آسیب فراوان بحران کرونا به کودکان / مسئولان سرمایه انسانی آینده کشور را جدی بگیرند
گروه استانها - کودکان از جمله اقشار بسیاری مهمی در هر جامعه هستند که برنامهریزی و سرمایهگذاری صحیح روی این قشر، میتواند توسعههاس مختلفی را برای جامعه رقم بزند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، کودکان پایههای مهم و اساسی جامعه هستند که آینده به دست آنان ساخته میشود، این گروه سنی حساس و مهم نیازهای فراوانی دارند که باید از سوی والدین و جامعه برآورده شود.
کودکان بسیاری در دنیا مورد آزار و اذیت، خشونت و کشتار قرار میگیرند و در جنگها، درگیریها و رخدادهای طبیعی و غیرطبیعی دچار انواع آسیبها میشوند، کودکان زیادی نیز در خانوادههای ناامن و محلههای پرآسیب زندگی میکنند که آنان را به افرادی ضداجتماعی و ناکارآمد در جامعه تبدیل میکند.
پس از جنگ جهانی دوم به علت آسیبهای زیادی که کودکان دیدند روز 20 نوامبر سال 1989 را برای حمایت از کودکان و حفظ حقوق آنان به نام روز جهانی کودک نامگذاری کردند و پیماننامهای در این خصوص بین بیش از 50 کشور جهان منعقد شد که کشورهای زیادی نیز در سالهای بعد به آن پیوستند، کشور ما نیز در سال 1372 به این پیماننامه پیوست، همچنین در ایران 16 تا 22 مهرماه هفته ملی کودک نامگذاری میشود.
شخصیت، اعتماد به نفس، خودباوری، اندیشمندی، قدرت برنامهریزی و مدیریت از جمله توانمندیهایی است که کودکان باید در دوران حساس کودکی با آنها آشنا شوند تا در آینده از این ویژگیها استفاده و جامعه هدفمندتر و پربارتری بسازند.
در دین اسلام نیز سفارشات بسیاری نسبت به خوشرفتاری با کودکان شده است به طوری که پیامبر اکرم(ص) فرمودند: مَنْ کانَ عِنْدَهُ صَبِىٌّ فَلْيَتَصابَ لَهُ، هر کس با کودک سروکار دارد با او کودکانه رفتار کند.
اما متاسفانه در هر جامعهای کودکان در بخشهای مختلف مورد آزار و اذیتهای گوناگون قرار میگیرند و حتی مجبور به کار کردن و کسب درآمد میشوند تا بتوانند هزینههای خود و والدین خود را تامین کنند.
آسیب زیاد به کودکان در دوران کرونا / اجرای 20 عنوان برنامه برای کودکان
حجتالله آسمند، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درشهرکرد اظهار داشت: توجه و اهتمام ویژه به کودکان به عنوان آیندهسازان جامعه بسیار مهم است و اگر به آموزش آنان توجه نشود افراد مفید و موثری در آینده نخواهند شد.
وی افزود: شکلگیری شخصیت انسان در دوران کودکی است و باید حقوق کودکان را به خودشان، خانوادهها و مسئولان گوشزد کرد چرا که عدم آگاهی موجب کاستیهایی در رشد و بالندگی آنها میشود و با نامگذاری روز جهانی و هفته ملی کودک و اجرای برنامههای مختلف قصد داریم مردم و مسئولان را با استفاده از فضایی پرنشاط و پویا با حقوق کودکان آشنا و و نسبت به آن حساس کنیم.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان عنوان داشت: در طول شیوع کرونا که کودکان در خانه بودند و از فضاهای مختلف تفریحی و آموزشی دور ماندند هرچند در فضای مجازی برنامههای مختلف اجرا شد اما دچار حالتی از رخوت شده و نیاز است این روحیه تغییر کند.
آسمند تصریح کرد: در استان 21 مرکز فرهنگی و هنری ثابت و سیار فعال است که حدود 20 عنوان برنامه در این مراکز برای کودکان اجرا میشود و به مناسبت هفته ملی کودک نیز در شهرکرد و سایر شهرهای استان برنامههای متنوع آموزشی، فزهنگی و هنری برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه در هفته ملی کودک نشستهایی به منظور توجه به مسائل بهداشتی، دینی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اجرا میشود، اضافه کرد: شادیپیمایی، برگزاری انجمن شعر کودک و اجرای برنامههای شاد و نیز در طول این هفته ادامه خواهد داشت.
کودکان مهمترین نیروهای هر جامعه برای توسعه
حسین تولایی نویسنده و شاعر کودک کشور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهار داشت: هر روز، روز کودک است که کودکان مهمترین نیروهای هر جامعه برای توسعه فرهنگی، اجتماعی، انسانی هستند و هم ابزاری برای توسعه و هم هدف توسعه هستند و هر جامعهای که بخواهد توسعه پایدار داشته باشد باید بر روی این قشر سرمایهگذاری کند.
وی افزود: در دنیا روز جهانی کودک و در کشور هفته ملی کودک برنامهریزی شده برای یادآوری این نکته که کودکان را جدی بگیریم و آنان را کوچک نشمریم، چون قشری هستند که آینده در دست آنهاست و باید برای این گروه سنی برنامهریزی دقیق و حسابشدهای بشود.
نویسنده و شاعر کودک با اشاره به اینکه کودکان باید در دنیای خود آموزههای لازم را بیاموزند، بیان داشت: کودکان را روشنایی جهان و چراغهای روشن دنیا میدانم بخاطر دنیای کودکانه و ذات پاک و دستنخورده آنها که باید از آن محافظت شود و برای ساخت دنیای بهتر پرورش داده شود.
تولایی عنوان داشت: انجمن شاعران و نویسندگان کودک و نوجوان استان چهارمحال و بختیاری به منظور ایجاد فرصت برای کودکان و نوجوانان علاقمند به شعر و داستان تشکیل شد که داستان و شعرهای خود را به عنوان تجربههایی ناب به نقد و بررسی میگذارند و به صورت جدی با ادبیات کار میکنند و بیان نقد و مورد نقد قرار گرفتن، نقدپذیری و لذت بردن از ادبیات و اندختن ذخایر ادبی برای آینده خود را میآموزند که بسیار به قدرت اعتماد به نفس آنان کمک کرده و سبب میشود بینش بهتری به خود و ساخت آینده داشته باشند.
انتهای پیام/7540/ش