بهره‌مندی ۲۷۵ روشندل از خدمات "کتابخانه گویای رضوی"/ ۸۰۰ نابینا عضو کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی هستند

بهره‌مندی 275 روشندل از خدمات "کتابخانه گویای رضوی"/ 800 نابینا عضو کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی هستند

گروه استان‌ها ــ مدیر کتابخانه گویای رضوی از بهره‌مندی ۲۷۵ روشندل از خدمات متنوع و رایگان این کتابخانه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، جمعیت نابینایان در خراسان رضوی می طلبد که این افراد مانند دیگر مردم عادی زندگی کنند و از امکانات مساوی برخوردار باشند در همین راستا در حوزه کتاب و کتابخوانی با توجه به اینکه این افراد باید از خطر بریل استفاده کنند لذا در این حوزه هم نهادکتابخانه‌های خراسان رضوی و هم آستان قدس رضوی در تلاش است تا دانش روز را در اختیار روشندلان قرار دهد.

علی وظیفه دان، مدیر کتابخانه گویای رضوی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت:کتابخانه گویای رضوی منابع مطالعاتی مورد نظر نابینایان و کم بینایان عضو این کتابخانه را به صورت رایگان با همکاری شرکت پست به نقاط مختلف کشور ارسال می‌کند.

وی همچنین به کمک‌های این کتابخانه به سایر مراکزی که به نابینایان و کم بینایان خدمت‌رسانی می‌کنند نیز اشاره کرد و گفت: در قالب این همکاری‌ها خدماتی همچون اهدا و مبادله منابع، امانت بین کتابخانه‌ای و خدمات مشاوه‌ای و اطلاع رسانی از سوی این مرکز ارائه می‌شود.

بیش از 13 هزار کتاب صوتی

وظیفه دان به جزئیات منابع موجود در کتابخانه گویای رضوی پرداخت و گفت: در حال حاضر بیش از 13 هزار300 عنوان کتاب صوتی، 15 هزار حلقه منبع دیجیتالی در قالب‌های «DVD،VCD، CD،MP3» و بیش از یکصد و سه هزار جلد کتاب چاپی در موضوعات کمک آموزشی، علمی، فرهنگی، تاریخی، ادبی، سیاسی، اجتماعی، نرم افزار و... در اختیار اعضای این کتابخانه قرار دارد.

وی ذخیره کردن منابع روی حافظه‎‌های جانبی و نسخه‎ برداری از منابع بر روی DVD،CD و سایر ابزارهای ذخیره‌سازی و ارسال آنها به درب منازل یا محل کار نابینایان، کمک در راه‌اندازی و تکمیل منابع کتابخانه‌های تازه تاسیس و برگزاری نمایشگاه‌های فرهنگی را از دیگر خدمات کتابخانه گویای رضوی برشمرد که به روشندلان ارائه می‌شود.

شرایط عضویت غیر حضوری برای روشندلان

وی به عضویت غیرحضوری روشندلان در کتابخانه گویای رضوی نیز اشاره کرد و گفت: عضویت در کتابخانه گویای رضوی به آسان‌ترین شکل برای نابینایان و کم بینایان فراهم  شده و متقاضیان می‌توانند از طریق تماس تلفنی با کتابخانه گویای رضوی اطلاعات و نشانی خود را اعلام و عضو کتابخانه شوند تا به صورت رایگان از خدمات این مرکز فرهنگی بهره مند شوند.

وی، سایت اینترنتی کتابخانه گویای رضوی https://library.razavi.ir/gooya ویژه نابینایان و کم بینایان را راهی دیگر برای عضویت در این کتابخانه عنوان کرد و افزود: این کتابخانه واقع در خیابان طبرسی، چهارراه مجلسی ، خیابان مجلسی غربی 1، از طریق شماره های 2713070 – 0513 برای آقایان و 2700115 – 0513 برای بانوان، آماده پاسخگویی به متقاضیان استفاده از خدمات این کتابخانه است.

سه هزار و 135 نسخه کتاب بریل در کتابخانه‌های استان

حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی نیز گفت: حدود 800 نفر از نابینایان در کتابخانه‌های عمومی این استان عضویت دارند و از منابع ویژه این گروه استفاده می‌کنند.

وی افزود: ارائه خدمات به افراد دارای نیازهای خاص از اولویت‌های کتابخانه های عمومی است و از این رو پنج کتابخانه در استان شامل کتابخانه عمومی امام علی (ع) کاشمر، کتابخانه عمومی حاج ملاهادی سبزواری شهرستان سبزوار، کتابخانه دکتر شریعتی نیشابور و کتابخانه عمومی دکتر شریعتی و کتابخانه مرکزی امام خمینی(ره) در  مشهد به بخش نابینایان مجهز شده‌اند.

سبزیان تصریح کرد: سه هزار و 135 نسخه کتاب بریل و 35 هزار و 352 نسخه کتاب گویا در این کتابخانه‌ها برای استفاده نابینایان وجود دارد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی گفت: تجهیزات بخش نابینایان در کتابخانه‌های عمومی شامل ابزار درشت نمای الکترونیکی، لوح و قلم بریل، هارد اسکترنال، ماشین تحریر و چاپگر بریل، تجهیزات رایانه ای و دستگاه ضبط صدا است و مجهزترین بخش نابینان در کتابخانه مرکزی امام خمینی (ره) مشهد قرار دارد که علاوه بر این تجهیزات و منابع با در اختیار داشتن چاپگر مخصوص کتاب‌های بریل از زمان افتتاح در بهمن ماه سال 97 تاکنون بالغ بر 70 جزوه چاپ و در اختیار مراجعان قرار گرفته است.

انتهای پیام/281/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon