نجفی توانا: محسنی‌اژه‌ای در ۱۰۰ روز گذشته رویکرد نظری و علمی مناسبی را پیشه کرده‌ است

نجفی توانا: محسنی‌اژه‌ای در 100 روز گذشته رویکرد نظری و علمی مناسبی را پیشه کرده‌ است

نجفی‌ توانا، وکیل دادگستری گفت: گمان ما این است که آقای محسنی اژه‌ای با تمرکز بر تجارب سابق و با عنایت به باید‌ها و نباید‌های جدید، رویکرد نظری و علمی مناسبی را پیشه کرده‌ است.

به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم، علی نجفی‌توانا، وکیل پایه‌یک دادگستری و حقوقدان در خصوص عملکرد 100روزه رئیس دستگاه قضا اظهار کرد: بنده با آقای محسنی اژه‌ای با توجه به بیش از 40 سال سابقه وکالت و سابقه ریاست کانون، مذاکرات و جلساتی داشته‌ام و با لحاظ گفتمان‌های فعلی در صورتی که بتواند برای این گفتمان در قالب برنامه‌های کوتاه، میان و بلندمدت شیوه‌های اجرایی آن را طرح‌ریزی کند، قطعاً این امیدواری را داریم که سیستم قضائی به‌سوی یک سیستم عدالت قضایی بهتر و مطلوب حرکت کند.

وی اظهار کرد: 100 روز برای قضاوت و اظهار نظر در مورد رئیس یک قوه نه کار ساده و نه کار درستی است؛ چرا که هرچند آقای محسنی اژه‌ای در بدنه قوه قضائیه از مقام یک دادرس عادی به ریاست قوه ارتقا پیدا کردند و شناخت کافی را در این زمینه دارند و با چند رئیس قوه قضائیه همکاری داشته‌اند، اما با توجه به اینکه سکان‌دار جدید قوه قضائیه با برنامه‌های متفاوت و مختص ناشی از تجربه و سلیقه خود باید برنامه‌ریزی کند، در این 100 روز ایشان در مقام ریاست قوه، باید سعی در شناخت بدنه قوه قضائیه، چالش‌های موجود، باید‌ها و نباید‌ها داشته باشند.

نجفی‌توانا تصریح کرد: با توجه به اظهارات رئیس قوه قضائیه در خصوص رعایت حقوق زندانیان، جرایم سیاسی و امنیتی، برخورد با متهمان و محکومان، کاهش مجازات‌ها، اجتناب از صدور قرار‌های بازداشت و ضابطه‌مند کردن بیشتر رابطه میان ضابطین قضائی اعم از عام و خاص و قضات، گمان ما این است که آقای محسنی اژه‌ای با تمرکز بر تجارب سابق و با عنایت به باید‌ها و نباید‌های جدید، رویکرد شعاری، نظری و علمی مناسبی را پیشه کرده‌اند.

این وکیل دادگستری در ادامه عنوان کرد: لازم است برای به حرکت درآوردن قوه قضائیه از شرایط موجود به شرایط بهتر و مطلوب، رئیس قوه قضائیه مبادرت به آسیب‌شناسی نقاط ضعف و قوت قوه قضائیه کند؛ توصیه من به رئیس قوه قضائیه این است که در این زمینه به‌هیچ‌وجه از افراد تحت امر استفاده نکنند؛ چرا که تجربه ثابت کرده است که این افراد برای جلب رضایت مقامات مافوق آنچه را باید بگویند گاهی نمی‌گویند و عملاً آسیب‌ها و نباید‌ها را به اطلاع مقامات کشور نمی‌رسانند.

وی عنوان کرد: لازم است برخورد با مفسدین درون‌دستگاهی به‌عنوان نظارت بر اجرای محور‌های قانونی در راستای عدالت قضایی مورد توجه شخص آقای محسنی اژه‌ای انجام شود.

نجفی‌توانا با تأکید بر لزوم تشکیل کمیته‌ای متشکل از قضات و وکلای سالم به‌منظور اعمال اصل سوت‌زنی و شناسایی اشخاص ناسالم در دستگاه قضائی گفت: لازم به توضیح است که توضیحاتی که مسئولان عالی قوه قضائیه در قالب بخشنامه، آیین‌نامه و دستورالعمل صادر می‌کنند در چارچوب قانون اساسی برای قاضی لازم‌الاجرا نیست، توصیه بنده به شخص آقای محسنی اژه‌ای این است که در این خصوص سعی کنند با ارائه لوایح قضائی در مسائل مختلف نسبت به ارتفاع خلأهای قانونی موجود اقدام کنند.

این حقوقدان عنوان کرد: لازم است رئیس قوه قضائیه در خصوص ضابطین خاص، جرایم سیاسی، نحوه برخورد با قضات و کارمندان ناسالم و مراجع رسیدگی ویژه و بی‌توجهی به قوانین آمره اقدام لازم را در رابطه با تکمیل قوانین موضوعه به‌عمل آورد. از طرفی، با توجه به افزایش جمعیت کشور، افزایش پرونده‌‎های کیفری و افزایش تخلفات کیفری به‌دلیل گرانی، تورم و مشکلات مدیریتی، لازم است شخص آقای محسنی اژه‌ای با عنایت به شرایط موجود زمینه‌ای را فراهم کنند تا سازمان قضائی قوه قضائیه از لحاظ پرسنل به‌گونه‌ای تکمیل شود.

وی با تصریح به اینکه تعداد قضات با توجه به وضعیت فعلی باید بیش از دو برابر وضع موجود افزایش یابد، گفت: کنار این موضوع، آموزش قضات و نظارت بر کار قضات بسیار ضروری است. پیشنهاد من در این زمینه این است که بازآموزی قضات نه بر اساس یک فرمول سطحی، گذرا و فرمایشی انجام شود؛ بلکه قضات باید هرساله در رابطه با تخصص خود آموزش ببینند و این آموزش با امتحان عملی و نظری توسط اساتید بی‌طرف صورت گیرد.

نجفی‌توانا در پایان با تأکید بر لزوم ارتقای سیستم اداری و قضائی بر اساس قابلیت‌ها، توانمندی‌ها و معدل اقدامات قضایی گفت: لازم است که در این معادله، به نهاد وکالت نیز توجه شود.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon