نقش دانشگاه امیرکبیر در طرح های کلان ملی/تغییرات مدیریتی لازمه پیشرفت است
مراسم معارفه و تودیع سرپرست و رییس سابق دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حضور وزیر علوم انجام شد.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، مراسم تودیع و معارفه رییس سابق و سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حضور محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، ه حجت الااسلام والمسلمین رستمی، مسئول نهاد رهبری در دانشگاه ها و سید حسن قدسی پور سرپرست و احمد معتمدی رئیس سابق این دانشگاه امیرکبیر برگزار شد.
وزیر علوم در این مراسم با اشاره به تغییرات مدیریتی در کشور، آن را ذات پیشرفت دانست و گفت: تغییر در مدیریتها امری بدیهی است، اما ثبات در اهداف مهم است. به گونهای که ما باید طوری برنامهریزی کنیم که مسیرها با ثبات باشد.
وی افزود: نهاد عالی شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاستهای کلان علم و فرهنگ کشور را تصویب میکند. این شورا اهداف کلان را تبیین میکند و با تغییر مدیریتها سمت و سوی اهداف کاملا مشخص است.
زلفی گل خاطرنشان کرد: از اهداف کلان مد نظر ما این است که آرزو داریم به مدینه فاضله برسیم. مدینه فاضله نیز جایگاهی بوده که شهروندان آن عاقل، دانا و دین محور هستند. همچنین شهروندان آن رفاه مناسب دارند. نهادی که میتواند این نیازها را برطرف کند، دانشگاه و جامعه دانشگاهی است.
وی با بیان اینکه دانشگاهها دنبال علم هستند، چون از طریق علم فناوری حاصل میشود، افزود: در کلان، علم برای رفاه و سلامت بشر است. علم برای این است که انسان سلامت زندگی کند. ما باید علم را به عنوان یک پازل ببینیم و هر کدام از رشتههای علمی تکههایی از این پازل هستند.
وی ادامه داد: باید علوم را یکپارچه ببینیم و در عین کثرت، وحدت را در نظر بگیریم. توزیع متوازن استعدادها در رشتههای مختلف باید جدی گرفته شود و از برنامههای وزارتخانههای متولی علم استفاده شود.
زلفی گل تصریح کرد: نباید بشکه نفت را 70 دلار بفروشیم، بلکه باید 50 سی سی آن را 500 دلار بفروشیم. سوزاندن این ماده ظلمی در حق آیندگان است. ما در کشورمان کویر و نور خورشید داریم، چرا نتوانیم نور را با سیستمهای جدید ذخیره کنیم؟ باید کویر را فرصت بدانیم نه تهدید.
وزیر علوم یکی از اشتباهاتی که در سیاست گذاریهای علمی رخ داده واگرایی دانسته و گفت: نباید رشتههای وزارتخانههای مختلف از هم جدا شود. چرا که در این صورت میان رشتهایها و چند رشتهایها مفهومی ندارد. خوشبختانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تا حدود زیادی این مشکل را مدیریت کرد، اما این امر در جامعه به صورت عملیاتی دیده نمیشود.
وزیر علوم تصریح کرد: خام فروشی تنها در بحث مواد مادی نیست. اگر ما نتوانیم استعداد جوانی را در حد شأن آنها رشد دهیم، خام فروشی کردهایم. اگر در دانشگاه شرایط رشد و پیشرفت دانشجو را تامین نکنیم، خام فروشی کردهایم.
وی با اشاره به بحث شفافیت در علم، اظهار کرد: بحث شفافیت در علم نیز باید مورد توجه قرار گیرد و علم شفاف را باید سرلوحه کارها قرار داد. چرا که علم نور است و همه چیز باید شفاف باشد.
سیدحسن قدسیپور، سرپرست جدید دانشگاه امیرکبیر نیز این مراسم گفت: مشکل اساسی کشور مشکل اقتصادی است. علم و دانش نیز در تعریف امروزی، بهترین روش برای تولید ثروت است. بنا به فرمایش مقام معظم رهبری، دانشگاه صنعتی امیرکبیر مادر دانشگاههای صنعتی است.
وی افزود: حدود 47 طرح کلان ملی تعریف شده که تعداد زیادی از آنها به دانشگاه امیرکبیر واگذار شده است، امیدواریم با جمع فرهیختگان، اساتید و دانشجویان دانشگاه امیرکبیر دست به دست هم دهیم و نیازهای جامعه را برطرف کنیم و به میهن اسلامی کمکی شایسته کنیم.
احمد معتمدی، رئیس سابق دانشگاه امیرکبیر نیز اظهار کرد: خوب است نیروهای جدید با کارها و تفکرات جدید روی کار آیند تا دانشگاه به سمت توسعه بیشتر حرکت کند.
وی ادامه داد: دانشگاههای نسل 3 با ما که نسل 1 و 2 هستیم، فاصله زیادی دارند. ما در دانشگاه امیرکبیر 6 برنامه اصلی داشتیم که شامل برنامه آموزشی، برنامه پژوهش و فناوری، برنامه بینالملل، برنامه دانشجویی و فرهنگی، برنامه توسعه زیرساختها و منابع و برنامه توسعه فناوری است.
رییس سابق این دانشگاه با اشاره به جایگاه دانشگاه امیرکبیر در رتبهبندیهای بینالمللی گفت: رتبهبندی جهانی دانشگاه امیرکبیر در نظام رتبهبندی کیواس، 477 است و رتبه هفدهم دانشگاههای دنیا در ارجاعات را دارد.
وی درباره نقش دانشگاه در پاسخگویی به نیازهای صنعت و جامعه، خاطرنشان کرد: ما در این دوران با تکیه بر قراردادهای صنعتی، تعداد این قراردادها را افزایش دادیم. سال گذشته 83 میلیارد جذب قرارداد داشتیم که 60 درصد مربوط به قراردادهای صنعتی است. همچنین میزان ارز قرارداد صنعتی نیز 340 میلیارد است.
معتمدی با اشاره به برنامههای آموزشی دانشگاه امیرکبیر، تصریح کرد: هر دانشجوی امیرکبیر باید پس از خروج از دانشگاه علاوه بر دروس پایه، یک مهارت داشته باشد. در این راستا برنامههایی از قبیل کواپ، دورههای آموزشی آزاد، باشگاه مهارتافزایی، مدرسه کسب و کار تکاپو اجرا شد که همچنان ادامه دارد و مورد استقبال دانشجویان قرار گرفته است.
انتهای پیام/