ممنوعیت سفر مقامات بلندپایه سودانی به خارج

ممنوعیت سفر مقامات بلندپایه سودانی به خارج

سرویس اطلاعات و امنیت عمومی سودان برای اولین بار در تاریخ این کشور سفر مقامات بلندپایه سودانی را به خارج ممنوع کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، به دنبال افزایش اختلافات میان نظامیان و سیاستمداران غیرنظامی شریک در قدرت، سرویس اطلاعات و امنیت عمومی سودان فهرستی از اسامی مقامات دولت انتقالی خارطوم را به فرودگاه‌های سراسر این کشور داد تا از  خروج آنان  از سودان جلوگیری شود.

به نوشته روزنامه سودان تریبون، نام 11 تن از مقامات سودانی در این فهرست به چشم می‌خورد که بیشتر آنان عضو کمیته فروپاشی نظام عمرالبشیر و دو تن نیز از وزیران دولت انتقالی خارطوم هستند.

مسئولان امنیتی فرودگاه خارطوم به تازگی با استناد به فهرست اعلامی از سوی سرویس اطلاعات و امنیت عمومی سودان از سفر « صلاح مناع » عضو کمیته فروپاشی نظام عمرالبشیر به  قاهره جلوگیری کردند اما بعدا اجازه این سفر را به او دادند.

به دنبال انتشار خبر ممنوعیت سفر مقامات پلندپایه سودانی به خارج، دولت انتقالی خارطوم  با ارسال نامه‌ای به سرویس اطلاعات و امنیت عمومی سودان از  این سرویس خواست با تشکیل کمیته حقیقت یاب درباره فهرست ممنوعیت سفر  مقامات و کسانی که در پس پرده این ماجرا  قرار دارند، تحقیق کند و گزارش آن را به دولت ارائه دهد.

به گفته معاون نخست وزیر دولت انتقالی خارطوم، بر اساس سند توافقنامه قانون اساسی، سرویس اطلاعات و امنیت عمومی سودان حق ندارد کسی  را  ممنوع السفر کند و تنها  وظیفه قانونی  این سرویس جمع آوری اطلاعات است.

با نزدیک شدن به زمان واگذاری ریاست شورای حاکمیتی سودان به غیرنظامیان، اختلافات میان جناح نظامیان  و احزاب سیاسی در این  شورا  افزایش پیدا کرده است به گونه‌ای که ژنرال « عبالفتاح برهان » رئیس شورای حاکمیتی سودان اخیرا  گفته است،  تنها راه پایان دادن به بحران سیاسی کنونی کشور منحل کردن دولت انتقالی خارطوم است.

به نوشته روزنامه السودانی چاپ خارطوم، « پارلمان انقلابی » که متشکل از سیاستمداران ، قانونگذاران و افرادی از کمیته مقاومت و اتحادیه‌های صنفی سودان هستند، هفته گذشته اقدام به جمع آوری امضاء جهت  برکناری ژنرال عبدالفتاح برهان  رئیس شورای حاکمیتی  و سرلشکر « محمد حمدان دقلو » معروف به حمیدتی فرمانده نیروهای واکنش سریع سودان کرده است.

برهان سال گذشته در مصاحبه با یک رسانه آمریکایی گفته بود: چنانچه مردم سودان مرا نخواهند از قدرت کناره‌گیری خواهم کرد.

برخی از احزاب سیاسی همچون حزب کمونیست سودان از این اقدام پارلمان انقلابی حمایت کرده‌اند.

پارلمان مزبور، شرایط امنیتی کنونی سودان  را ناشی از عملکرد نظامیان حاکم بر این کشور می‌داند و خواستار اصلاح ساختار نظامی و امنیتی و تشکیل ارتش ملی در  سودان است.

چندی است که نا آرامی‌ها بر شرق سودان حاکم شده و نظامیان و احزاب سیاسی شریک در قدرت، یکدیگر را به نقش آفرینی در این بحران متهم می‌کنند.

کارشناسان ناظر بر تحولات سودان با اشاره به گسترش اختلافات میان نظامیان و احزاب سیاسی و شرایط بحرانی حاکم بر این کشور، بعید می‌دانند، نظامیان ریاست شورای حاکمیتی را در آبان ماه آینده به شرکای غیرنظامی خود واگذار کنند.

واکنش بوریطه به انتصاب سفیر تل‌آویو

وزیر خارجه مغرب از واکنش به خبر تعیین سفیر رژیم صهیونیستی در رباط طفره رفت.

رئیس دفتر ارتباطات رژیم صهیونیستی در مغرب در صحفه شخصی خود در فضای مجازی « توئیتر» نوشت: به تمام دوستان در سراسر جهان خبر می‌دهم که به عنوان سفیر رسمی اسرائیل ( رژیم صهیونیستی ) در مغرب انتخاب شده‌ام.

« دیوید گوفرین » با قدردانی از مقامات مغرب تصریح کرد: به زودی فعالیت‌ خود را برای توسعه مناسبات تل آویو – رباط شروع خواهم کرد.

به نوشته روزنامه الرای الیوم، انتشار خبر تعیین گوفرین به عنوان سفیر تل آویو در رباط با واکنش منفی حقوقدانان مغربی روبرو شده است. آنان معتقدند استفاده گوفرین از واژه « تعیین» نادرست است چرا که از لحاظ حقوق بین‌الملل،  زمانی می‌توان از  این  واژه استفاده کرد که سفیر استوارنامه خود را به مقامات عالی رتبه کشور محل ماموریت خویش را تحویل داده باشد و گوفرین هنوز استوارنامه خود را به مقامات عالی رتبه مغرب ارائه نکرده است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت