۵۰هکتار باغ گردو "دلیرچ" در آستانه نابودی/ آیا جهاد کشاورزی به کمک باغداران می‌آید؟

50هکتار باغ گردو "دلیرچ" در آستانه نابودی/ آیا جهاد کشاورزی به کمک باغداران می‌آید؟

گروه استان‌ها ــ دهستان "دلیرچ" به عنوان یکی از قطب‌های تولید گردو در استان کهگیلویه و بویراحمد این روزها از درد بی آبی رنج می‌برد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از   یاسوج، دهستان دلیرچ به عنوان یکی از قطب‌های تولید گردو در کهگیلویه و بویراحمد این روزها از درد بی آبی رنج می‌برد در حالی سازمان جهاد کشاورزی در خواب عمیق فرو رفته است.

این استان به دلیل دارا بودن 10 درصد آب‌های سطحی، دو اقلیم متفاوت گرمسیری و سردسیری، خاک حاصلخیز، 12 رودخانه خروشان، اراضی شیب تعداد و ...شرایط مطلوبی برای توسعه کشاورزی بویژه باغات دارد.

دهستان دلیرچ از توابع شهرستان مارگون با آبادی‌های بزرگ و کوچک متعدد یکی از بهترین مناطق برای توسعه باغات در اراضی شیب دار بوده که هم اکنون گردوی آن معروف بوده و در واقع یکی از بهترین تولیدی‌های گردو را دارد.

شغل اصلی مردم روستاهای دلیرچ کشاورزی و باغداری بوده که این روزها به دلیل خشکسالی و کمبود آب کشاورزی حال و روز خوشی ندارند زیرا از ادامه این روند و خطر خشک شدن 50 هکتار باغات گردو با بیش از 4 هزار اصله درخت ترس دارند.

یکی از اهالی دلیرچ به تسنیم گفت: باغ‌های گردو مهمترین دارایی مردم این منطقه بوده که در واقع حاصل دسترنج بیش از 50 سال مردم این دیار است که در صورت بی توجهی مسئولان بدون شک آه مردم آنان را می‌گیرد.

اناد فرهاد افزود: نحوه آبیاری باغ‌های دلیرچ از طریق رودخانه به وسیله پمپاژ عمومی آب امکان پذیر است که پمپاژ مدت 4 سال بوده به دلیل وسعت باغ‌ها مستعمل شده و چندین بار تعمیر شده که با هزینه بالا و پمپاژ پاسخگوی نیاز مردم نیست که به همین دلیل باغات به دلیل کمبود آب متحمل خسارت شده است.

وی تاکید کرد: مهمترین خواسته مردم از مسئولان واگذاری یک دستگاه پمپاژ و لوله برای رونق کشاورزی و باغداری بوده که با توجه به شرایط و جلوگیری از خسارت به باغداران و کمک به معیشت و اقتصاد مردم ضروری است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مارگون گفت: در حوزه دلیرچ سالیان گذشته جهاد کشاورزی اقدام به  احداث پمپاژ نمود و استخر بالا دست احداث و حدود 5اینچ آب به بالا دست و استخر  می‌رود.

علی صالح بهمن پور خاطرنشان کرد: سال گذشته پمپاژ دچار خرابی شد که  بخشی از  هزینه‌ها توسط جهاد مارگون  علی رغم  نبود هیچ گونه اعتباری ولی با رایزنی با تعمیرکار  پمپاژ و سازمان جهاد پرداخت شد و پمپاژ راه ندازی مجدد شد.

وی ادامه داد: آب به اندازه کافی پمپاژ می شود ولی چون باغداران حاضر به قطره‌ای کردن باغات نیستند  و هنوز سنتی آبیاری  می‌کنند ممکن بوده کمبود آب روبه‌رو باشند و ضمن مراجعه  به آنها اعلام کردیم که با توجه به اینکه معادل 85درصد هزینه‌های قطره‌ای بلاعوض بوده ولی نمیدانم چرا اقدام نمی‌کنند در حالی  راهکار اصلی قطره‌ای کردن باغات است.

انتهای پیام/541/س

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon