چین نخستین ماهواره رصد خورشیدی خود را به فضا پرتاب کرد

چین نخستین ماهواره رصد خورشیدی خود را به فضا پرتاب کرد

چین نخستین ماهواره رصد خورشیدی خود را به فضا پرتاب کرد که این ماهواره مجهز به نخستین تلسکوپ خورشیدی چین در فضا است و خط قرمز طیف H-Alpha خورشیدی را رصد می‌کند و دانشمندان را قادر می‌سازد تا مطالعات علمی درباره شعله‌های خورشیدی را انجام دهند.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ چین نخستین ماهواره رصد خورشیدی خود را به فضا پرتاب کرد.

این پرتاب در 14 اکتبر 2021 و ساعت 6:51 بعد از ظهر به وقت پکن از مرکز پرتاب ماهواره تایوان پرتاب شده است.

این ماهواره مجهز به نخستین تلسکوپ خورشیدی چین در فضا است و خط قرمز طیف H-Alpha خورشیدی را رصد می‌کند و دانشمندان را قادر می‌سازد تا مطالعات علمی درباره شعله‌های خورشیدی را انجام دهند. نام این ماهواره "H-Alpha Solar Explorer" یا "CHASE" یا دارای نام چینی "Xihe" است که در اساطیر چین باستان به نام "الهه خورشید" است.

وزن این ماهواره 550 کیلوگرم و عمر طراحی آن سه سال است. گردش آن به دور زمین آن را در موقعیت ثابتی نسبت به خورشید نگه می‌دارد که آن را رصد کرده و داده‌ها را جمع‌آوری کند؛ این ماهواره توسط یک موشک حامل Long March-2D به مدار زمین فرستاده شد که دو ماهواره کوچک از سازمان همکاری فضایی آسیا و اقیانوسیه و هشت ماهواره کوچک دیگر را برای استفاده تجاری حمل می‌کرد.

"وانگ وی" معاون موسسه مهندسی ماهواره در آکادمی تکنولوژی پروازهای فضایی شانگهای در مصاحبه با "گلوبال تایمز" گفت: این ماهواره 550 کیلوگرمی با نام "جستجوگر خورشیدی اچ آلفای چین" (Chinese H-Alpha Solar Explorer) یا نام کوتاه "CHASE" به منظور حفظ مدار خورشید‌ آهنگ (یک نوع مدار قطبی به مرکزیت زمین یا سیارات دیگر است که همواره نسبت به زمین (سیاره میزبان) در یک ساعت خاص قرار دارد) و در فاصله حدوداً 520 کیلومتری بالای سطح زمین و به مدت حداقل سه سال طراحی شده است و نخستین تلسکوپ خورشیدی مستقر در فضای مربوط به کشور چین خواهد بود.

"وانگ" ضمن اشاره به اینکه ماموریت این ماهواره جمع‌آوری داده‌های طیفی و تصاویر خورشید است، گفت: این ماهواره قابلیت این را دارد که برای نخستین بار، رصد دایره‌ای شکل طیف‌های خورشیدی را در باند موج اچ- آلفا انجام دهد در عین حال که دارای دقت هدایتی و قابلیت پرواز فوق‌العاده بالایی است.

معاون موسسه مهندسی ماهواره در آکادمی تکنولوژی پروازهای فضایی شانگهای گفت: مطالعه خورشید به ما کمک می‌کند تا درباره منشاء و تکامل میدان‌های مغناطیسی آسمانی، شتاب و توزیع ذرات پرانرژی و سایر پدیده‌های فیزیکی اطلاعات بیشتری کسب کنیم و جدا از ارزش علمی، داشتن اطلاعات بیشتر درباره خورشید ما را قادر می‌سازد تا از اختلال‌آفرینی فعالیت‌های خورشیدی در خدمات ارتباطی و ناوبری جلوگیری کنیم و از فضاپیما و فضانوردان حفاظت بهتری به عمل آوریم.

چین شبکه‌ای از رصدخانه‌های خورشیدی زمینی ایجاد کرده است و کارشناسان می‌گویند پرتاب ماهواره جدید نشانه اکتشاف چین از خورشید و از فضا است. این داده‌ها به دانشمندان کمک می‌کند تا شعله‌های خورشیدی را درک کنند که اغلب سیستم‌های ارتباطی و ناوبری ماهواره‌ای را در فضا و زمین تهدید می‌کند.

"ژائوجیان" مدیر مرکز رصد و داده‌های زمین در سازمان ملی فضایی چین گفت: این ماهواره جدید چینی متفاوت از ماهواره‌های پرتاب شده توسط سایر کشورها عمل خواهد کرد. بیش از 70 ماهواره رصد خورشیدی توسط کشورهای دیگر پرتاب شده است اما این نخستین ماهواره در جهان است که طیف H-Alpha خورشید را مشاهده می‌کند که بیشترین واکنش را به شعله های خورشیدی نشان می‌دهد.

وی گفت: ما باید سیاست‌های علمی را برای به اشتراک گذاشتن داده‌های ارزشمند با دانشمندان سراسر جهان پیاده‌سازی کنیم سپس مشاهده جامع‌تری از خورشید خواهیم داشت تا از پیشرفت زندگی انسان و جامعه سود ببریم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon