فعالیت کشتی ترالر "فردوس" در آب‌های عمان/ مرکز تحقیقات آب‌های دور چابهار صید ترال را تکذیب کرد

فعالیت کشتی ترالر "فردوس" در آب‌های عمان/ مرکز تحقیقات آب‌های دور چابهار صید ترال را تکذیب کرد

گروه استان‌ها - اخیراً نماینده مردم چابهار به فعالیت کشتی ترالر تحقیقاتی «فردوس ۱» در عمان اعتراض تندی داشته؛ با این حال رئیس مرکز تحقیقاتی آب‌های دور چابهار می‌گوید: این کشتی تحقیقاتی بوده و عملکردش برای حفظ آبزیان است نه نابودی ذخایر آنها.

`به گزارش‌ خبرگزاری تسنیم ازسواحل مکران، یکی از معضلاتی که برای صیادان جنوب بلوچستان مشکلات‌ زیادی را به وجود آورده بود، موضوع صید ترال‌ در‌ دریای عمان و حتی سواحل نزدیک به چابهار و کنارک بود که از سال گذشته با توجه به ورود جدی مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه به ماجرا، هرگونه صید ترالی در آب‌های ایران ممنوع اعلام شد.

با این حال اخیراً صیادان با ارسال تصاویری به تسنیم، از ورود کشتی‌های ترالر به آب‌های دریای عمان خبر داده‌اند و حتی با انتشار فیلمی از یک کشتی ترال به نام «فردوس 1» نام می‌برند؛ صیادان می‌گویند این کشتی از شیلات مجوز گرفته تا در اینجا صید ترال کند و حتی معین‌الدین سعیدی نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی نیز اخیراً در این باره سخنانتندی را مطرح کرده است.

سعیدی طی آخرین مصاحبه خود گفته این کشتی ترال دوباره وارد آب‌های دریای عمان شده و مطمئناً لابی نیز پشت این ماجرا‌ است که این کشتی توانسته با نام تحقیقات از شیلات مجوز دریافت کند! البته نماینده مردم‌ چابهار توضیح نداده چرا باید یک کشتی تحقیقاتی متعلق به یک مرکز تحت نظارت مستقیم سازمان شیلات کشور، برای فعالیتش به لابی احتیاج داشته باشد.

کشتی فردوس 1 خلاف قانون عمل می‌کند؟

بررسی‌های اولیه خبرگزاری تسنیم از منابع موجود نشان از این دارد که کشتی تحقیقاتی ترالر معروف به‌ فردوس 1 متعلق به مؤسسه تحقیقاتی شیلات‌ دور، چندین سال است که در‌ آب‌های جنوب ایران فعالیت می‌کند و همانطور که از نامش پیداست، کارهای تحقیقاتی انجام می‌دهد که با توجه به رویکرد محلی‌ها و نماینده مردم حوزه انتخابیه چابهار این موضوع مهم به نظر می‌رسد.

البته باید‌ توجه داشت که از نظر سعیدی‌ این اقدام شیلات‌ در آب‌های عمان و خلیج فارس‌ غیرقانونی است و وی‌ صراحتاً می‌گوید با توجه به ورود قوه قضائیه و مجلس در مسئله، مقرر شده تا دو سال حتی کشتی‌ تحقیقاتی هم حق صید تحقیقاتی را نداشته باشد؛ به دلیل اهمیت موضوع و برای روشن‌تر شدن ابعاد ماجرا با اشکان اژدری رئیس مرکز تحقیقات آب‌های دور چابهار تماس گرفتیم.

گشت تحقیقاتی ارزیابی ذخایر باید همه ساله اجرا شود

رئیس‌ مرکز تحقیقاتی آب‌های دور چابهار در جنوب استان به خبرنگار تسنیم می‌گوید: با توجه به شرح وظایف و تکالیف تعیین شده از سوی کمیسیون‌های عالی مدیریت بهره‌برداری ذخایر آبزیان که سالانه برگزار می‌شود باید گشت تحقیقاتی ارزیابی ذخایر همه ساله اجرا شود و بر این اساس گزارش وضعیت ذخایر و صید تجاری به منظور ارائه به مدیران و تصمیم‌گیران شیلاتی تدوین شود.

وی اظهار داشت: این فعالیت توسط کشتی تحقیقاتی فردوس 1 متعلق به مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور انجام می‌شود و من حساسیت جوامع محلی به‌ موضوع کشتی‌های ترالر را درک می‌کنم اما این گشت تحقیقاتی صرفاً جهت انجام‌ پروژه ارزیابی ذخایر آبزیان در آب‌های جنوبی کشور بوده و من به آنها اطمینان می‌دهم که کار کاملاً قانونی پیش برود.

حاکمیت باید برآوردی از ذخایر و منابع زیستگاهی خود داشته باشد

اژدری ادامه داد: حاکمیت باید برآوردی از ذخایر و منابع‌ زیستگاهی خود به صورت مستند و کمی داشته باشد و برای این منظور هر ساله در شش‌ ماهه دوم سال که‌ غالب آبزیان کفزی دوره تخم‌ریزی و زاد و ولد آنها به اتمام رسیده است، این کار تحقیقاتی با همین کشتی شروع می‌شود.

وی افزود: این کشتی نیز‌ در نقطه‌های از پیش تعیین شده در لایه‌های عمقی مختلف بین 10 تا 100 متر با مختصات جغرافیایی مشخص که 88 نقطه را در بخش شرقی دریای عمان(سواحل سیستان و بلوچستان هم شامل این قسمت می‌شود) در هر نقطه‌ تنها یک ساعت تور اندازی می‌کند که حتی گاهی اوقات تورشان نیز خالی بالا کشیده می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات آب‌های دور چابهار بیان کرد: با‌ توجه به حساسیت‌های موجود در سایر استان‌ها(بوشهر و خوزستان) از سال قبل هماهنگی ارگان‌های مختلف متولی دریا گشت انجام شد که ما‌ علاوه بر مکاتبه رسمی با فرماندارن و دادستان‌های محترم شهرستان‌های چابهار و کنارک نیز جلسه‌ای‌ تحت عنوان هماهنگی برگزاری گشت دریایی ارزیابی ذخایر با کشتی فردوس 1 با مکاتبه قبلی برگزار کردیم.‌

با دادستان استان هماهنگ هستیم

وی گفت: در این جلسه از ارگان‌هایی مانند حفاظت منابع آبزیان شیلات استان، دفتر نماینده مردم حوزه انتخابیه چابهار در مجلس شورای اسلامی، فرماندهی محترم پایگاه مستقل امام علی(ع) سپاه پاسدارن، مدیرعامل اتحادیه‌های صیادی و فرمانده دریابانی چابهار و مدیرکل اداره‌کل شیلات استان نیز دعوت به عمل آوردیم تا در این جلسه شرکت کنند.

اژدری تصریح کرد: در این جلسه ضمن ارائه گزارش کارگشت در سال‌های قبل، همه توضیحات مربوط به موضوع داده شد و سؤالاتی هم از طرف مسئولان و نمایندگان حاضر در جلسه مطرح شد که نقطه نظرات‌ و پیشنهادات جهت انجام بدون حاشیه گشت مطرح و مقرر شد ما در کار خود پیشنهادات بزرگواران را نیز لحاظ کنیم.

وی افزود: با وجود اینکه نامه‌ دادستانی کل کشور در این زمینه که به دادستان استان سیستان و بلوچستان و سه استان مربوطه دیگر نامه زده شده، در این زمینه موجود است اما با عنایت به حساسیت و دغدغه‌های اجتماعی موضوع، مدیرکل محترم شیلات استان شخصاً هماهنگی‌ها را از طریق دادستانی استان پیگیر هستند و هرگونه فعالیت توسط این مرکز و اجرای گشت حتماً بعد از همه هماهنگی‌ها و با اجازه اداره کل و معاونت صید و بنادر ماهیگیری شیلات استان انجام خواهد شد.

رئیس مرکز تحقیقاتی آب‌های دور چابهار اظهار داشت: همچنین باید‌ توجه داشته باشید که ما به افراد حاضر در جلسه مانند‌ حفاظت منابع آبزیان و رئیس اتحادیه‌های صیادی پیشنهاد کردیم ناظرانی بر کشتی تحقیقاتی فردوس 1 داشته باشند علاوه بر اینکه کشتی موظف است تمام موارد سامانه پایش برخط را فعال نگه دارد و هرگونه تخلف علاوه بر رصد اداره کل شیلات، توسط نیروی دریایی سپاه‌ نیز تحت نظارت جدی قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: خلاصه اینکه همه دغدغه‌مندان در نظر داشته باشند که قرار است‌ یک کار حاکمیتی برآورد ذخایر توسط این کشتی در بازه زمانی حداکثر 30 روزه در صورت شکل‌گیری تمامی هماهنگی‌ها انجام شود‌ که در ادامه در استان‌های هرمزگان و سپس در فصل زمستان در بوشهر و خوزستان در آب‌های خلیج فارس اجرا خواهد شد تا پایشی از وضعیت داشته باشیم.

انتهای پیام/395/ ت

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon