"دلالان" و "خام‌فروشی محصول" به بلای جان کشاورزی خنداب تبدیل شده است

"دلالان" و "خام‌فروشی محصول" به بلای جان کشاورزی خنداب تبدیل شده است

گروه استان‌ها- نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس گفت: "دلالان" و "خام‌فروشی محصول" به بلای جان کشاورزی خنداب تبدیل شده است.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از خنداب، علی‌اکبر کریمی ظهر امروز در جلسه جمع‌بندی سفر در فرمانداری خنداب با اشاره به ظرفیت‌های شهرستان خنداب اظهار داشت: شهرستان خنداب ظرفیت‌های بسیار خوبی در حوزه کشاورزی و باغداری دارد و یکی از قطب‌های مهم کشاورزی استان است که متاسفانه این ظرفیت فاقد زیرساخت‌های پشتیبانی از جمله صنایع تبدیلی کشاورزی، سردخانه، صنایع فراوری کشمش و انگور و محصولات جانبی و سایر میوه‌ها است همچنین در بخش زراعت در زمینه گندم، لوبیا و صیفی‌جات و غیره معروف است و محصولات قابل توجهی دارد.

وی افزود: سالانه حجم بالایی گوجه در این شهرستان تولید می‌شود اما فاقد یک واحد فراوری گوجه است که باید مورد توجه قرار گیرد و برای  رفع این خلا تلاش‌های بسیاری انجام شد.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در زمینه باغات انگور یکی از دغدغه‌های جدی موضوع تبدیل باغات سنتی انگور به باغات جدید با فرم داربستی و آبیاری مکانیزه بود که تلاش‌های بسیار انجام شد و ردیف اعتباری متمرکزی در قانون بودجه سنواتی برای اصلاح باغات است.

کریمی تصریح کرد: هرساله برای موضوع داربستی کردن باغات اعتبار پیشبینی می‌شود که در این سال‌ها نتوانستیم آن طور که باید از ردیف اعتباری سهم قابل توجه دریافت کنیم و کارهای ترویجی سازمان جهاد کشاورزی شهرستان خنداب انجام دادند به طوری که در چندین باغ به عنوان نمونه اجرا شده است.

وی بیان کرد: کسانی که باغات خود را به صورت داربستی تبدیل کردند و آبیاری آنها به صورت  مکانیزه است نتایج کار را در زمینه کاهش مصرف آب و افزایش سطح محصول مشاهده کردند و در زمینه سرمازدگی هم که یکی از آفات جدی است مصون می‌مانند.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بیش از 270 فقره تقاضا در جهادکشاورزی شهرستان است به طوری که تقاضا دارند تا با دریافت تسهیلات و کمک‌های مالی باغ خود را به صورت داربستی کنند که اگر این کار انجام شود می‌توانیم پیشبینی کنیم که در یک دوره چند ساله باغات منطقه تحول بزرگی داشته باشند.

کریمی با اشاره به موضوع صنایع تبدیلی گفت: باغات انگور و میوه‌های مختلفی در منطقه است که فاقد واحد سردخانه در شهرستان هستند در حالیکه نیاز شهرستان است همچنین در زمینه کارخانه‌های کشمش‌پاک‌کنی با وجود تولید حدود 120 هزار تن انگور و حدود 30 هزار تن کشمش در این شهرستان اما با تلاش‌های چند سال اخیر از یک کارخانه‌ کشمش‌پاک‌کنی به 3 کارخانه رسیدیم و دو مورد هم در دست ساخت است اما تعداد آنها کم است و باید ظرفیت کشمش را به قدر نیاز داشته باشیم.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی افزود: اکنون بخش زیادی از کشمش به صورت خام به ملایر می‌رود و دلالانی که در منطقه فعال می‌شوند کشمش را به قیمت بسیار پایین از کشاورزان می‌گیرند به طوری که زحمت یک ساله را کشاورزان می‌کشند اما دلالان سود می‌برند که نیاز است در این منطقه با احداث کارخانه‌های کشمش‌پاک‌کنی بتوانیم زنجیره فراوری محصول و حفظ ارزش‌ افزوده محصول را در منطقه داشته باشیم.

کریمی ادامه داد: در زمینه قیمت خرید با حمایت وزارت جهاد کشاورزی و تلاش‌ ما با نمایندگان سایر استان‌ها قیمت تضمینی کشمش که هر ساله قیمت بسیار ناچیزی بود امسال به بیش از 16 هزار تومان افزایش پیدا کرد که نسبت به قیمت واقعی بسیار پایین است اما اکنون انتظار می‌رود که دلالان فشار کمتری بر باغداران وارد کنند.

وی با اشاره به موضوع تولید نهال گفت: امروز در بازدیدهایی که انجام شد ارقام اصلاح شده انگور در منطقه نیست و به صورت سنتی تهیه می‌کنند به همین سبب به نهالستان نیاز داریم تا بتواند ارقام اصلاح شده مو انگور و درختان میوه‌ای را تولید و در اختیار کشاورزان بگذارد و تسهیلات حمایتی دولت برای ایجاد باغ‌ها و نهالستان‌ها در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام/713/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon