نقش پررنگ حضرت سکینه سلام‌الله علیها در عرصه تفسیر قرآن و شرح مسائل فقهی و تاریخی

نقش پررنگ حضرت سکینه سلام‌الله علیها در عرصه تفسیر قرآن و شرح مسائل فقهی و تاریخی

مروری بر زندگی حضرت سکینه سلام‌الله علیها نشان می‌دهد که آن بانوی بزرگوار در عرصه تفسیر قرآن و همچنین عرصه‌های فقهی،‌تاریخی و ادبی توانمند بوده‌اند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ نام حضرت سکینه سلام‌الله علیها عمدتاً همراه با واقعه کربلا همراه است؛ بانویی اهل فضل و دانش که استاد قرآن و اخلاق بسیاری از زنان مسلمان در دوران خود بود و در طول تاریخ درس ادب و وقار را باید در مکتب او آموخت. هرچند که در میان مطالب امروزی نام آن حضرت را بیشتر در رابطه با واقعه عاشورا می‌شنویم اما باید دانست که آن بانوی بزرگوار و دانشمند نقش مهمی در تاریخ اسلام و شیعه داشته‌اند.

خبرگزاری تسنیم در گفتگو با حجت الاسلام سید کاظم ارفع،‌ سخنران و نویسنده تاریخ اسلامی، به بررسی بخش‌هایی از زندگی پر برکت حضرت سکینه سلام الله علیها پرداخته است. آن طور که این کارشناس تاریخ اسلام توضیح می‌دهد، ایشان در عرصه تفسیر قرآن و همچنین عرصه فقهی و تاریخی توانمند بوده‌اند.

 

شخصیت‌شناسی دختر امام حسین علیه‌السلام

در بسیاری از مواقع نام حضرت سکینه سلام‌الله علیها همراه با حضرت زینب سلام‌الله علیها همراه می‌شود. آیا این بانوی بزرگوار شخصیتی مشابه حضرت زینب علیهاالسلام داشتند؟

بله. حضرت سکینه سلام الله علیها را به عنوان یکی از راویان حدیث و ناقلان اخبار می‌شناسیم که در تفسیر و درس قرآن بسیار توانمند بودند. چنانکه یک روایت مشهور از آن بانوی بزرگوار نقل شده که آن حضرت از امام حسین علیه السلام و ایشان از پیغمبر اکرم سلام‌الله علیها نقل کرده‌اند که فرمودند: «حاملان قرآن در روز قیامت، سرور اهل بهشت هستند.»

قریحه ادبی حضرت سکینه سلام‌الله علیها

در بعضی از منابع می‌خوانیم که حضرت سکینه سلام‌الله علیها در کربلا به صورت شعرگونه صحبت می‌کردند. آیا این مطلب حقیقت دارد؟

در بعضی از منابع این موضوع ذکر شده که آن حضرت بسیار اهل شعر و ادب بودند به طوری که در سخنان خود هم شعرگونه صحبت می‌کردند، چراکه ذوق ادبی داشتند. البته از آن حضرت در زمینه‌های فقهی و تاریخی هم شعرهایی نقل شده نشان می‌دهد ایشان در زمینه ادبیات بسیار توانمند و صاحب قریحه بودند.

حتی در بعضی منابع عنوان شده که شاعران بزرگ برای ارزش‌گزاری در اشعار خود به خدمت آن حضرت می‌رفتند و از ایشان نظرخواهی می‌کردند. این نکته را باید در نظر داشت که در میان عرب آن دوران، توجه به ادبیات و شعر بسیار مهم بود و هر اندازه فرد توان سخنوری و درک شعر داشت، ‌نشان می‌داد که از استعداد بالایی برخوردار است.

 

 

در این مورد عنوان شده که شاعران بزرگی مانند فرزدق و نصیب حضور داشتند که به خدمت حضرت سکینه سلام الله علیها آمده بودند تا ایشان بر شعر آنان ارزش‌گزاری کنند. آنها در جایی نشسته بودند که وجود مبارک حضرت سکینه سلام الله علیها را نمی‌دیدند ولی آن بانوی بزرگوار از مهمانان خود خبر داشته و صدای آنها را می‌شنیدند. بعد از خواندن اشعار، ایشان نظر و نقدهای خود را اعلام کردند و کنیز آن حضرت مطالب ایشان را با صدای بلند به اطلاع مهمان‌ها رساند.

این ماجرا از یک سو نشان‌دهنده درایت و هوش سرشار حضرت سکینه سلام الله علیها در زمینه ادبیات است که شاعران بزرگ به خدمت ایشان می‌رفتند و از طرف دیگر نشانگر حجب و حیای آن حضرت در عین حضور اجتماعی است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران