نبود آب سرمایهگذاری در نیمی از استان چهارمحال و بختیاری را ناممکن کرده است
گروه استانها - استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: مکان سرمایهگذاری در پنج شهرستان از ۱۰ شهرستان استان به دلیل بیآبی وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، اقبال عباسی،عصر امروز در اختتامیه سفر رئیس و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به استان اظهار داشت : عدالت در توزیع و بیتوجهی مجلس و دولت در توزیع بودجه از مشکلات اساسی در بخش فرهنگ است.
وی افزود: از سال 96، هزار میلیارد تومان اعتبار به استان چهارمحال و بختیاری داده شده که برای تکمیل و ایجاد پروژههای فرهنگی، گردشگری، راهها و... بسیار ناچیز است، استانی که رتبه دوم بیکاری کشور را دارد جوانترین جمعیت را با نرخ مشارکت 43 درصد دارا است که اگر به اندازه استانی که نرخ مشارکت جمعیت 20 درصد دارد اشتغال ایجاد شود باز هم چهارمحال و بختیاری 23 درصد بیکار بیشتر خواهد داشت، در این استان آب برای سرمایهگذاری نیست و حتی آب برای شرب بسیاری از شهرها نیست و شهرکهای صنعتی نیز با تانکر آبرسانی میشوند.
استاندار چهارمحال و بختیاری عنوان داشت: امکان سرمایهگذاری در پنج شهرستان از 10 شهرستان استان به دلیل بیآبی وجود ندارد و پروژه بن-بروجن که شهرهای بن، سامان، شهرکرد و بروجن را تامین میکند تکمیل نشده است و طی 43 سال گذشته وزارت نیرو در این استان که بیش از 150 کیلومتر رودخانه دارد هیچ اقدامی انجام نداده و حتی یک متر از سواحل ساماندهی نشده است.
وزارت نیرو برای ظرفیتهای آبی پیوست اجتماعی فرهنگی تعریف کند
وی ادامه داد: دو رودخانه بزرگ زاینده رود و کارون میتواند در جذب گردشگران ایران و جهان یک قطب موثر باشد اما نه تنها گردشگری ساماندهی نمیشود که با یک بارندگی سیل ایجاد و خسارات بسیاری به وجود میآید، در پل زمانخان نیز هر ساله دعاوی مختلف برای قایقرانی ایجاد و با ورود مسئولان دستگاههای مختلف مواجه هستیم و استان به جای اینکه محلی برای اشتغال، گردشگری، توسعه فرهنگی و صنعتی باشد تبدیل به محلی برای دعوا شده است.
عباسی خاطرنشان کرد: اگر وزارت نیرو مجاب شود که برای همه رودخانهها، تالابها و سدها پیوست اجتماعی فرهنگی تعریف کند بسیاری از مسائل مانند اشتغال، فرهنگی و اجتماعی حل میشود و طرحهای گردشگری بسیاری میتوان اجرا کرد.
وی با ارائه پشنهاداتی اضافه کرد: اعتبارات مورد نیاز طرحهای گردشگری تامین و وزارت نیرو به گردشگری اجازه دهد طرحها اجرا و متولی کار فرهنگی نیز مشخص شود، چرا که متولی مشخصی ندارد همچمین برای تامین مکان بسیاری از موسسات فرهنگی، مساجد، خانه مطبوعات و... مشکلاتی از جمله نحوه واگذاری زمین داریم که باید برطرف شود.
استاندار چهارمحال و بختیاری در پایان خاطرنشان کرد: موازیکاری، پراکندهکاری و پراکندهگویی در حوزه فرهنگ بسیار زیاد است و ساختار مشخصی در کشور ندارد و فرهنگ باید ساختار، اعتبار، مجری و پاسخگوی مشخص داشته باشد.
ارتقای فرهنگ در گرو فرهنگسازی برای انتظار است
حجتالاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام در ادامه این جلسه اظهار داشت: یکی از عرصههای فرهنگی بسیار مهم، فرهنگسازی برای انتظار ظهور امام زمان(عج) است که اگر این فرهنگ درست تعریف شده و جهت پیدا کند، میتواند در ارتقای فرهنگی و تمدنسازی جهانی انتظار موثر باشد.
وی افزود: در فرهنگ انتظار، آزمون و سازندگی دو مولفه مهم هستند چراکه ممکن است برخی در این راه تاب نیاورده و افکار القایی دیگران بر آنان تاثیر گذاشته و متزلزل شوند، اما در فرهنگ انتظار سکون نیست و پویایی، تحرک، نشاط، امید، مقاومت، جهاد، بصیرت، بینش و ولیمحوری وجود دارد و تا زمانی که ولیمحوری محقق نشود امام نخواهند آمد.
نماینده ولیفقیه در استان بیان داشت: باید در دوران غیبت، حول محور ولایت حرکت کرد و مطیع ولایت بودن، به فرمان ولایت بودن، ایمان به محقق شدن اینکه مستضعفان وارث زمین هستند و مستکبران نابود و پرچم عدل در زمین گسترانده میشود را تمرین کرد و باید به عنوان یک فرهنگ عمیق در جامعه به آن پرداخت.
نکونام عنوان داشت: یکی از خواص حضور رئیس و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس در استانها، تجمیع مسائل، نقاط قوت، ضعف، ظرفیتها و سلایق مختلف از زبانها و نگاههای مختلف است که موجب میشود مطالبات و ضرورتها از جوانب گوناگون دیده شوند، همچین پیشنهادها و راهکارهای کارگروههای مختلف فرهنگی در استان به دفتر ارسال شود تا مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
وی تصریح کرد: تکمیل کتابخانه مرکزی استان از ضرورتهای مهم فرهنگی بوده و کتابخانه مصلی شهرکرد در 3 طبقه نیز وجود دارد که نیاز به تجهیز دارد و جنب آن فضاهای بسیار مناسب از جمله سالن 1600 نفری، سالنهای جانبی، مهدیه حوزه ولایت است که ظرفیت بسیار مطلوبی در بخش فرهنگی استان ایجاد میکند که حدود 30 درصد آن باقیمانده و باید تکمیل و تجهیز شود.
انتهای پیام/7540 / ع