غلبه محققان کشورهای اسلامی بر پیشرفت علم و فناوری/ جایزه مصطفی(ص) شروع همکاری­‌های علمی جهان اسلام

غلبه محققان کشورهای اسلامی بر پیشرفت علم و فناوری/ جایزه مصطفی(ص) شروع همکاری­‌های علمی جهان اسلام

برگزیده جایزه مصطفی(ص) گفت: محققان کشورهای اسلامی سال‌هاست که بر پیشرفت علم و فناوری غالب هستند و جایزه مصطفی(ص) نیز شروع خوبی برای همکاری­‌های علمی جهان اسلام است و به تولد کارهای علمی اساسی کمک خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ پروفسور "محمدامین شکرالهی"، برگزیده جایزه مصطفی(ص) 2017 متولد سال 1343 در تهران است. او ریاضیدان و دانشمند علوم کامپیوتر و همچنین استاد و محقق  دانشگاه پلی‌تکنیک لوزان در سوئیس است که سال 2001 دست به ابداع یک سری کدهای ارتباطی زد که در شبکه‌های اطلاعاتی به کار گرفته می‌‌شود و چند سال پیش توسط کوالکام، یک شرکت فناوری و تجهیزات ارتباطی و مخابراتی آمریکا، خریداری شد و در حال حاضر در سطح جهانی به کار گرفته می‌‌شود. وی همچنین شرکتی در زمینه الکترونیک به اسم "کندو" تاسیس و آن را اداره می‌‌کند. در این شرکت تاکنون 360 اختراع در زمینه ابداع روش‌های جدید مخابره اطلاعات بین دو تراشه به منظور بهینه‌­کردن مصرف برق ثبت کرده و محصولاتی را نیز در این زمینه راهی بازار کرده است.

جایزه مصطفی(ص)، نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام است که هر دو سال یک‌بار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا می‌شود. این جایزه به احترام نام پیامبر اسلام(ص) و به دلیل تاکید بسیار آن حضرت به علم‌آموزی، به نام یکی از القاب ایشان، مصطفی(ص) به معنای "برگزیده" نام‌گذاری شده است.

جایزه مصطفی(ص) با شناسایی، معرفی و تقدیر شایسته از برترین‌های علم و فناوری در جهان اسلام، علم‌آموزی و پژوهش را در جوامع اسلامی ترویج و تشویق می‌کند. همچنین این جایزه پیشگام توسعه روابط منطقه‌ای نهادهای علمی و فناوری در کشورهای اسلامی است و با تقویت ارتباط علمی میان دانشمندان و پژوهشگران جهان اسلام به رشد و تعالی علمی در کشورهای اسلامی کمک خواهد کرد.

پروفسور محمدامین شکرالهی توانست در مدت زمان کوتاهی نوع جدیدی از کدهای Fountain به نام کدهای Raptor را اختراع کند. اثر پروفسور شکرالهی در زمینه کدهای Raptor به‌خاطر تاثیر ماندگاری که بر بشریت دارد، به‌عنوان اثر برگزیده جایزه مصطفی(ص) انتخاب شد؛ امسال جهان اسلام شاهد برگزاری چهارمین آیین اعطای جایزه مصطفی(ص) خواهد بود که طبق برنامه‌­ریزی‌­های انجام شده در روز 29 مهر 1400 در تالار وحدت تهران برگزار می‌­شود.

پروفسور "محمدامین شکرالهی" برگزیده جایزه مصطفی(ص) 2017 در گفت‌و گو با خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم گفت: کشورهای اسلامی در حال پیشرفت هستند و خوشبختانه محققان، سال‌هاست که بر موضوع پیشرفت علم و فناوری غالب هستند و بر آن تاکید دارند.

وی درباره تاثیر جوایز علمی بین‌المللی در روند فعالیت دانشمندان گفت: گرفتن یک جایزه بین‌المللی برای یک محقق یکی از بهترین حس‌هایی است که می‌تواند داشته باشد. محققان معمولاً کارهای پژوهشی‌ خود را به تنهایی انجام می‌دهند و گاهی هنگام کار احساس تنهایی می‌کنند. سال‌ها و سال‌ها روی یک موضوع کار می‌کنند که معمولاً دیگران حتی قادر به درک صورت مسئله هم نیستند و خیلی ساده می‌توانند ناامید شده و مساله را رها کنند اما دریافت یک جایزه، مخصوصاً از نوع بین‌المللی، محققان را چنان تشویق می‌کند که بتوانند به کارشان ادامه داده و چه بسا آن را به پایان برسانند.

برگزیده جایزه مصطفی(ص) با اشاره به هدف غایی محققان تصریح کرد: فکر می‌کنم هر محققی هدف خاصی را در زندگی‌اش دنبال می‌کند، ولی به نظر من هدف غالب، یافتن حقیقت است. این موضوع مرا به یاد کتابی به اسم "حقیقت و مرد دانا" می‌اندازد که در زمان کودکی خواندم. چقدر درست می‌گفت، محقق تمام عمرش را به دنبال مرد دانا می‌گردد که بتواند برای او حقیقت را روشن کند، اما هیچ وقت نمی‌تواند او را پیدا کند تا اینکه در آخر عمر متوجه می‌شود که مرد دانا (یا زن دانا)‌ خود اوست و گشتن به دنبال مرد دانا وی را پخته و دانا کرده است. به گفته نویسنده، مرد دانا پسرکی است کم سن و سال که دریای پُرسش است و می‌خواهد بداند.

پروفسور شکرالهی با اشاره به آرزوهای خود در دنیای علم و فناوری تصریح کرد: آرزوی من پیشرفت آن هم در سطح جهانی است و امیدوارم که محققان بتوانند سوای بازی‌های سیاسی با هم همکاری کنند و جهان علم و فناوری را برای همه انسان‌های جهان و نه‌تنها انسان‌های بعضی کشورها پیش ببرند.

وی با اشاره به ویژگی‌ پژوهش‌های مستحق جایزه، تصریح کرد: این پژوهش‌ها باید بین‌المللی باشند به این معنی که محقق روی مشکلاتی کار کرده باشد که دیگران نیز قبلاً کار کرده‌اند و در نتیجه مورد قبول دیگران هم باشد و در نهایت نخستین نفری باشد که برای آن مشکل راه‌حل ارائه می‌دهد.

این ریاضیدان برجسته کشورمان درباره جایزه مصطفی(ص) و کمک آن به رشد علمی و فناوری کشورهای اسلامی گفت: جایزه مصطفی(ص) شروع خوبی برای همکاری­‌های علمی جهان اسلام است. نطفه‌ای ایجاد کرده است که ان­‌شاءالله در طول سال‌ها به تولد کارهای علمی اساسی کمک خواهد کرد.

پروفسور شکرالهی در پاسخ به این سوال که جایزه مصطفی(ص) در چه رتبه‌­ای قرار می‌‌گیرد و چقدر در این مسیر موفق عمل کرده است، خاطرنشان کرد: چنین اظهارنظری در مورد جایزه مصطفی(ص) هنوز زود است. دهه‌ها طول می‌کشد تا بتوان این سوال را جواب داد. جایزه نوبل هم بلافاصله به بهترین جایزه علمی دنیا تبدیل نشد، بلکه سال‌ها طول کشید.

وی تاکید کرد: اگر جایزه مصطفی(ص) همیشه در وهله اول، کیفیت فعالیت محقق را در نظر بگیرد، کم­‌کم در جهان مطرح خواهد شد. مثلاً انتخاب آقای "اوگور شاهین" یکی از بهترین انتخاب‌های این جایزه است چراکه وی و همسرش با اختراع نخستین واکسن کووید 19 خود را در سطح جهانی و حتی بین غیرمتخصصان مطرح کردند. چنین انسان‌هایی در آینده، وجهه جایزه مصطفی(ص) را بیشتر و بیشتر بالا خواهند برد، همانگونه که انیشتین و نظریه نسبیت عام او (که البته به خاطر آن جایزه نوبل را دریافت نکرده بود)‌ توانستند وجهه جایزه نوبل را بالا ببرند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon