهای فرهنگی و به یک حرکت فکورانه و فرآیند کاملاً دقیق و برنامه‌ریزی شده احتیاج دارد و با صرف شعار و حتی یک نقد کلی در رسانه انجام نمی‌گیرد. برای رسیدن به افق چشم‌اندازی که در طرح ملی حفظ قرآن پیش‌بینی شده است بدون تعارف و خیلی صریح باید گفت که همه مسئولان اعم از نمایندگان مجلس، مدیران قرآنی و وزرای دولت با تکیه بر "فرهنگ و روحیه جهادی" امکان‌پذیر است.

انتهای پیام/

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران