آشفته بازار تخم مرغ در گلستان/ خبری از تنظیم بازار نیست
گروه استانها - با اینکه گلستان یکی از قطبهای مهم تولید مرغ و تخممرغ در کشور به شمار میرود اما مردم این استان برای تأمین نیاز خود مجبور به حضور در صفهای طولانی شدهاند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، گلستان از جمله استانهایی است که قابلیت فراوانی در زمینه تولید و پرورش مرغ و تخممرغ دارد تا جایی که بخش زیادی از تولیدات روزانه آن به استانهای دیگر سرازیر میشود تا نیاز غذایی مردم در تهران، سمنان، خراسان و برخی استانهای دیگر را تأمین کند.
با اینکه به نظر میرسد در زمینه تولید مشکلی وجود نداشته باشد اما شبکه توزیع به شدت میلنگد. استانی که معین استانهای دیگر در زمینه مرغ و تخم مرغ بود با صفهای طولانی و افزایش قیمت افسارگسیخته آن مواجه شد.
برخی از دستگاههای متولی مانند جهادکشاورزی صرفا با بیان اینکه "مشکلی در تولید نداریم" توپ را در زمین سازمانهای دیگر میاندازند در حالیکه همچنان توزیع هم در اختیار جهادکشاورزی است. اینکه از توان تولید روزانه استان در زمینه مرغ و تخم مرغ در رسانهها صحبت شود، سفره مردم رنگین نخواهد شد و لازم است که مدیران در زمینه وظایف ذاتی خود، اقدامی درست انجام دهند.
یکی از شهروندان در این باره به خبرنگار ما گفت: مسئولان واقعا از اینکه بتوانند قیمت تخم مرغ را ثابت نگه دارند، عاجز هستند. چرا باید قیمت تخم مرغ آنقدر زیاد شود که همین را هم از سفره خود حذف کنیم.
وی افزود: یک کیلو تخم مرغ چرا در هر مغازه و فروشگاهی قیمت ثابتی ندارد و هرکسی هرچقدر دلش بخواهد، قیمت روی آن میگذارد. یک کیلو تخم مرغ نزدیک 25 هزار تومان شده و اگر بخواهیم با قیمت تنظیم بازار بخریم باید چند ساعت در صف بمانیم.
این شهروند با انتقاد از عدم تحقق وعدههای مسئولان برای حل مشکل در استان گفت: هر هفته چندبار در شبکه استانی برخی مسئولان میآیند و همان حرفهای تکراری را میزنند بدون اینکه قیمتی کاهش پیدا کند یا صفی برداشته شود.
بیبرنامگی عجیب در جهادکشاورزی
معاون بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز معتقد است، جهادکشاورزی در زمینه تحویل و توزیع تخم مرغ به خوبی عمل نمیکند. علی اصغر اصغری در این باره اظهار داشت: در دوماه گذشته 4 میلیارد تومان برای واحدهای تولید کننده تخم مرغ پرونده بازرسی و تخلف تشکیل شده و از نظر ما بی برنامگیهای عجیبی در این زمینه رخ داده است.
وی با بیان اینکه تامین و توزیع بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است، گفت: در حوزه نظارتی نیز نامههای متعددی به سازمان جهاد ارسال کردیم که تامین بموقع باشد که در آن زمان کمتر بود.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان افزود: هیچ واحد تولید کنندهای با قیمتهای اعلام شده سازمان جهادکشاورزی اقلام خود را به بازار تزریق نمیکند اما این انتظار میرود که تولیدکنندگان محصول را با وجود دریافت نهاده به خوبی به بازار منتقل کنند که این اتفاق رخ نمیدهد.
وی با بیان اینکه طبق اعلام سازمان جهاد روزانه حدود 120 تن تخم مرغ در استان تولید میشود، گفت: مصرف استان ما حدود 60 تن در روز است که با این اوصاف ما میتوانیم روزانه 60 تن هم به استانهای دیگر ارسال کنیم.
اصغری بیان داشت: شبکه سازی با سازمان صمت است اما نسبت به روند تولید بارها اعتراض خود را اعلام کردهایم اما هیچ کس برخورد لازم را با متخلفان نداشته است. با پرونده ایجاد کردن نمیتوانیم برای مردم تخم مرغ تهیه کنیم و این مسئله نیازمند یک برنامه ریزی صحیح و جامع است تا بتواند اثرگذاری لازم را داشته باشد.
افزایش قیمت در راه است
سعید حسن پور، مدیر تنظیم بازار جهادکشاورزی استان البته معتقد است، مشکلی در تولید و توزیع و عملکرد جهادکشاورزی وجود ندارد. وی معتقد است قیمت تمام شده برای تولیدکنندگان افزایش یافته و این افزایش قیمت ناشی از این اتفاق است.
وی با بیان اینکه در ماههای گذشته قیمت تخم مرغ به صورت رسمی افزایش پیدا نکرده است، گفت: موضوع افزایش قیمت مورد موافقت وزارتخانه قرار گرفته و منتظر ابلاغ قیمتهای جدید هستیم.
وی اظهار داشت: تکلیف کردهایم که اتحادیه روزانه 50 تن تخم مرغ را برای توزیع دریافت کند اما مرغداران و تولیدکنندگان از این مصوبه تمکین نمیکنند زیرا این قیمت برای چند ماه پیش است و از طرفی ما متولی نظارت بر عملکرد مرغداریها نیستیم.
انتهای پیام/581/ ز