سیلی "سرما و زلزله" در مناطق زلزلهزده چلگرد/ سرمای زیر صفر و چادرنشینی زلزلهزدگان چلگرد
گروه استانها ـ مجموعا ۸۵ خانواده در منطقه زلزلهزده چلگرد اسکان اضطراری در چادرهای هلال احمر شدهاند که با توجه به سرمای زودرس آن منطقه و بارشهای زودرس زمستانه، باید هر چه زودتر اسکان موقت در خانه برای آنان فراهم شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، زلزله 5.7 ریشتری چلگرد در شهرستان کوهرنگ در روز دوازدهم مهر 1400 موجب خساراتی به منازل و ساختمانها شد که با پسلرزههای ایجاد شده در روزهای آتی میزان این خسارات بیشتر شد.به گفته مسئولان بیش از 54 پسلرزه در منطقه کوهرنگ ایجاد شده و به تاسیسات آب، برق و گاز خسارت وارد و مردم را با مشکل روبرو کرده است.
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: متولیان تاسیسات عمومی در صورت خسارت و تخریب بازسازی را از سیزدهم مهرماه آغاز کنند و همه مساکن با محوریت مسکن روستایی بازسازی شود.
قدرتالله حمزه نماینده شهرستان کوهرنگ نیز گفت: پیگیری ساخت مسکن استاندارد و مقاوم در مناطق زلزلهزده شهرستان انجام و تسهیلات نیز به زلزلهزدگان نیز اعطا میشود.
با پسلرزههایی که طی روزهای گذشته به وقوع پیوست خسارتها و ترکیدگی دیوار خانهها بسیار بیشتر شد تا جایی که اسکان اضطراری برای تعدادی از خانوارهای زلزلهزده انجام شد.
حال سوال اینجاست که در فصل پاییز که کاهش دمای زیادی را در استان چهارمحال و بختیاری تجربه میکنیم و شهرستان کوهرنگ نیز سردترین نقطه استان است چه تدابیری برای اسکان زلزلهزدگان اندیشیده شده است؟
امکان زندگی در چادر بدون هیچ پوشش گرمایشی در سرمای زمستان امری ناممکن است که مسئولان باید با جدیت و تلاش پیگیر به این موضوع بپردازند تا این مشکل برطرف و منازل مسکونی با استحکام بالا احداث یا منازل بهسازی و مقاومسازی شود.
اختصاص تسهیلات بازسازی نیز راهکاری برای افزایش سرعت ساخت و ساز تا فصل زمستان است و کمکرسانی و همکاری و همیاری دلسوزانه همه دستگاههای اجرایی و گروههای جهادی نیاز است تا مردم زلزلهزده بتوانند قبل از بارندگیهای زمستانه هر چه سریعتر در منازل خود اسکان پیدا کنند.
فرمانده سپاه استان: برآورد و تامین اعتبار خسارات زلزله کوهرنگ نباید به زمستان برسد
فرمانده سپاه حضرت قمربنی هاشم(ع) استان چهارمحال و بختیاری همان روز زلزله در ستاد مدیریت بحران استان در شهرستان کوهرنگ گفته بود: نباید گذاشت برآورد و تامین اعتبار خسارات به زمستان برسد و هیچ کاری انجام نشود، برخی از خانهها ترک برداشته و برخی دیگر از سقف آنها ریخته است، قطعاً ساکنین جرأت ندارند در این خانهها زندگی کنند بنابراین باید هر چه سریعتر به مردم این منطقه کمک شود.
وی ادامه داد: حضور میدانی مسئولان امروز بسیار تاثیر گذار بود، گروههای جهادی متعددی در شهرستانها و اکثر مناطق حضور دارند و میتوانند به مردم کمک دهند، نباید گذاشت مسئله مردم به زمستان کشیده شود، به هر طریق باید به این مردم خونگرم کمکرسانی کرد.
مجموعا 85 خانوار اسکان اضطراری شدند و نیاز به اسکان موقت دارند
به گفته مرتضی زمانپور، فرماندار شهرستان کوهرنگ، در این منطقه زلزلهزده 85 خانوار اسکان اضطراری با چادر داده شده است که با توجه به فصل سرما باید اسکان موقت برای آنان فراهم شود. وی همچنین از اسکان موقت زلزلهزدگان در منازل استیجاری بنیاد مسکن خبر داد.
در پی زلزله چلگرد، مجموعا 42 مدرسه آسیب دیده که 5 باب مدرسه کاملا غیرقابل استفاده شده است، بنابراین نیاز به مدارس دیگری با توجه به حضوری بودن آموزشها، خصوصا در این مناطق که از مدتها قبل آموزشها حضوری بود، بیشتر حس میشود.
به گفته فرحناز قائدامینی، مدیرکل آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختیاری، به علت بافت قدیمی برخی از این مدارس، آسیبدیدگی این مدارس قابل تعمیر نیست و باید به طور کل تخریب و از نو بازسازی شوند.
به گزارش تسنیم، تاکنون اسکانهای خانوادههای زلزلهزده منطقه چلگرد شهرستان کوهرنگ به صورت اضطراری و در چادرهای هلال احمر بوده است و با توجه به سرمای زودرس آن منطقه و امکان بارشهای زودرس زمستانه، اسکان موقت باید هرچه زودتر فراهم شود.
انتهای پیام/7540/ش