اکران فیلم‌های جشنواره کودک و نوجوان در مناطق کم‌برخوردار اصفهان/ یاد "قصه‌های مجید" زنده شد

اکران فیلم‌های جشنواره کودک و نوجوان در مناطق کم‌برخوردار اصفهان/ یاد "قصه‌های مجید" زنده شد

گروه استان‌ها- روز نخست سی و چهارمین جشنواره فیلم‌های کودک و نوجوان در حالی برگزار شد که اکران فیلم‌ها در مناطق کم برخوردار شهر و ویژه ناشنوایان از نکات قابل توجه روز نخست بود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، روز نخست سی و چهارمین جشنواره فیلم‌های کودک و نوجوانان در حالی در اصفهان آغاز شد که شیوع ویروس کرونا از یک طرف و اکران مجازی فیلم‌ها از طرف دیگر، استقبال مخاطبان را نسبت به سال‌های گذشته کاسته بود.

این جشنواره امسال در 2 سینمای فلسطین و ساحل و در 3 سالن، در مقابل چشم کودکان و نوجوانان اصفهانی قرار می‌گیرد و برخی از فیلم‌ها نیز در تهران و سایر شهرهای کشور اکران می‌شود. همچنین چند سینما سیار در مناطق حاشیه‌ای شهر اصفهان فیلم‌ها را نمایش می‌دهند که شب گذشته نیز با استقبال بسیار خوب کودکان و نوجوانان در محله همت آباد اصفهان همراه بود.

نکته قابل توجه دیگر در اکران فیلم‌های روز نخست این بود که، سانس‌های ویژه‌ای مخصوص ناشنوایان بر روی پرده سینما رفت که در سال‌های گذشته بی سابقه است.

در نشست خبری فیلم "پسران دریا" که در غیبت تهیه کننده و کارگردان این فیلم برگزار شد، مونا فرجاد بازیگر این فیلم پاسخگوی خبرنگاران و اهالی رسانه بود.

فرجاد در این نشست کارکردن در شرایط کرونا را بسیار دشوار برشمرد و با بیان این‌که این فیلم در 2 منطقه از شمال و جنوب کشور و در محیط‌های ناشناخته‌تر ساخته شده است، اظهار داشت: کارگردان این فیلم به دنبال شناساندن منطقه بومی‌نشین کیش بود و به همین دلیل اکثر لوکیشین‌های این فیلم در اپیزود دوم در مناطقی ساخته شد که مردم شناخت آن‌چنانی بر آن نداشتند. هاشمی به دنبال این بود که کیش را از زاویه دیگری ببینیم و به بافت سنتی و عرب نشین این شهر نیز نگاه شود.

وی تصریح کرد: قبلاً تجربه کار با هاشمی، کارگردان فیلم را داشتم و به عنوان بازیگر دوست دارم که با کارگردانی کار کنم که به او اعتماد داشته باشم و با توجه به این که او یک بازیگر است شرایط بازی را به خوبی درک می‌کند.

بازیگر فیلم "پسران دریا" درباره نگاه به سینمای کودک در ایران بیان کرد: بنده در سینمای کودک ایران اعتقاد دارم اگر اعتماد 50 درصدی به فیلمانه وجود داشته باشد شرایط کار کردن مهیا است. البته به دلیل شیوع ویروس کرونا ساخت فیلم، به‌ویژه در حوزه سینمای کودک و نوجوان بسیار کاهش یافته و آن‌چنان بر روی سینمای کودک سرمایه‌گذاری نشده است.

زیرنویس تمرکز مخاطب را به هم می‌ریزد؛ ساخت فیلم در حوزه بین‌الملل به رشد سینمای کودک کمک می‌کند

 وی درباره لهجه بازیگران این فیلم که ممکن است برای برخی نافهموم باشد، بیان کرد: اگر زیرنویس در فیلم وجود داشته باشد تمرکز مخاطب را به هم می‌ریزد و اگر بیننده فیلم را با دقت ببیند با توجه به حرکات بازیگران، مفهوم سکانس‌ها و کاراکترها را درک می‌کند و نگاه کارگردان به این گونه بود که بیننده پلان را مشاهده کند و مفهوم فیلم را متوجه شود.

فرجاد در ادامه با بیان این‌که روزگار به سمت تکنولوژی سوق پیدا کرده است، گفت: کودکان در کنار زندگی مجازی باید تجربه زندگی حقیقی را داشته باشند و اگر در حوزه کودک و نوجوان فیلم‌هایی در سطح بین‌الملل ساخته شود به سینمای کشور کمک کننده است.

وی درباره فعالیت در سینمای ایران به ویژه در حوزه کودک و نوجوان گفت: همه بازیگران باید اندوخته عاطفی داشته باشند و این ویژگی است که در سالیان طولانی و با تمرین، مطالعه و مشاهده فیلم‌های گوناگون به‌دست می‌آید. اگر شخصی به‌دنبال درست گام گذاشتن در بحث بازیگری است باید با تلاش فراوان به آن دست پیدا کند که در این زمینه موسیقی، مشاهده فیلم و نمایش و شناخت آثار تجسمی راه را تسهیل می‌کند.

دومین نشست خبری روز نخست جشنواره سی و چهارم، نشست فیلم "اشکنه" به کاگردانی وحید پاکزاد بود و نکته قابل توجه در برگزاری نشست خبری این فیلم، اکران آن در روز جمعه و افتتاحیه جشنواره سی و چهارم بود.

دلیلی برای مهاجرت از اصفهان وجود ندارد

وحید پاکزاد، کارگردان اصفهانی این فیلم در این نشست اظهار داشت: به اصفهانی بودنم افتخار می‌کنم و باوجود تمام دشواری‌ها باز هم علاقه‌مند به کار کردن در اصفهان هستم. در دوره‌های قبلی نیز در جشنواره حاضر بوده‌ام و فضای فیلم اشکنه طنز و فانتزی است.

وی با بیان این‌که کارکردن در شرایط کرونا بسیار دشوار و استرس آور است، گفت: بیشتر کارهای بنده با کودکان بوده و سعی کردم با پیش تولیدهای طولانی، و تمرین‌های زیاد فرآیند تولید را کم کنم.

کارگردان فیلم "اشکنه" درباره مهاجرات هنرمندان اصفهانی از این شهر، بیان کرد: خوشبختانه همه امکانات در اصفهان مهیا است و دلیلی ندارد از این شهر مهاجرت کنیم.

وی با اشاره به این‌که بهترین تجهیزات و نیروهای فنی در اصفهان وجود، دارد گفت: با این وجود، حمایت کافی از هنرمندان از سوی مسئولان استانی به ویژه دست اندرکاران صدا و سیما نمی‌شود.

جوهره ذاتی و استعداد شخصی برای ورود به سینمای کودک موثر است

پاکزاد درباره ورود به سینمای کودک گفت: جوهره ذاتی و استعداد شخص برای ورود به این حوزه بسیار مهم و تأثیرگذار است و در ادامه گذراندن دوره‌های آکادمیک و معتبر نیز اساسی است.

وی درباره ساخته شدن لوکیشن‌های این فیلم در خارج از اصفهان و گویش‌های محلی بازیگران این فیلم گفت: در 43 فیلمی که ساخته‌ام از بازیگران با لهجه اصفهانی استفاده نکردم، اما در چند کار اخیر مبنای کار بر لهجه اصفهانی بود و از سوی دیگر به دنبال این بودم که اثری مشابه با "قصه‌های مجید" تولید کنم، از همین روی به سراغ بازیگرانی رفتم که در صحبت کردن عادی، اصفهانی صحبت کنند.

باید منتظر ماند و دید که در روزهای آینده وضعیت اکران فیلم‌ها در 2 سینمای ساحل و فلسطین چگونه خواهد بود. البته اکران مجازی فیلم‌ها و کرونا نیز می‌تواند عاملی بر عدم استقبال مخاطبان از جشنواره سی و چهارم باشد.

انتهای پیام/ 172/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon