قانون برای برخورد با اوباش نیاز به بازنگری دارد/ نظارت بر تولید پوشاک وظیفه پلیس نیست + فیلم


قانون برای برخورد با اوباش نیاز به بازنگری دارد/ نظارت بر تولید پوشاک وظیفه پلیس نیست + فیلم

رئیس پلیس امنیت تهران گفت: راجع به بازدارنده بودن احکام مجازات اوباش نیز باید بگویم پلیس افراد مجرم را بازداشت می‌کند و مقامات محترم قضائی نیز حکم اعمال و احکام را صادر می‌کنند، برخوردها صورت می‌گیرد اما ما باید در قانون بازنگری کنیم.

به گزارش خبرنگار انتظامی باشگاه خبرنگاران پویا؛ پلیس امنیت یا پلیس اطلاعات و امنیت عمومی با نام مختصر پلیس "پاوا"، یک واحد تخصصی نیروی انتظامی است، این پلیس وظیفه کنترل نظم و امنیت را برعهده دارد همچنین برخورد با اراذل و اوباش و برهم زنندگان امنیت از دیگر وظایف پلیس امنیت عمومی است.

در پلیس امنیت تهران بزرگ نیز در چند سال اخیر، طرحهایی با عنوان طرح "اقتدار" به منظور برخورد با اوباش و برهم‌زنندگان نظم و امنیت در تهران اجرا می‌شود که به گفته سرهنگ پیام کاویانی؛ رئیس پلیس امنیت تهران، تأثیر به‌سزایی در کاهش اوباش‌گری در پایتخت داشته است.

همزمان با هفته نیروی انتظامی در باشگاه خبرنگاران پویا میزبان سرهنگ کاویانی؛ رئیس پلیس امنیت تهران بودیم و درباره مواردی همچون فعالیتها و طرحهای اجرای شده توسط پلیس گفت‌وگو کردیم.

مشروح این گفت‌وگو در ادامه تقدیم مخاطبان ارجمند تسنیم شده است.

پلیس | ناجا | نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران , پلیس امنیت | پلیس پاوا , تسنیم: از دیدگاه جنابعالی پلیس مقتدر چه ویژگی‌هایی دارد؟

برای تعریف پلیس مقتدر باید شاخصه‌های اقتدار در نظام جمهوری اسلامی ایران را تعریف کنیم، از نظر ما پلیس مقتدر پلیسی است که اشراف مناسبی بر وظایف و حیطه اختیاراتش داشته باشد، با ابتکار عمل، چابکی و خلافیت بتواند هوشمندی در کار تخصصی را سرلوحه کار خود قرار دهد، با مجرمان قاطعانه برخورد کند، آنها را به دستگاه عدالت بسپارد، یاور مظلوم باشد و تلاش کند امنیت و آسایش را برای مردم به ارمغان بیاورد.

مردم‌محور بودن یکی از شاخصه‌های اصلی پلیس ما است

جامعه‌محور بودن یا مردم‌محور بودن یکی از شاخصه‌های اصلی پلیس ما است، مردم از پلیس چه انتظاری دارند؟ انتظار دارند که پلیس با مجرمان قاطعانه برخورد کند، با آلودگی‌ها و پلشتی‌های جامعه برخورد قانونی داشته و در کنار اینها، یار و یاور ستم‌دیدگان، مظلومان و آسیب‌دیدگان باشند، پلیس مقتدر این نیست که پلیسی با اقدامات خشن باشد، پلیس مقتدر، متکی به علم و فناوری‌های نوین است، پلیس مقتدر در دل و قلب مردم جا دارد.

شاخصه‌های اقتدار در نظام جمهوری اسلامی با شاخصه‌های اقتدار در سایر کشورها متفاوت بوده و پلیس ما، پلیس اسلامی است یعنی برمبنای موازین اسلامی باید تلاش کند با آلودگی‌ها مبارزه کند، آسایش و آرامش شهروندان را به ارمغان بیاورد و هم از ارزشهای اسلامی حراست و پشتیبانی داشته باشد.

پلیس | ناجا | نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران , پلیس امنیت | پلیس پاوا ,

تسنیم: چه وجه تمایزی بین پلیس جمهوری اسلامی ایران و پلیس سایر کشورها وجود دارد؟

معیارهای حاکم بر پلیس جمهوری اسلامی ایران با معیارهای بسیاری از کشورها متفاوت است همانگونه که نوع و جنس نظام ما با سایر نظام‌ها متفاوت است. پلیس ما بر اساس موازین اسلامی و شرعی کار خود را انجام می‌دهد بنابراین خارج از ضوابط شرعی کاری را انجام نمی‌دهد، پلیس ما برآمده از مردم است چنانچه در برخی از نظام‌ها پلیس از ملیتهای دیگر انتخاب می‌شود.

تأمین امنیت و آسایش شهروندان از اهداف پلیس تراز جمهوری اسلامی ایران است، در این تعریف ذکر شده، اصلاً نمی‌گنجد که پلیس مانند برخی از کشورها شلیک به مردم داشته باشد زیرا این تعریف با فلسفه وجودی پلیس جمهوری اسلامی ایران در تضاد است.

رفتار پلیس ما در وهله نخست متکی بر اقدامات ایجابی است

پلیس باید امنیت مردم را تأمین کند، نه اینکه باعث ناامنی و سلب حیات شود لذا تمام رفتار پلیس ما در وهله نخست متکی بر اقدامات ایجابی است، زمانی اعمال قانون می‌کند و دستبند به دست مجرم می‌زند که هیچ راهی جز بازداشت فرد و معرفی آن به دستگاه قضائی وجود نداشته باشد حتی می‌بینیم پلیس احساس دغدغه برای اصلاح جامعه و ورود به حوزه‌های فرهنگی و آموزشی نیز می‌کند زیرا نسبت به سلامت مردم خود دغدغه دارد.

پلیس به خادم بودن برای مردم مفتخر و این نگاه بسیار حائز اهمیت است که پلیسی افتخار کند خادم مردم است یا اینکه جان چند را گرفته یا با یک قومیت و نژاد، خلاف دیگر نژادها عمل کند و تبعیض‌نژادی قائل شود.

در یک کلام، ایدئولوژی حاکم بر پلیس مکتبی جمهوری اسلامی ایران با پلیس دیگر کشورها از جمله کشور امریکا است.

تسنیم: پلیس امنیت در چه حوزه‌های فعالیت دارد؟

پلیس امنیت در چندین حوزه فعالیت دارد، یکی از حوزه‌ها فعال پلیس امنیت، اداره نظارت بر اماکن عمومی است، این اداره بر تمام افرادی که با پروانه کسب در حال فعالیت هستند، نظارت می‌کند. بازار و اصناف جایگاه رفیعی در نظام جمهوری اسلامی دارند و پشتوانه نظام به معنای واقعی هستند لذا پلیس امنیت در کنار این عزیزان است و تلاش می‌کند خدمات مناسبی را در حوزه‌های امنیتی به آنها ارائه دهد.

در حوزه اداره گذرنامه نیز تلاش می‌کنیم برای تردد آسان شهروندان به خارج از کشور خدمات به آنها ارائه دهیم لذا صدور گذرنامه و اجازه تردد و خروج از مرز یکی از اقدامات ما است.

در حوزه مهاجرت نیز، ما در کشورمان اتباع خارجی از ملیتهای مختلف داریم، باید به این افراد خدمات اقامتی و تابعیتی ارائه شود لذا پلیس در تلاش است با ارائه خدمات مطلوب رضایت میهمانان در کشورمان را تأمین کند زیرا این افراد می‌توانند مبلغی برای ما باشند، اگر خدمات به این افراد خوب ارائه شود، طبیعتاً سیمای واقعی جمهوری اسلامی ایران و ایران بزرگ را در خارج از کشور تبلیغ می‌کنند.

بخش کوچکی از اقداماتمان در برخورد با اراذل و اوباش است

در سایر حوزه‌هایی مانند تأمین امنیت اخلاقی در سطح جامعه تلاش می‌کنیم تا حد ممکن و مقدور امنیت اخلاقی برای خانواده‌ها و جامعه در سطوح مختلف تأمین شود، بخش کوچکی از اقداماتمان نیز در برخورد با اراذل و اوباش است اما چون مردم بیشتر این موضوع را در رسانه‌ها می‌بینند، گمان می‌کنند پلیس امنیت صرفاً این یک نوع خدمت را ارائه می‌دهد.

پلیس | ناجا | نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران , پلیس امنیت | پلیس پاوا ,

یکی دیگر از اقدامات پلیس امنیت، ایجاد حساسیت و اعلام هشدار به دستگاه‌های دولتی پیرامون مسائل و معضلات موجود در جامعه است و سعی داریم پیش‌آگهی‌ها و هشدارهایی را به مدیران ارائه دهیم و تلاش کنیم مدیران کشور در تصمیمات خود موفق‌تر باشند به عبارتی سعی داریم نقش تصمیم‌سازی برای مدیران ایفا کنند تا با تصمیم‌گیری درست، رفاه، امنیت و آسایش مردم به ارمغان بیاید.

تسنیم: در پلیس امنیت تهران بزرگ طرحهای متنوعی همچون طرح "اقتدار" به منظور مقابله با اوباش صورت می‌گیرد، منتهی شاید این باور در برخی از مردم وجود داشته باشد که با وجود اجرای طرحهایی همچون طرح اقتدار، بعضاً احساس ناامنی وجود دارد، چرا با وجود اجرای این طرحهای پلیسی، شاهدیم هراز چندگاهی یک شرور به خود اجازه اوباش‌گری دهد؟

این سؤال مرکب و چندبخشی است، در بخش نخست باید بگویم نمی‌توانیم مدعی شویم، جامعه‌ای را می‌توانیم بسازیم که عاری از جرم باشد، اساساً چنین موضوعی در هیچ جامعه بشری مقدور نیست، مقابله پلیس با مجرمان و آلوده‌کنندگان جامعه ادامه دارد و خواهد داشت.

در بحث دوم درباره احساس امنیت نیز باید بگویم که با کمک مردم و بهره‌گیری از نیروهای انتظامی، وضعیت شاخصه‌های امنیتی‌مان بسیار عالی است و زمانیکه آمارها را عنوان بالاترین ابزار مدیریت ارزیابی می‌کنیم، می‌بینیم جرائم در هر سال نسبت به سال قبل کاهشی است.

کاهش اوباش‌گری، نزاع فردی و جمعی در تهران

به طور مثال جرائم خشن و اوباش‌گری در نیمه نخست سال جاری نسبت به سال گذشته 22 درصد، نزاع‌های فردی 17 درصد و تخریبهای عمدی 50 درصد کاهش داشته است، به عبارتی مؤلفه‌های امنیتی ما وضعیت پایدار و رو به کاهشی دارد اما چرا در جامعه گفته می‌شود ناامنی وجود دارد؟

پلیس | ناجا | نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران , پلیس امنیت | پلیس پاوا ,

به نظر بنده علت این موضوع رسانه‌هایی‌اند که روز به روز در حال گسترش هستند، امروز اطلاعات از کسی پنهان نمی‌ماند، رسانه‌های مختلف امروز در قالب فضای مجازی، رسانه‌های نوشتاری، تلویزیونی و ماهواره‌ای، به سرعت کوچکترین موضوعی را برجسته‌سازی و منتشر می‌کنند. دشمن در تلاش است کشور را از بعد داخلی ناامن جلوه دهد و این تکنیک عملیات روانی دشمن است، یک جرم خشن اگر در هر جای کشور روی دهد، تمام رسانه‌های بیگانه به عنوان یک خبر اصلی به آن موضوع می‌پردازند اما آیا رسانه‌های داخلی به همان اندازه اقدامات رسانه‌های خارجی، اقدامات مثبت پلیسی و دستگاه‌های امنیت‌ساز را منتشر می‌کنند؟

زمانیکه دشمن در حال تلاش برای القای ناامنی در ایران باشد، این حس به مخاطب دست می‌دهد اما اگر رسانه‌های داخلی تلاش برای نشان دادن واقعیات به مردم داشته باشند، احساس امنیت به وجود می‌آید لذا احساس امنیت از خود امنیت بسیار مهمتر است که در این رابطه به کمک رسانه‌ها نیاز داریم.

رسانه‌های داخلی باید با اخبار سوء و کذب پمپاژ شده از ناحیه دشمن پمپاژ مقابله کنند

رسانه‌های داخلی باید با اخبار سوء، منفی و کذبی که از ناحیه دشمن پمپاژ می‌شود، مقابله کنند، دشمن اگر در جایی کار بزرگی صورت گیرد، آن کار را کوچک‌ جلوه داده و اگر کار بزرگی صورت گیرد، آن کار را کوچک جلوه می‌دهد و اصلاً پوشش خبری نمی‌دهد لذا به همین دلیل احساس ناامنی در مخاطبان به وجود می‌آید.

تسنیم: پلیس امنیت بعضاً اوباش را دسته‌بندی و آنها را سطح‌دار و به اصطلاحی "شناسنامه‌دار" می‌کند اما بعضی اوقات شاهدیم که برخی از این افراد شاید در طرحهای بعدی پلیس نیز بازداشت شده باشند، با وجود اینکه این افراد تحت سیطره پلیس قرار دارند، چرا به خود اجازه می‌دهند، مجدداً مرتکب جرم شوند که دستبند پلیس به دستان آنها بخورد؟

بسیاری از مجرمان حرفه‌ای مخصوصاً در حیطه اوباش‌گری، افرادی هستند که از تعادل روحی و سلامت روانی برخوردار نیستند، اگر این افراد عقلانیت درستی داشتند، طبیعتاً با یک تذکر یا برخورد قانونی، متنبه شده و تکرار جرم نمی‌کردند اما به دلیل عدم سلامت روانی، مرتباً این چرخه ادامه دارد، پلیس با این افراد برخورد می‌کند، آنها را به دستگاه قضا می‌سپارد، مجرم تحمل کیفر کرده، آزاد می‌شود و مجدداً این رفتار را انجام می‌دهد.

بسیاری از مرتکبان شرارت، اوباش‌گری و جرائم اینچنینی با یک بار برخورد اصلاح می‌شوند، درصد کمی از این عناصر مجرم حرفه‌ای تلقی می‌شوند، افرادی که مشکلات روحی، روانی و شخصیتی دارند و دنبال اقدامات مجرمانه هستند، اگر هر بار بازداشت شوند، مشکل شخصیتی آنها باقی می‌ماند یعنی علت برطرف نشده است.

پلیس | ناجا | نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران , پلیس امنیت | پلیس پاوا ,

ما باید به دنبال رفع علت باشیم که این در حیطه پلیسی نیست، پلیس زمانی وارد قضایا می‌شود که نیاز به تیغ جراحی باشد، یعنی تمام دستگاه‌های فرهنگی، اجتماعی و دستگاه‌هایی که باید از بروز آسیبهای اجتماعی کارشان را درست انجام داده باشند و افراد قلیلی از نفرات باقیمانده در حوزه‌های امنیتی و پلیسی سرریز کنند، آنجا پلیس این افراد را بازداشت کرده و تحویل مقامات قضائی می‌دهد.

لذا بخش عمده‌ از مجرمانی که اکنون با آنها مواجهیم سرریز کم‌کارکردی یا کج‌کارکردی دیگر نهادها هستند که در حوزه اجتماعی نمود و بروز لازم دارند.

زمانیکه اسم از نهادهای مؤثر اجتماعی می‌آوریم نباید فوراً فکرمان به سمت نهادهای حاکمیتی و دولتی برود، نخستین نهاد خانواده و دومین نهاد مدرسه است، شخصیت فرد باید از خانواده شکل گیرد و در جامعه (مدرسه) کامل شود.

ما می‌گوییم وظیفه‌مان آموزش و پرورش است با این حال سهم اقدامات آموزشی در نظام آموزشی کشور چه مقدار و سهم پرورش چند درصد است؟ ما چقدر به پرورش جوانان، محصلان و دانشجویان توجه داریم؟ آیا اصلاً برنامه‌ای برای پرورش اجتماعی، فکری و روحی آنها داریم یا تنها به یک‌سری آموزشهای تئوریک اکتفا می‌کنیم؟

در نهایت پلیس برای تأمین آسایش مردم و آرامش مردم در جامعه مجبور به این است که اعمال قانون و مقرارت کند و برخورد لازم را با ناقضان قوانین داشته باشد. برای افرادی که مال یا جان خود را از دست می‌دهند باید احقاق حق صورت گیرد، این دسته افراد نیز از پلیس مطالبه دارند که پلیس باید به مطالبات آنها نیز پاسخ دهد و حافظ نظم اجتماعی باشد.

تسنیم: آیا احکام صادر شده برای اوباش را کافی می‌دانید؟ آیا احکام صادر شده باعث تأدیب اوباش می‌شود؟

ما قوانینی داریم که بر اساس آنها جرم‌انگاری صورت گرفته است، پلیس بر اساس آن قوانین با مؤلفه‌های ناامنی و ارتکاب جرائم برخورد می‌کند و مجرمان را تحویل دستگاه قضائی می‌دهد، در اینجا با یک پروسه و فرآیند مواجهیم، هم فرآیند تقنین و هم اقدامات پلیسی باید مناسب باشد و در کنار اینها، برخوردهای قضائی کامل‌کننده این موضوع باشند.

در کنار این چرخه، در پیشگیری از جرم نباید تنها به اقدامات جزایی بسنده کنیم، روشهای پیشگیر از بزه و بزه‌کاری تنها معطوف به جرم‌انگاری و تأدیب و تعقیب قضائی نیست، باید تلاش کنیم رفتار برخی از افراد جامعه و مجرمان و دیدگاه آنها اصلاح شود که لازمه این کار ورود دستگاه فرهنگی به ماجرا است.

راجع به بازدارنده بودن احکام نیز باید بگویم پلیس افراد مجرم را بازداشت می‌کند و مقامات محترم قضائی نیز حکم اعمال و احکام را صادر می‌کنند، برخوردها صورت می‌گیرد اما ما باید در قانون بازنگری کنیم.

جرمی با عنوان اوباش‌گری، جرم‌انگاری نشده است

به طور مثال خلاء قانونی داریم و اصلاً جرمی با عنوان اوباش‌گری و مقابله با اوباش، جرم‌انگاری نشده است، در بحث مقابله با اراذل و اوباش از سایر مؤلفه‌ها مانند ضرب و شتم و سلب آسایش عمومی برخورد می‌کنیم و با اینچنین عناوینی با این قبیل مجرمان برخورد صورت می‌گیرد.

پلیس | ناجا | نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران , پلیس امنیت | پلیس پاوا ,

در روح قانون زمانیکه ضرب و شتم آمده است، اشاره‌ای نشده که اگر ضرب و شتم توسط یک اوباش، انجام شده باشد چه مجازاتی دارد یا اگر این ضرب و شتم توسط دو فرد عادی در یک پمپ‌بنزین روی داده باشد، چقدر باید تفاوت پیدا کند لذا ما باید این موضوع را به عنوان یک فرآیند و موضوع وسیع بنگریم و نگاهمان صرفاً مجازات‌محور نباشد، باید به سمت اصلاح رفتار مجرمان برویم که در اینجا باید آموزشهای اجتماعی و سهم آنها تقویت شود، ما باید به دنبال این باشیم که افکار افراد را به سمت موارد مثبت سوق دهیم.

در صورت اصلاح فکر، شاید اصلاح رفتار خواهیم بود، در نهایت اصلاح رفتار نیز نهادینه شده و منجر به امنیت می‌شود.

تسنیم: اخیراً در طرح اقتدار شاهد بودیم که متهم درحالیکه دستنبد به دست داشت، این اجازه را به خود می‌داد که در مقابل شاکی یا حتی پلیس کری‌خوانی کند، چرا اوباش تا این حد گستاخ شده‌اند؟

اوباش گستاخ نشده‌اند، مورد مذکور نیز مربوط به فردی خاص بود که تعادل اعصاب و روان نداشت و بعد از بازداشت نیز مقاومت داشت، همانطور که گفتم ایراد در شخصیت افراد و به دلیل بیماری‌های شخصیتی و روانی است.

بسیاری از اوباش رفتار مجرمانه خود را ترک کرده‌اند

فردی که دارای بیماری اعصاب و روان است و نمی‌تواند اراده‌ای برای تنظیم رفتار خود داشته باشد، اگر در مقابل پلیس با هر مقام دیگری قرار گیرد، کار خود را انجام می‌دهد و اراده‌ای از خودش ندارد بنابراین اینگونه نیست که اوباش جسور شده باشند، بنابر آمارها و ارزیابی آماری، بسیاری از اوباش رفتار مجرمانه خود را ترک کرده‌اند و به اینگونه نیست که شما می‌گویید.

در سنوات گذشته و سالیان دور داشتیم یک اوباش یک چهارراه را می‌بست و کسی جرأت نمی‌کرد از آنجا عبور کند، اکنون نیز به لحاظ حساسیت کار، این مجرمان را حرفه‌ای قلمداد می‌کنیم.

تسنیم: برای خیلی از شهروندان سطح‌دار بودن اوباش جای سؤال است، در پلیس امنیت چگونه این افراد سطح‌دار و دسته‌بندی می‌شوند؟

ما سطح‌بندی به این معنا نداریم، مجرمان دو دسته هستند که در تمام رده‌های پلیسی این موضوع وجود دارد و خاص پلیس امنیت نیست، یکسری از مجرمان حرفه‌ای و یک سری مجرم عادی هستند. پلیس برای حفاظت و صیانت از مردم، تمرکز و اشراف خود را بر افرادی که مجرم حرفه‌ای هستند و به صورت مکرر مرتکب جرم می‌شود، افزایش می‌دهد چرا که فرد متنبه نشده و اقدامات خود را حرفه‌ای‌تر ادامه می‌دهد.

پلیس | ناجا | نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران , پلیس امنیت | پلیس پاوا ,

هر فردی که سابقه بالای تکرار شرارت، اوباش‌گری حتی سرقت داشته باشد، به عنوان مجرم حرفه‌ای تلقی می‌شوند که پلیس برای پیشگیری از اقدامات مجرمانه اینها پلیس اقدامات خاص خود را انجام می‌دهد.

تسنیم: برخی از شهروندان شاید به دلیل ترس از اوباش و عواقب بعد از بازداشت این افراد، از آنها نزد پلیس شکایت نمی‌کنند، چه اطمینانی وجود دارد که اوباش بعد از بازداشت و تحمل کیفر، برای شاکی مجدداً ایجاد مزاحمت نکنند؟

اگر در هر محله‌ای فردی از اقدامات تلافی‌جویانه اینگونه مجرمان بیم و نگرانی دارد، می‌تواند با پلیس 110 تماس بگیرد یا با مراجعه به واحدهای پلیس، گزارشات مکتوب خود را ارائه دهد، قطعاً این گزارشات به صورت محرمانه رسیدگی می‌شود و هویت افراد افشا نمی‌شود.

ما پذیرای این قبیل اخبار توسط شهروندان هستیم و دست یاری به سمت شهروندان می‌گشاییم چرا که هدف ما آسایش مردم است و اجازه نخواهیم داد وضعیت به‌گونه‌ای باشد که کسی اجازه شکایت از افراد مجرم را نداشته باشد.

تسنیم: ضرورت دارد که پلیس امنیت از فناوری‌های روز و هوشمند استفاده کند، استفاده از تکنولوژی‌های روز، تا چه میزان در پلیس امنیت تهران بزرگ پیشرفته است؟

در حوزه ارائه خدمات به طور مثال در رابطه با پلیس نظارت بر اماکن عمومی، به نحوی هوشمندسازی را تعریف کردیم که اطلاعات افراد با مراجعه به پلیس+10 و تشکیل مراحل نخست پرونده صنفی به منظور اخذ پروانه کسب، به صورت هوشمند برای اتحادیه مربوطه و سپس از طریق اتحادیه به پلیس اماکن صادر می‌شود. سپس در یک بازه زمانی بسیار کوتاه، نظریه اداره اماکن اعلام و پروانه کسب توسط اتحادیه صنفی صادر می‌شود، با این اقدام به سمت حضور افراد در ادارات نمی‌رویم.

یا به طور مثال در بحث اداره گذرنامه، متقاضیان با مراجعه به اپلیکشین "پلیس من" به راحتی می‌توانند درخواست صدور گذرنامه را ارائه دهند، در صورتیکه ممنوع‌الخروج باشند، می‌توانند وضعیت خروج را استعلام کنند.

تسنیم: یکی از مواردی که شاید الزام داشته باشد، بحث استفاده از البسه دوربین‌دار توسط مأموران پلیس امنیت است که می‌تواند در محاکم قضائی نیز کمک شایانی در ثبت مستندات یک پرونده داشته باشد، آیا مأموران پلیس امنیت تهران به البسه دوربین‌دار مجهز شده‌اند؟

مأموران پلیس امنیت که با استفاده از لباس انتظامی در صحنه‌ها حاضر می‌شوند، مجهز به دوربین البسه هستند، این دوربینها نیز تصاویر را به منظور حمایت از حقوق شهروندی و حمایت از حقوق همکاران ثبت و درج می‌کند و هم اینکه به عنوان یکی از ادله‌های اثبات دعوی و جرم مورد استفاده قرار می‌گیرد و این امکان دارد خروجی این دوربینها در اختیار مقامات محترم قضائی قرار گیرد.

تسنیم: پلیس اماکن در بحث کرونا اقدامات زیادی را درباره نظارت بر صنوف انجام داد، در این زمان گذشته از شیوع کرونا، اماکن تا چه حد با پلیس اماکن همکاری داشتند؟

در راستای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا پلیس نیز تلاش کرده به منظور تحکیم موازین و اصول بهداشتی، همراه با سایر دستگاه‌ها با وظایف قانونی خود عمل کند.صنوف و بازار همراهی کامل و جامعی با پلیس داشتند، هر کجا که محدودیتهایی اعلام و اعمال می‌شد، شاهد رعایت توسط اصناف و بازاریان بودیم، تعداد بسیار معدودی که این پروتکلها را رعایت نمی‌کردند، پس از حضور مأموران در صحنه به رعایت موازین می‌پرداختند.

تسنیم: اخیراً تصاویری مبنی بر یک نوع جدید هنجارشکنی و استفاده از برخی لباسها منتشر شد که نشان می‌داد هنجارشکنی شکل شدیدی پیدا کرده است، آیا پلیس در این زمینه به گروه‌های خاصی برخورد کرده است؟ چه اقداماتی در بحث نظارت بر تولیدکنندگان و فروشندگان البسه مخصوصاً البسه زنانه صورت می‌گیرد؟

ما در کشورمان نیاز به الگوی لباس اسلامی داریم، باید این الگو معرفی شود، باید نظارت بر تولیدکنندگان وجود داشته باشد، چه افرادی باید در این رابطه نظارت داشته باشند؟

نظارت بر مسائل فرهنگی، نوع پوشاک و نوع تولید پوشاک با پلیس نیست، اینها متولیان خاص خود را در جامعه دارند که عزیزان باید به وظایف خود عمل کنند اما ما به عنوان پلیس هر کجا وضعیت پوشش به شکلی باشد که عفت عمومی جریحه‌دار شود، قطعاً بر اساس قوانین جاری کشور، اعمال قانون می‌کنیم و با افرادی که عفت عمومی را جریحه‌دار کنند، قاطعانه برخورد می‌شود.

پلیس | ناجا | نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران , پلیس امنیت | پلیس پاوا ,

منتهی این موضوع تنها با برخورد پلیسی حل نمی‌شود، این موضوع یک فرآیند است، از ارائه الگو و مد لباس باید آغاز شود، باید نظارت بر تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان باشد، در این صورت اگر عده قلیلی رعایت نکردند، آنجا پلیس اعمال قانون کند اما اینکه انتظار داشته باشیم پلیس مسئول نظارت بر مسائل فرهنگی و امر مد و پوشاک شود، این اشتباه است اما بر اساس قوانین با هر نوع ناهنجاری که آسایش عمومی و امنیت مردم را در ابعاد مختلف تحت‌الشعاع قرار دهد، می‌توانیم طبق قانون برخورد کنیم.

تسنیم: در چند سال اخیر هر پلیس تخصصی، اقداماتی را نیز در فضای مجازی انجام می‌دهد، کمی درباره اقدامات پلیس امنیت تهران در فضای مجازی توضیح دهید.

اقدامات نیروی انتظامی در حوزه فضای مجازی توسط پلیس فتا انجام می‌شود و محوریت با این پلیس است اما اگر ما نیز با ارتکاب جرم در فضای مجازی مواجه شویم، طبیعتاً با مجرمان در این حوزه نیز برخورد می‌کنیم.

نمونه این اقدامات نیز مقابله با اوباشی است که در چند سال اخیر در فضای مجازی فعالیتهایی داشتند که منجر به رعب و وحشت مردم می‌شدند، این موارد به محض اینکه از پلیس فتا در اختیار ما قرار گیرد، اعمال قانون لازم را از طریق مراجع قضائی انجام می‌دهیم.

تسنیم: کری‌خوانی بین اوباش در فضای مجازی کاهش پیدا کرده است؟

بله، مردم بگویند که نسبت عرض‌اندام اوباش در فضای مجازی نسبت به دو سال گذشته چگونه است؟ همه تفاوت به وجود آمده را احساس می‌کنند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon