کشف سیاره‌ فراخورشیدی شبیه مشتری و مشاهده زمین در ۵ میلیارد سال آینده!

کشف سیاره‌ فراخورشیدی شبیه مشتری و مشاهده زمین در 5 میلیارد سال آینده!

دانشمندان یک سیاره فراخورشیدی شبیه مشتری را در فاصله ۶۵۰۰ سال نوری و در حال چرخش به دور ستاره‌ای مرده که زمانی شبیه خورشید ما بود، مشاهده کردند. این رویداد پیش نمایشی از آنچه در منظومه شمسی ما در حدود ۵ میلیارد سال آینده اتفاق خواهد افتاد، است.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ ستاره‌شناسان، سیاره‌ای به اندازه مشتری کشف کردند که به دور یک کوتوله سفید در حال چرخش است. "نیویورک تایمز" گزارش داده است که دانشمندان یک سیاره فراخورشیدی شبیه مشتری را در حال چرخش به دور ستاره‌ای مرده که زمانی شبیه خورشید ما بود، مشاهده کردند.

براساس مقاله‌ای در مجله نیچر، ستاره کوتوله سفید و  این سیاره در فاصله 6500 سال نوری، پیش نمایشی از آنچه در منظومه شمسی ما در حدود 5 میلیارد سال آینده اتفاق خواهد افتاد را ارائه می‌دهند. هنگامی که یک ستاره کوتوله زرد مانند خورشید ما ذخایر هلیوم خود را تمام می‌کند، به یک غول سرخ تبدیل می‌شود و سیارات داخلی خود را  از جمله زمین، مریخ، ناهید و عطارد می‌سوزاند. سپس از جاذبه خود به کوتوله سفید تبدیل می‌شود که ستاره‌ای کم نور به اندازه زمین و تقریباً نیمی از جرم اولیه آن است. اگرچه سرنوشت سیاره‌های داخلی مشخص است اما دانشمندان دقیقاً مطمئن نیستند که چه اتفاقی برای سیارات دورتر مانند "مشتری و اورانوس" می‌افتد.

با استفاده از تلسکوپ "Keck II" در رصدخانه "WM Keck" در هاوایی، تیمی از محققان، سیاره‌ای را در حدود 1.4 برابر اندازه مشتری در حال چرخش به دور ستاره کوتوله سفید کم نور (حدود 60 درصد اندازه خورشید) مشاهده کردند. این تیم سعی کرد جزئیات ستاره مرتبط با این سیاره را کشف کند اما سرانجام به این نتیجه رسید که این یک کوتوله سفید بسیار ضعیف است و نمی‌توان آن را مستقیماً رصد کرد. دانشمندان قبلاً سیاره‌ای شبیه مشتری را در اطراف یک کوتوله سفید کشف کرده بودند  اما مدار آن بسیار نزدیکتر بود.

"کوتوله سفید" گونه‌ای از اجرام فضایی است. در طی زندگی یک ستاره در دوران پیری، برخی از ستارگان که از حد 1٫4 جرم خورشید پرجرم‌تر باشند به ستاره نوترونی یا سیاهچاله و 3 برابر جرم خورشید و اگر از این حد کم‌جرم‌تر باشند تبدیل به کوتوله سفید می‌شوند.

ماده تشکیل‌دهنده کوتوله‌های سفید به اندازه‌ای به هم فشرده‌ است که یک فنجان از آن صدها تن وزن دارد. کوتوله‌های سفید که تعدادشان در کهکشان ما نسبتاً زیاد است، آخرین مرحله تکامل بسیاری از ستاره‌ها هستند. ستاره‌هایی که جرم‌شان تقریباً معادل جرم خورشید (1٫4 جرم خورشید) یا کمتر از آن است به احتمال زیاد همگی به کوتوله سفید تبدیل می‌شوند. این اصطلاح برای توصیف مرحله‌ای از تکامل ستاره‌ای به کار می‌رود که ستاره پس از تبدیل شدن به غول سرخ، در آن مرحله از انبساط باز می‌ایستد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon