اجاره موقوفات حوزه علمیه استان قزوین از سوی متصرفان پرداخت نمیشود
گروه استانها- مدیر حوزههای علمیه استان قزوین گفت: اجاره موقوفات حوزه علمیه قزوین توسط افرادی که زمینهای موقوفه آن را تصرف کردند پرداخت نمیشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، حجتالاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانینیا در همایش استانی یاوران وقف که شامگاه پنجشنبه با حضور رئیس کل دادگستری و مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین در سالن اجتماعات سازمان تبلیغات اسلامی قزوین برگزار شد با تأکید بر لزوم احیای موقوفات حوزه علمیه اظهار داشت: اگر موقوفات حوزه علمیه قزوین احیا شود، نه تنها از مدارس علمیه استان بلکه از کل حوزههای علمیه کشور میتوانند پشتیبانی مالی کنند.
وی اضافه کرد: اما اینکه امروز این تأمین مالی از سوی موقوفات اتفاق میافتد، به این دلیل است که موقوفات حوزه علمیه قزوین یعنی اراضی کشاورزی قبل از انقلاب با نسقبندی به دست برخی افراد محلی سپرده شده و اجاره موقوفات توسط این افرادی که زمینهای موقوفه را تصرف کردند به حوزه علمیه قزوین پرداخت نمیشود.
سبحانینیا ادامه داد: در واقع اینجا واقف کار خودش را با نیت خیر انجام داده اما امروز از آن موقوفه یا محل وقف منفعتی به جامعه هدف آن وقت نمیرسد و اگر هم میرسد آنقدر ناچیز است که به حساب نمیآید بنابراین موقوفات حوزه علمیه قزوین باید احیا و ساماندهی شود.
لزوم پاسداری از حوزه وقف توسط متولیان
مدیر حوزه علمیه قزوین با تأکید بر ضرورت پاسداری از حوزه وقف توسط متولیان این حوزه تصریح کرد: واقعیت این است که موقوفههایی سالهای متمادی در اختیار افرادی قرار گرفته که حق موقوفه را ادا نمیکنند و متأسفانه استرداد و دریافت حق موقوفات را از نظر قانونی بسیار مشکل کردهاند.
سبحانینیا خطاب به متولیان حوزه وقف یادآور شد: بنابر این نباید بگذارید صدقه جاریه واقفی که به نیت خیر آمده و ملکی را حبس کرده تا منافع آن را به جامعه هدف برساند، خدای نکرده از بین برود و وبال برای بانیان آن بماند.
اطلاعرسانی حداکثری در حوزه وقف انجام شود
مدیر حوزه علمیه قزوین به ضرورت اطلاعرسانی مناسب در حوزه اوقاف اشاره کرد و گفت: برای توسعه وقف ضرورت دارد که اطلاعرسانی حداکثری به مردم انجام شود چون اگر مردم بدانند که وقتی ملکی وقف میشود، منافع آن به نحو مطلوبی به جامعه هدف و مخاطبان وقف میرسد، آن وقت انگیزه پیدا میکنند که املاک خود را وقف کنند.
سبحانینیا افزود: اما اگر اطلاعرسانی مناسبی صورت نگیرد، آن وقت مردم نمیدانند که اموال خود را وقف کنند، از مزایای آن کی و کجا استفاده میشود. در این حالت وقتی مردم اطمینان پیدا نکنند از وقف کردن اموال و املاکشان پرهیز میکنند.
لزوم ایجاد معاونت اطلاعرسانی در سازمان اوقاف
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان قزوین هم در این مراسم ضمن تأیید حرفهای مدیر حوزههای علمیه قزوین درباره لزوم افزایش اطلاعرسانی خدمات حوزه وقف گفت: باید یک معاونت اطلاعرسانی باید در مجموعه سازمان اوقاف و امور خیریه استان قزوین شکل بگیرد تا مردم را از مجموعه خدمات این حوزه آگاه کنند.
صفدر کشاورز اضافه کرد: برای نمونه در همین بحران کرونا سازمان اوقاف و امور خیریه شاید از خیلی نهادهای دیگر یا حتی مجموع نهادهای دیگر خیرات و مبرات بیشتری را به آسیبدیدگان کرونایی عرضه کرده، اما آن گونه که باید اطلاعرسانی عمومی در سطح وسیع جامعه اتفاق نیفتاده است.
وی ادامه داد: بنابراین این اطلاعرسانی گستردهای باید اتفاق بیفتد تا آنهایی که دست به خیر هستند، با انگیزه حداکثری وقف را حمایت کنند و اموال خودشان را برای وقف در نظر بگیرند.
کشاورز یادآور شد: همچنین باید محتوای تبلیغات در حوزه وقف هم باید اثرگذارتر و عمیقتر شده و از قالبهای شعاری خارج شود تا ضمن آشنایی واقفان با مصادیق نوین و امروزی وقف این سنت را به صورت روزآمدشده به مخاطبان و خیران معرفی کنیم.
انتهای پیام/ح