سردار همدانی در طول ۴۰ سال مجاهدت خود لحظه‌ای در انجام امر ولایت تردید نکرد

سردار همدانی در طول 40 سال مجاهدت خود لحظه‌ای در انجام امر ولایت تردید نکرد

گروه استان‌ها- رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور گفت: سردار همدانی از زمان حضورش در دفاع مقدس تا جنگ در سوریه لحظه‌ای در انجام امر ولایت تردید نداشت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، سرهنگ پاسدار عباس بایرامی صبح امروز در جمع خبرنگاران با تشریح ویژگی‌های شخصیتی سردار شهید حسین همدانی با بیان اینکه «محبت» سررشته ‌رفتار سردار همدانی بود اظهار داشت: تواضع سردار همدانی در عین حال که جایگاه فرماندهی داشت از خصوصیات بارز وی بود.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور با اشاره به اینکه سردار همدانی از جمله افرادی بود که رفتارش برگرفته از مکتب واقعی اسلام ‌بود ابراز داشت: در زمان دفاع مقدس و پس از آن در نیروی زمینی سپاه یا در هر مناسبتی که سردار همدانی را ملاقات می‌کردیم غیر از خلق و خوی حسنه چیزی از وی نمی‌دیدیم.

بایرامی اعتقاد به مدد الهی را از دیگر ویژگی‌های شخصیتی این سردار رشید اسلام دانست و تصریح کرد: سردار همدانی به امداد الهی و امر غیب اعتقاد داشت و در رفتار، دستورات و‌ مدل فرماندهی خود با قدرت تصمیم می‌گرفت همچنین از ویژگی‌های بارز دیگر سردار همدانی پیروی از ولایت بود.


وی با اشاره به مطیع بودن سردار همدانی در برابر امر ولی فقیه خاطرنشان کرد: شهید همدانی به عنوان یکی از فرماندهان عالی رتبه جبهه مقاومت چه در دفاع مقدس، چه در سوریه و‌ در فتنه‌هایی که در کشور رخ می‌داد هیچ لحظه‌ای شک نکرد و بی‌کم ‌و کاست امر ولایت را اجرا می‌کرد.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور با بیان اینکه اخلاص حقیقی از دیگر ویژگی‌های سردار بود و این اخلاص را می‌توانستیم در چهره وی به خوبی حس کنیم گفت: از دیگر خصوصیات سردار همدانی مردم‌داری بود و همیشه موقع حضور در مناسبت‌ها با مردمی که در مراسم حضور داشتند مراوده داشت.

بایرامی با اشاره به اینکه دیگر خصلت بارز شهید همدانی شجاعت بود عنوان داشت: سردار همدانی در طول 40 سال مجاهدت خود همواره در خط مقدم مقابله با دشمن بود و به قول سردار سلیمانی این‌ گونه نبود که فرماندهان ما پشت سر باشند و به نیروها بگویند بروید جلو بلکه خود جلو می‌افتادند و می‌گفتند بیایید.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور با اشاره به وجود روحیه خطرپذیری در سردار شهید همدانی خاطرنشان کرد: سردار همدانی از جمله فرماندهانی بود که بارها به مرگ خندیده و اهل خطرپذیری بود لذا بنده نیز شجاعت وی را در چندین مورد و در مقاطع مختلف از نزدیک شاهد بودم.

بایرامی گفت: سردار همدانی اهل مطالعه بود و همواره کتاب‌هایی با ژانرهای متفاوت را مطالعه می‌کرد از طرفی به کشتی و پهلوان تختی علاقه داشت و کوه‌پیمایی و صخره‌نوردی از ورزش‌های مورد علاقه سردار بود؛ این موارد نشانگر این است که سرداران ما نیز زندگی عادی و طبیعی مانند همه مردم داشتند.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور تصریح کرد: اما زمانی که نسیم انقلاب و مبارزه با رژیم طاغوت در کشور وزیدن گرفت سردار خود را به محافل علما و بزرگان رساند و شریعتی و مطهری را ملاقات کرد و پای درس نهج‌البلاغه و قرآن نشست تا مسیر انقلاب را پیدا کرد.

وی با بیان اینکه به دلیل نبود سیستم‌های ارتباطی در زمان انقلاب پیدا کردن مسیر درست برای جوانان سخت بود اظهار داشت: همان‌طور که جریان انقلابی فعال بود و سعی در روشنگری داشت، بسیاری از جریانات در انحراف جوانان تلاش داشتند اما سردار همدانی در این فضای مشوش به خوبی راه را پیدا کرد.

بایرامی عنوان کرد: همچنین در خاطرات سردار همدانی نیز آمده که ساواک چندین بار وی را به واسطه مبارزاتی که داشت احضار کرد چرا که اطلاعیه‌های شورای انقلاب و بیانات امام راحل را پخش می‌کرد و جزو انقلابی‌های مطرح به شمار می‌آمد و با ورود امام خمینی (ره) به کشور جزو حلقه نخست حفاظت از ایشان بود.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور با بیان اینکه سردار همدانی به واسطه آن احضارها بسیاری از عوامل ساواک و طاغوتی را می‌شناخت تصریح کرد: شهید همدانی در شناسایی عوامل طاغوت و نیروهای ساواک خیلی مؤثر بود اما نگاه وی حتی در مبارزه و برخورد با این افراد نگاه تربیتی بود.

وی ابراز داشت: شهید همدانی در خاطراتش نیز ذکر کرده ما نمی‌رفتیم که با این افراد برخورد کنیم بلکه برای هدایت آن‌ها می‌رفتیم و این جمله، عجیب و قابل تأمل است؛ سردار در طول ادوار انقلاب و پس از آن در شناسایی ضدانقلاب و مجموعه‌های تجزیه‌طلب به‌ویژه در غرب کشور نقش‌آفرینی خوبی داشتند.

بایرامی خاطرنشان کرد: سردار حاج حسین همدانی از جمله فرماندهانی بود که آرایش دشمن را خوب تشخیص داده بود و در زمان ریاست جمهوری بنی صدر گفت این آرایشی که می‌بینم آرایش حمله است.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور با بیان اینکه بنی صدر در جواب سردار حسین همدانی ادعا کرد که این ماکت است و شما بد تشخیص داده‌اید اظهار داشت: تشخیص سردار همدانی مبنی بر آرایش حمله دشمن درست بود و اگر زودهنگام اقدام می‌کردیم این چنین صدمات اولیه بر ما وارد نمی‌شد.

وی با اشاره به اینکه یکی از لشکرهای بی‌نظیر سپاه تیپ 27 حضرت رسول(ص) با فرماندهی شهید متوسلیان بود افزود: یکی از نقش‌آفرینی‌های اصلی سردار همدانی را در عملیات فتح‌المبین و الی بیت‌المقدس می‌بینیم و در همه این موارد سردار همدانی به عنوان یک طراح و فرمانده اثرگذار حضور داشته است.

بایرامی با تأکید بر اینکه گیلانیان جزو نخستین‌ نیروهای حاضر در دفاع مقدس بودند بیان کرد: در استان گیلان تا سال 64 با نیروهای مازندران لشکری متحد داشتیم که نیروهای گیلانی استوانه‌های این لشکر و فرمانده گردان‌ها، جانشین فرمانده گردان‌ها، طراحان عملیات و اطلاعات عملیات گیلانی بودند.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور تصریح کرد: تا قبل از مستقل شدن لشکر گیلان، سپاه گیلان در 25 یگان نیرو اعزام می‌کرد همچنین در حوزه ارتش نیز همین‌طور بوده و نقش گیلان در دفاع مقدس نقش فوق‌العاده‌ای بود و سردار همدانی هم در بیانات خود بارها این موضوع را عنوان کرد.

وی ابراز داشت: از مقطعی که سردار همدانی به فرماندهی لشکر 16 قدس گیلان آمد به واسطه تجربیات گران‌بهای خود توانست از بزرگان گیلانی مانند قلی‌پور، املاکی، خوش سیرت و فرمانده گردان‌های بزرگ به خوبی بهره‌گیری کند و نخستین اقدام وی به عملیات کربلای 2 برمی‌گردد.

بایرامی بیان کرد: در این عملیات که 10 شهریور سال 65 انجام شد لشکر سردار شهید همدانی عملکرد فوق‌العاده‌ای داشت و با وجود لو رفتن عملیات نزد دشمن نیروها به خوبی عمل کردند؛ پس از آرایش مجدد که از غرب به سمت جنوب آمدیم اردوگاه مستقلی گرفتیم که این کار بسیار بزرگی بود.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور با بیان اینکه این اردوگاه ما در کنار اردوگاه همدان بود که سردار همدانی قبلاً فرماندهی تیپ آن را برعهده داشت بیان کرد: در عملیات کربلای 4 در مقطع ابتدایی عملیات موفق نبودیم اما گیلانیان آن‌جا کارستان کردند.

وی افزود: فرماندهی بی‌نظیر شهید همدانی باعث شد نیروهای گیلانی به یکی از استراتژیک‌ترین و مهم‌ترین نقاط شلمچه ورود کنند و با شهید خوش‌سیرت شهرک فرماندهی مرکزی شلمچه را فتح ‌کردیم که سردار همدانی بعدها در بیانات خود اظهار داشت این‌ها فرزندان میرزا کوچک‌خان هستند که این چنین بی‌مهابا خود را به خط مقدم دشمن می‌رسانند.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور خاطرنشان کرد: بارها پیش می‌آید که نمی‌توانیم به یک مسئول غیرگیلانی در استان نزدیک شویم اما سردار همدانی آن قدر با محبت و نفوذ بود که مردم گیلان علاقه عجیبی به وی داشتند و این ارادت و احساس علاقه هم‌چنان ادامه دارد.

بایرامی با اشاره به نقش‌آفرینی سردار همدانی در کنترل جریان فتنه سال 88 ابراز داشت: در مقطعی که سردار همدانی سپاه تهران را تحویل گرفت، فرمانده قرارگاه‌ ثارالله(ع) نیز بود؛ موضوع امنیت تهران برعهده این قرارگاه بزرگ است که متأسفانه فتنه 88 نیز در این مقطع زمانی اتفاق افتاد.

وی با بیان اینکه در این فتنه احساسی عمل کردن می‌توانست آسیب زیادی به جامعه بزند و تعلل کردن در این فتنه نیز جایز نبود افزود: سردار همدانی بدون تردید به عرصه ورود کرد و ساماندهی خوبی انجام داد لذا همواره تأکید داشت که باید کمترین آسیب به مردم کسب و کار آن‌ها برسد.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور تصریح کرد: سردار همدانی محبت ویژه‌ای نسبت به مردم داشت در برخی مواقع می‌گفت این افراد نباید در بازداشت باشند و با تعهدی آن‌ها را آزاد می‌کرد اما پس از فتنه 88 بیشترین هجمه به سردار همدانی وارد شد و جریانات خارجی و ناآگاهان داخلی وی را ترور شخصیتی کردند.

بایرامی خاطرنشان کرد: سردار همدانی در طول 40 سال مجاهدت خود همواره در خط مقدم مقابله با دشمن بود و به قول سردار سلیمانی این‌گونه نبود که فرماندهان ما پشت سر باشند و به نیروها بگویند بروید جلو بلکه خود جلو می‌افتادند و می‌گفتند بیایید.

وی با بیان اینکه انسان‌هایی نظیر سردار همدانی در دفاع مقدس ساخته شدند که همه تجربیات دفاع مقدس را در جبهه سوریه آوردند افزود: سردار  همدانی در خاطرات خود می‌گوید زمانی که به سوریه رفتیم بیش از 75 درصد خاک سوریه در دست داعش و جریانات تکفیری بود.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور با اشاره به اینکه سردار همدانی استاد جنگ‌های ناهمتراز بود و همین را در سوریه اجرا کرد عنوان داشت: اغناگری مردم از جمله اقدامات سردار همدانی در کشور سوریه بود و مردم سوریه علاقه بسیاری به سردار همدانی داشتند.

بایرامی خاطرنشان کرد: همچنین سردار همدانی خود نیز اظهار داشت که ما به سختی توانستیم این اقبال را در سوریه به وجود آوریم که حفظ سوریه به دست مردم ممکن است لذا وی دفاع مردمی را در آن جا راه‌اندازی کرد که یکی از موفقیت‌های او بود و به‌ عنوان یک فرمانده عالی جبهه مقاومت مطرح شد.

وی با بیان اینکه عنوان فرمانده راهبردی جزو داشته‌های فوق‌العاده سردار همدانی بود گفت: دشمن جنگ نیابتی را راه انداخت و همه را پشت داعش آورد تا به شکل دومینو از سوریه به لبنان، عراق و به سمت ایران بیاید و 75 درصد سوریه دست داعش بود که می‌گفتند سوریه دیگر زمین‌گیر می‌شود.

بایرامی افزود: نیروها از همان خیابان منتهی به کاخ ریاست جمهوری سوریه جنگیدند و دشمن را تا پشت مرزها بردند که این هنر بسیار عظیم باعث شد تا عنوان طراح بزرگ عملیات‌های ناهمتراز غرب آسیا را به سردار همدانی بدهند البته این کمترین عنوانی بود که می‌توانست به وی تعلق گیرد.

انتهای پیام/614/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon