امکانات جدید شبکه شاد برای دانش‌آموزان نابینا/ ایجاد رشته موسیقی در مدارس نابینایان

امکانات جدید شبکه شاد برای دانش‌آموزان نابینا/ ایجاد رشته موسیقی در مدارس نابینایان

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: از آبان‌ماه نرم‌افزار گویا ساز، برای استفاده نابینایان به امکانات شبکه شاد اضافه خواهد شد و در حال حاضر نیز امکان گفتگوی صوتی به این شبکه افزوده شده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید جواد حسینی در نشست خبری روز جهانی نابینایان با بیان این که «عصای سفید» نمادی برای درک بیشتر جامعه و همزیستی با نابینایان است، اظهار کرد: باید تمام تلاش جامعه این باشد تا «عصای سفید» به ‌عنوان نمادی برای رعایت حقوق نابینایان به رسمیت شناخته شود.

وی افزود: باید به سمت جامعه مناسب‌سازی شده، بی‌خطر، بدون مانع، فراگیر و عادلانه بودن حرکت کنیم و در جهت جامعه دوستدار انسان گام برداریم. نظام تعلیم ‌و تربیت باید به شکل مناسب‌سازی شده در خدمت همه آحاد جامعه به‌ویژه دانش‌آموزان با نیازهای ویژه قرار گیرد و سازمان آموزش ‌و پرورش استثنایی با همین هدف شکل‌گرفته است.

وی افزود: آموزش ‌و پرورش استثنایی 7 گروه از دانش‌آموزان با نیازهای ویژه را تحت پوشش قرار داده است که یکی از گروه‌ها «دانش‌آموزان با آسیب بینایی» هستند؛ 7 هزار و 899 دانش‌آموز با آسیب بینایی در مدارس خاص استثنایی و مدارس عادی تلفیقی فراگیر در حال تحصیل هستند، از این تعداد 2 هزار و 135 دانش‌آموز در 25 مدرسه خاص نابینایان، 9 مدرسه شبانه‌روزی، 8 هنرستان و 94 کلاس ضمیمه و 4 هزار و 964 نفر نیز در 20 هزار مدرسه تلفیقی فراگیر در حال تحصیل هستند.

وی افزود: از دانش‌آموزان با آسیب بینایی مشغول به تحصیل در مدارس خاص و کلاس‌های ضمیمه، 268 نوآموز پیش‌دبستانی، 1291 دانش‌آموز ابتدایی، 336 دانش‌آموز متوسطه اول، 199 دانش‌آموز متوسطه نظری و 40 هنرجوی فنی و کاردانش هستند.

حسینی با بیان این که 244 همکار نابینا نیز در آموزش‌ و پرورش به امر تعلیم ‌و تربیت دانش‌آموزان مشغول هستند، گفت: 435 معلم در مقطع ابتدایی، 162 دبیر در مقطع متوسطه و 11 هنرآموز وظیفه تعلیم ‌و تربیت دانش‌آموزان با آسیب بینایی را بر عهده دارند.

وی با اشاره به خدمات سازمان در حوزه کتب درسی و محتوای ویژه دانش‌آموزان با آسیب بینایی اظهار کرد: چاپ 14 عنوان کتاب درشت خط، ویژه دوره ابتدایی، مناسب‌سازی بیش از 120 عنوان کتاب درسی، تبدیل 103 عنوان کتاب درسی به خط بریل، تبدیل 43 عنوان کتاب درسی به کتاب صوتی و تبدیل 41 عنوان کتاب درسی به کتاب درشت‌نما از جمله خدمات آموزشی در حوزه کتب درسی دانش‌آموزان با آسیب بینایی است.

رئیس سازمان آموزش ‌و پرورش استثنایی گفت: تهیه بیش از 30 عنوان راهنماهای معلم و دستورالعمل‌ها و شیوه‌نامه‌های آموزشی از دیگر محتواهای تولید شده برای نابینایان است.

وی با بیان این که سال گذشته بیش از 700 عنوان محتوای آموزشی برای استفاده دانش‌آموزان با آسیب بینایی تولید و در شبکه شاد قرار گرفت، گفت: از آبان ‌ماه نرم‌افزار گویا ساز، برای استفاده نابینایان به امکانات شبکه شاد اضافه خواهد شد و در حال حاضر نیز امکان گفتگوی صوتی به این شبکه افزوده شده است.

حسینی، معلم باکیفیت را مهم‌ترین عامل مؤثر بر عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان دانست و خاطرنشان کرد: سال گذشته در راستای «نهضت آموزش خط بریل» به 1467 معلم و 490 نفر از والدین دانش‌آموزان، دانش تخصصی خط بریل در قالب 48 کارگاه آموزش داده شد.

وی با تأکید بر این که 10 درصد از ورودی‌های سالانه آموزش ‌و پرورش بر اساس مصوبه شورای سازمان باید به آموزش ‌و پرورش استثنایی اختصاص یابد،گفت: بخشی از نیروهای ورودی به آموزش ‌و پرورش استثنایی نیروهای متخصص در حوزه آموزش دانش‌آموزان با آسیب بینایی هستند و در کنار این سالانه نیز دوره‌های توان‌افزایی برای معلمان برگزار می‌شود.

حسینی یکی از برنامه‌های سازمان را گسترش رشته‌های تحصیلی در شاخه کاردانش و فنی حرفه‌ای برای دانش‌آموزان با آسیب بینایی دانست و گفت: دانش‌آموزان با آسیب بینایی در 8 رشته فنی حرفه‌ای در حال تحصیل هستند و ایجاد رشته کامپیوتر در دو استان خراسان رضوی و تهران در سنوات اخیر و رشته موسیقی برای اولین‌بار در آموزشگاه‌ های دخترانه و پسرانه نابینایان شهر تهران از جمله اقدامات در زمینه توسعه رشته‌های فنی حرفه‌ای برای نابینایان است.

رئیس سازمان آموزش ‌و پرورش استثنایی تأمین تجهیزات مدارس نابینایان و دانش‌آموزان با آسیب بینایی را از جمله برنامه‌های حمایتی سازمان آموزش ‌و پرورش استثنایی دانست و گفت: تأمین تجهیزات آموزشی، توان‌بخشی و ورزشی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در قالب «نهضت توان‌افزایی» پیگیری می‌شود که بر اساس پیمایش ملی دانش‌آموزان استثنایی به 105 قلم وسیله در قالب این نهضت نیاز دارند و 36 قلم آن مربوط به نابینایان است.

حسینی یکی از سیاست‌های جدی آموزش‌ و پرورش را اجتماعی شدن نظام تعلیم و تربیت از طریق مشارکت همه دستگاه‌ها و آحاد جامعه دانست و گفت: همکاری و تعامل با سازمان سنجش آموزش کشور در انتخاب افراد واجد شرایط جهت حضور در قرنطینه و مناسب‌سازی سؤالات به‌صورت بریل و درشت‌نما ویژه داوطلبین آسیب‌دیده بینایی در آزمون‌های کنکور سراسری و آزمون‌های استخدامی و ارتباط مستمر با شرکت صنایع آموزشی جهت تهیه تجهیزات نوین ویژه دانش‌آموزان آسیب‌دیده بینایی و اصلاح و رفع معایب تجهیزات موجود از جمله فعالیت‌های مشارکتی برون‌سازمانی است.

وی ایجاد 10 اتاق چند حسی را از جمله برنامه‌های سال جاری دانست و اضافه کرد: در سال جاری نهضت آموزش جهت‌یابی و حرکت شروع خواهد شد و در 25 مدرسه نابینایان نیز پارک جهت‌یابی و حرکت ایجاد خواهد شد.

حسینی  از آموزش بیش از یک هزار نفر از معلمین و خانواده‌ها در خصوص جهت یابی، خبر داد و افزود: به‌‌زودی 1200 نسخه فیلم آشنایی با مقدمات آموزش خط بریل به‌صورت رایگان در مدارس خاص، مدارس پذیرا، دانشگاه فرهنگیان و انجمن مرتبط توزیع خواهد شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon