روستاهای منطقه محروم "سیلاب و کلوار" کهگیلویه و بویراحمد از نبود مراکز بهداشتی و درمانی رنج میبرند
گروه استانها ــ یکی از چالشهای اساسی در ۲۲ روستای منطقه محروم سیلاب و کلوار، نبود امکانات بهداشتی بوده که مردم را رنج میدهد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، در نقطه صفر مرزی استان کهگیلویه و بویراحمد با چهارمحال و بختیاری و 80 کیلومتری مرکز شهرستان مارگون منطقهای بنام سیلاب و کلوار با 22 روستا و جمعیتی افزون بر 2 هزار و 800 نفر واقع شده است.
منطقه سیلاب و کلوار را میتوان از محرومترین مناطق استان کهگیلویه و بویراحمد و حتی کشور دانست، منطقهای که محل مانور و نمایش رسانهای سیاسیون و مدیران برای رسیدن به اهداف و امیال شخصی و گروهی هست، اما همچنان با گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی در برخورداری از هر نوع امکانات اولیه رفاه عمومی از جمله آب آشامیدنی، گاز، جاده ارتباطی، زیرساختهای ارتباط اینترنت، فضاهای آموزشی و ورزشی استاندار و... محروم است.
یکی از چالشهای اساسی در 22 روستای منطقه سیلاب و کلوار نبود امکانات بهداشتی و یکی از دغدغههای اساسی مردم این منطقه شمار میرود که بعد از چندین دهه هنوز مردم از وضعیت نامطلوب مراکز بهداشتی و درمانی رنج میبرند.
"سیلاب و کلواریها" در خانههای خشت و گلی در مناطق کوهستانی که هر لحظه امکان ریزش سنگ وجود دارد زندگی میکنند جایی که در بسیاری از مناظق آن هنوز خبر از راه ارتباط، ریال برق، آب لولهکشی و غیره نیست.
وی با تاکید بر اینکه وضعیت بهداشت عمومی روستاهای منطقه سیلاب و کلوار مطلوب نیست افزود: مردم این روستاها از آب رودخانه که محلی برای فاضلاب روستای بالادست بوده استفاده میکنند در حالی در آلوده بودنش شک ندارند ولی مجبور هستند.
این جوان روستایی تاکید کرد: مردم روستاهای سیلاب و کلوار در بدترین شرایط معیشتی شب و روز را به هم میرسانند و تنها به اندازه خوردن و نمردن کشاورزی دارند.
روستانشینان سیلاب و کلوار به دلیل واقع شدن در منطقهای کوهستانی و سخت گذر با وجود خدمات کم نظیر در 4 دهه اخیر، به دلیل عمق محرومیت هنوز با کمبودها و نارساییهای زیادی از جمله نبود راه ارتباطی مناسب دست و پنجه نرم میکنند.
پرویز یزدانپناه رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: منطقه سیلاب و کلوار دارای 425 خانوار و جمعیتی نزدیک به دو هزار نفر است که چهر خانه بهداشت روستایی در این منطقه در حال ارائه خدمات لازم به ساکنان هستند.
وی به شرایط واکسیناسیون کرونال در این منطقه اشاره کرد و افزود: 94 درصد از ساکنان این منطقه در مرحله اول واکسن دریافت کردهاند و نزدیک به 70 درصد نیز مرحله دوم واکسن را دریافت کردهاند.
یزدانپناه درباره وضعیت ویزیت بیماران توسط پزشک در منطقه سیلاب و کلوار افزود: طبق دستورالعمل برای هر چهار هزار نفر در یک پزشک در نظر گرفته میشود که با توجه به جمعیت منطقه امکان استقرار یک پزشک در تمام طول هفته وجود ندارد اما با تجمیع آماری روستای « بونه بن دشمن زیاری» یک پزشک برای این منطقه در نظر گرفته شده که در هفته دو روز در منطقه سیلاب و کلوار حضور دارد که این مدت زمان به سه روز در هفته افزایش پیدا میکند.
انتهای پیام/542/س