توافق درباره دیدار پوتین و رئیسی/ تأکید روسیه و ایران بر مبارزه قاطع با تروریسم در افغانستان

توافق درباره دیدار پوتین و رئیسی/ تأکید روسیه و ایران بر مبارزه قاطع با تروریسم در افغانستان

وزیر امور خارجه ایران از توافق در خصوص فراهم‌سازی مقدمات دیدار رؤسای جمهوری ایران و روسیه در آینده نزدیک خبر داد و وزیر خارجه روسیه نیز تأکید کرد: مسکو و تهران تلاش‌های خود در جهت حل‌وفصل اوضاع در افغانستان را هماهنگ خواهند کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "حسین امیرعبداللهیان" وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس مطبوعاتی مشترک در پایان مذاکرات با "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که مقامات تهران و مسکو در خصوص فراهم‌سازی مقدمات برای دیدار "ابراهیم رئیسی" و "ولادیمیر پوتین" رؤسای جمهوری ایران و فدراسیون روسیه توافق کرده‌اند.

وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران گفت: «ما امیدواریم که در آینده نه‌چندان دور رؤسای جمهوری روسیه و ایران بتوانند بر سر یک میز بنشینند و دیداری حضوری داشته باشند. توافقات ما در این باره گویای آن است که روابط بین دو کشور راهبردی و ممتاز است. ما روسیه را شریک راهبردی برای جمهوری اسلامی ایران تلقی می‌کنیم.»

امیرعبداللهیان افزود: ما امروز راجع به موضوعات متنوعی در حوزه دوجانبه و بین‌المللی گفتگو کردیم و نگاه نزدیکی بین دو کشور وجود دارد. در آینده نزدیک ما سند راهبردی روابط دوجانبه را امضا خواهیم کرد که می‌تواند مبنای مناسبات دو کشور باشد، باید موانعی که در مسیر جهش روابط دوجانبه وجود دارد برطرف شود. خوشبختانه در زمان حاضر منعی برای تردد تجار دو کشور وجود ندارد و بیش از 70 درصد مردم ایران واکسینه شده‌اند.

وزیر امور خارجه کشورمان افزود: امیدواریم شاهد افزایش حجم مبادلات دوجانبه در شأن دو کشور بزرگ و مهم همسایه باشیم. روسیه در عرصه سیاست خارجی ایران جایگاهی دارای اولویت دارد و ابراز امیدواری کرد که در آینده نه‌چندان دور روابط دوجانبه در تمامی زمینه‌ها توسعه پیدا کند.

امیرعبداللهیان گفت: درمورد افغانستان به‌طور مفصل گفتگو کردیم و در آینده نزدیک اجلاس وزرای خارجه همسایه افغانستان و روسیه را برگزار خواهیم کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان اضافه کرد: در مسئله قفقاز جنوبی نگرانی‌هایی داریم و معتقدیم منطقه ظرفیت ناآرامی جدیدی را ندارد. تحت هیچ شرایطی تغییر نقشه ژئوپولیتیک منطقه قفقاز را نمی‌پذیریم و تحرکات رژیم صهیونیستی و تروریست‌ها را تحمل نمی‌کنیم.

وی همچنین درباره مذاکرات برجام در وین گفت: روند بررسی مذاکرات وین در دولت جدید ایران در حال اتمام و نهایی شدن است و به‌زودی گفت‌وگوهای وین از سر گرفته می‌شود. با صدای بلند به طرف‌های مقابل در مذاکرات می‌گوییم تا زمان اتمام بررسی‌های ما و بازگشت ایران به میز مذاکره، آنها نیز باید تصمیمات جدیدی بگیرند و اراده و نیت خود را برای به نتیجه رسیدن این مذاکرات و انجام تعهداتشان نشان دهند تا ما آن را به‌عنوان یک نشانه مثبت در نظر بگیریم.

وزیر امور خارجه ایران درباره مذاکرات ایران و عربستان در بغداد هم گفت: دور جدید گفتگوهای ایران و عربستان سعودی برگزار شده است و پیشنهادات خود را ارائه دادیم.

امیرعبداللهیان در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران اعلام کرد که مقامات جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارند تا "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را در هر زمان ممکن پذیرا شوند و مسائل فنی مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای ایران را با وی مورد بررسی قرار دهند. به‌گفته وی، طرف ایرانی از سفر آقای گروسی به این کشور، در صورت تصمیم وی در این خصوص کاملاً استقبال می‌کنند.

لاوروف: برجام بدون کم‌وکاست باید اجرایی شود

سرگئی لاوروف نیز در این کنفرانس مطبوعاتی مشترک با اشاره به سطح عالی روابط تهران و مسکو گفت: خوشبختانه روابط تهران و مسکو در بهترین شرایط قرار دارد و اطمینان دارم این مناسبات با روی کار آمدن دولت جدید بیش از پیش گسترش خواهد یافت.

لاوروف افزود: برجام از محوری‌ترین موضوعاتی است که به‌طور مداوم با شرکای ایرانی و طرف‌های برجامی درباره آن رایزنی کردیم. اگر آمریکا خواهان بازگشت به برجام است، هم واشنگتن و هم دیگر طرف‌ها باید بدانند این توافقنامه بدون کم‌وکاست و با همان تعهدات اعلامی در متن توافقنامه باید اجرایی شود.

وزیر امور خارجه روسیه تصریح کرد: طیف وسیعی از مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله سوریه، افغانستان، یمن و تحولات قفقاز مورد بحث قرار گرفت و ایران و روسیه درباره بسیاری از این مسائل اشتراک نظر و همکاری دارند.

سرگئی لاوروف اعلام کرد که مسکو و تهران از دولت جدید افغانستان می‌خواهند تا مبارزه قاطعی را با تروریسم در این کشور آغاز کند. به‌گفته وی، روسیه و ایران قصد دارند تلاش‌های خود در جهتگیری به‌سمت حل‌وفصل اوضاع در افغانستان را هماهنگ کنند.

وزیر خارجه روسیه تأکید کرد: «افغانستان دیگر نباید منبع بی‌ثباتی در منطقه و جهان باشد. مقامات مسکو و تهران از دولت جدید افغانستان می‌خواهند تا مبارزه سازش‌ناپذیری را با گروه‌های تروریستی در این کشور انجام دهند و همچنین با قاچاق مواد مخدر و سلاح از افغانستان مقابله جدی کنند.»

لاوروف با ابراز اینکه در دیدار با همتای ایرانی خود دورنمای همکاری‌های دوجانبه در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی، از جمله مشارکت در بازسازی افغانستان پس از دوران جنگ داخلی در این کشور را مورد بررسی قرار داده، افزود: «در این رابطه فدراسیون روسیه و جمهوری اسلامی ایران ابتکارعمل‌های مناسبی دارند، بنابراین ما امروز توافق کردیم که تلاش‌های خود در زمینه تحقق این پیشنهادات را با یکدیگر هماهنگ کنیم.»

بررسی پیشنهاد برگزاری مذاکرات در ترکیب "3+3" برای حل مشکلات منطقه قفقاز

وزیر امور خارجه روسیه همچنین در بخش دیگری از این کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که با همتای ایرانی خود ابتکارعمل برگزاری مذاکرات در ترکیب "3+3" با حضور نمایندگان جمهوری آذربایجان، ارمنستان، گرجستان و ترکیه به‌منظور ازسرگیری ارتباطات اقتصادی و راه‌های حمل‌ونقل در منطقه قفقاز جنوبی را مورد بررسی قرار داده است.

سرگئی لاوروف یادآور شد که دقیقاً مسکو نقش تعیین‌کننده‌ای را داشته است تا مناقشه نظامی در منطقه قره‌باغ کوهستانی متوقف شود و توافقات سه‌جانبه‌ای در سطح رؤسای جمهوری روسیه و آذربایجان و نخست وزیر ارمنستان منعقد گردید و در این رابطه نیروهای حافظ صلح روسی در این منطقه مستقر شدند.

وی ادامه داد: «علاوه بر این، در بیانیه سه‌جانبه همچنین مفادی گنجانده شده است که مشخص‌کننده اقدامات بعدی در جهت حل‌وفصل آتی اوضاع، از جمله کار به‌روی رفع انسداد راه‌های حمل‌ونقل و ازسرگیری ارتباطات اقتصادی در منطقه است که برای تحقق آن نیازمند نه‌تنها همکاری ارمنستان و جمهوری آذربایجان، بلکه مشارکت گرجستان است، از سوی دیگر روسیه، ایران و ترکیه، به‌عنوان سه همسایه نزدیک به این سه کشور نیز در این رابطه نقش‌آفرین هستند، بنابراین ما امروز این ابتکارعمل را بررسی کردیم تا مذاکراتی در ترکیب "3+3"، سه کشور منطقه قفقاز جنوبی (آذربایجان، ارمنستان و گرجستان) و سه همسایه بزرگ آنها (روسیه، ایران و ترکیه) انجام شود.»

ابراز امیدواری روسیه درباره تصویب هرچه زودتر وضعیت حقوقی دریای خزر در مجلس ایران

وزیر امور خارجه روسیه همچنین ابراز امیدواری کرد که پارلمان ایران (مجلس شورای اسلامی) در آینده نزدیک کنوانسیون مربوط به وضعیت حقوقی دریای خزر را به تصویب برساند.

لاوروف در پاسخ به سؤالی در این باره گفت: «در خصوص دریای خزر و آماده‌سازی زمینه لازم برای عدم مداخله کشورهای فرامنطقه‌ای، ما امروز به‌طور قاطع به دوستان ایرانی ضرورت تأمین اجرایی شدن کنوانسیون مربوط به رژیم حقوقی دریای خزر را مورد تأکید قرار دادیم که این مسئله به‌طور مستقیم حضور نیروهای نظامی هر کشور غیرساحلی در این منطقه را ممنوع کرده است. این کنوانسیون به‌محض دریافت آخرین سند به‌تصویب‌رسیده، اجرایی خواهد شد.»

وی افزود: «این موضوع در زمان حاضر در پارلمان جمهوری اسلامی ایران در حال بررسی است و من امیدوارم که این سند در آینده بسیار نزدیک تصویب شود.»

به‌گفته وی، دو طرف روسی و ایرانی همچنین توافق کرده‌اند روند استفاده از واکسن "اسپوتنیک‌ـ‌وی" در جمهوری اسلامی را تسریع کنند و امکان سازماندهی هرچه زودتر تولید آن در ایران را نیز مورد بررسی قرار دهند.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon