انتخابات عراق| از تداوم تحصن معترضان تا تازه ترین موضع جریان‌های شیعی

انتخابات عراق| از تداوم تحصن معترضان تا تازه ترین موضع جریان‌های شیعی

در حالی که تحصن مخالفان به نتایج اعلام شده از سوی کمیساریا در منطقه الخضراء بغداد ادامه دارد، «چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعه» معروف به بیت شیعی، مخالفت خود را با مذاکرات درخصوص تشکیل دولت جدید پیش از تعیین تکلیف سرنوشت نتایج انتخابات اعلام کردند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، تحصن مخالفان  به نتایج اعلام شده از سوی کمیساریای عالی انتخابات عراق در حالی در منطقه الخضراء ادامه دارد که شماری از رای دهندگان عراقی امروز چهارشنبه ضمن مخالفت با نتایج انتخابات اعلام کردند که آرای آنها به سرقت رفته است و نامزدهای آنها رای واقعی خود را به دست نیاورده‌اند.

این رای دهندگان اعلام کردند: تظاهرات جاری مسالمت آمیز است و هدف از آن اطلاع از آمار واقعی آراء هر نامزد است و اینکه آرایی که ما داده‌ایم، تحت هیچ شرایطی تباه نشود.

این رای دهندگان عراقی تاکید کرد: اراده مردمی قوی‌تر از هر تصمیم گیری سیاسی است.

رای دهندگان خواستار ورود دستگاه قضایی عراق برای رسیدگی به آرایی شد که به زعم آنها به سرقت برده شده‌اند.

این رای دهندگان به نقش نماینده سازمان ملل یا طرف خارجی و داخلی هم در تباه شدن آراء، هم اشاره کردند.

اول تعیین تکلیف سرنوشت نتایج انتخابات

«چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعه» معروف به «بیت شیعی»، مخالفت خود با مذاکرات درخصوص تشکیل دولت جدید در عراق پیش از تعیین تکلیف سرنوشت نتایج انتخابات پارلمانی عراق اعلام کرد.

انتخابات عراق , کشور عراق ,

یک منبع سیاسی مطلع  گفت: طی نشست شب گذشته نیروهای سیاسی شیعی، آنها تاکید کردند که تا پیش از زدودن ابهامات و سردرگمی‌هایی که کمیساریای انتخابات موجب شده و ارائه مدارک قانونی درخصوص هر نتیجه نهایی پس از پاسخ به همه اعتراضات و شکایت‌ها، در مذاکرات تشکیل دولت جدید شرکت نخواهند کرد.

آنها همچنین بر انسجام و پایبندی کامل به موضع خود در خصوص مخالفت با نتایج انتخابات تاکید کردند.

نشست شب گذشته چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعه، در منزل «نوری المالکی»، رهبر ائتلاف دولت قانون برگزار شد.

چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعی معروف به بیت شیعی، اکثریت نیروها و جریان‌های شیعی در عراق به جز جریان صدر به رهبری «مقتدی صدر» را شامل می‌شود.

رایزنی عمار حکیم با هیئت صدری

«عمار حکیم» رئیس جریان حکمت ملی عراق در جریان دیدار با هیئتی صدری به ریاست «حسن العذاری» و با حضور شماری از اعضای دفتر سیاسی جریان حکمت ملی تاکید کرد: رسیدگی به شکایات مطرح شده از سوی گروه‌های سیاسی ضروری است.

وی افزود: شکایات و اعتراضات وسیله‌ای برای تقویت اعتماد به روند انتخابات و ارائه صورتی ناب از دموکراسی عراق است.

انتخابات عراق , کشور عراق ,

حکیم گفت: نقش ما نزدیک کردن دیدگاه‌ها به یکدیگر است و در این راه از هیچ کوشش فروگذاری نمی‌کنیم.

تاکید بر ضرورت رسیدگی به شکایات انتخاباتی طبق روال قانونی

همچنین «عمار حکیم» رئیس جریان حکمت ملی عراق با «برهم صالح» رئیس جمهوری این کشور دیدار و موضوعات سیاسی و انتخاباتی را مورد رایزنی قرار داد.

رئیس ائتلاف نیروهای حکومت ملی عراق ادامه داد: انتخابات به عنوان راهکاری برای اوضاع سیاسی بحران زده بود و همه باید به مسئولیت خود عمل کننند و منافع عراق را در نظر بگیرند.

وی خواستار رسیدگی به شکایات انتخاباتی طبق روال قانونی آن شد و تصریح کرد: بررسی شکایات ارائه شده، موجب شفافیت روند انتخاباتی می شود.

امنیت سایبری انتخابات مشکل داشت

«حسین العقابی» عضو ائتلاف النهج الوطنی عراق گفت: میزان مشارکت بسیار کم بود و از 20 درصد فراتر نرفت. روند رای گیری عادی بود اما مشکل پس از بسته شدن صندوق‌ها و امنیت سایبری بود.

وی افزود: کمیساریا بهتر می‌بود که نتایج را به طور کامل و نه ناقص ظرف 24 ساعت اعلام کند اما عامدانه به منظور گمراه کردن جامعه عراقی عمل کرد.

بیشتر بخوانید:

العقابی گفت: کمیساریا 3681 صندوق را به حساب نیاورد. عرف این بود که کمسیاریا نتایج انتخابات استانها را ابتدا اعلام می‌کرد.

وی بر ضرورت شمارش دستی آراء تاکید کرد و ادامه داد: ما مشکل عمده داریم و خواستار تیم فنی از سوی دادستان کل عراق برای تحقیق درباره امنیت سایبری هستیم. کارت‌های انتخاباتی از یکسال قبل سرقت شده و با آن رای داده شده است.

العقابی گفت: کمیساریا شفاف عمل نکرده است و باید به مسئولیت خود عمل کند و فتنه را از بین ببرد. مشکل ما امنیت سایبری است.

پای دخالت آمریکا در لجاجت کمیساریا در میان است

«علی المانع» عضو ائتلاف دولت قانون عراق گفت: کمسیاریا همچنان لجاجت می‌کند و قصدی برای شمارش دستی آراء ندارد و علت آن هم دخالت آمریکاست.

انتخابات عراق , کشور عراق ,

وی افزود: علت لجاجت کمیساریا با شمارش دستی آرائ، کارگردان هالیوودی بزرگی است که فراتر از قدرت عرب و عراقی‌هاست(اشاره به ایالات متحده آمریکا) که رقم زننده سناریوی حرفه‌ای است.

المانع گفت: درصورتی که سریعا شمارش آرا صورت نگیرد، ما خواهان برگزاری مجدد انتخابات هستیم.

وی افزود: بیت شیعی نگران دستکاری در برگه‌های رای است.برگزاری تظاهرات حقی مسلم طبق قانون اساسی است و علیه تشکلات و احزاب نیست بلکه علیه انحراف کمیساریا و در راستای فشار بر آن برای بررسی درست شکایات است.

المانع تصریح کرد: وجود مرجعیت عالی دینی آیت الله سیستانی اجازه کشمکش داخلی را طبق طرح آمریکایی با هدف تضعیف شیعه نمی‌دهد. دو مسیر وجود دارد؛ تفاهمات سیاسی و تظاهراتی که به منظور وارد کردن فشار به کمیساریاست.

«کاطع الرکابی» عضو ائتلاف فتح عراق گفت: ما به طور قاطع مخالف نتایج انتخابات هستیم و از کمیساریا می خواهیم که روند را اصلاح کند.

تاکید بر شمارش دستی آراء

«ریاض السامرایی» عضو ائتلاف العزم اعلام کرد: تظاهرات کنندگان خواهان شمارش دستی آراء هستند و این در انتخابات 2018 و 2014 هم رخ داد.

وی افزود: جای تعجب دارد که کمیساریا با شمارش دستی آراء مخالفت می‌ورزد و مفهومش دامن زدن به بحران است.

السامرائی گفت: برهم زدن موازنه درست نیست. آنانی که به خیابان آمده‌اند نشان دهنده وزن تشکلات سیاسی هستند. از بین بردن اشتباه، اعتماد را به پارلمان آینده برمی گرداند.

انتخابات عراق , کشور عراق ,

وی بیان کرد: انتخابات دستکاری شده است و کمسیاریا باید ثابت کند که اینگونه نیست.

چرا دادستان کل عراق ورود نمی کند؟

«علی صبحی المالکی» عضو ائتلاف دولت قانون گفت: برنده و بازنده‌ای در انتخابات 2021 نیست بلکه همه بازنده هستند.

وی افزود: آمدن مردم به خیابان‌ها دلیل آگاهی ملت است و نه اقدام تنش‌زا. هنگامی که صندوق‌های رای گیری با تاکسی منتقل می‌شود این دو معنی بیشتر ندارد یا اینکه به ملت عراق توهین  می‌کنند یا اینکه در راستای ایجاد فتنه است.

المالکی گفت: چرا دادستان کل عراق ورود نمی‌کند؟ ناظران گروه‌های سیاسی 15 متر هنگام شمارش در سالن تشریفات سرباز گمنام، دور نگه داشته شدند. دستگاه انگشت نگاری به طور قانونی باید پنج دقیقه قبل از بسته شدن صندوق‌ها خاموش می شد اما همزمان با بستن صندوق خاموش شد و سئوالی که اینجا مطرح می‌شود این است که چند فرایند انگشت نگاری در این دقایق انجام شده است؟

انتخابات عراق , کشور عراق ,

عضو ائتلاف دولت قانون بیان کرد: فردی در کمیته امنیتی است که دبیرکل یکی از احزاب است و این اقدام نقض کننده است.

«منال المسلماوی» عضو ائتلاف فتح گفت: شمارش دستی  آرای نتایج انتخابات تنها راه است.ما احتمال بحران امنیتی و خدماتی نمی‌دهیم.

«علی مرهون» تحلیلگر عراقی گفت: گروه‌های که از دستکاری در انتخابات سخن می‌گویند با مدرک و دلیل آنرا مطرح می‌کنند.

وی افزود: صرف نظر از دیسک‌ها و نوارهای خاص نتایج صندوق‌های فعلی و واقعی، اسناد و صوت ارتباطات داخلی وخارجی میان طرف‌های داخل عراق و امارات و برخی کشورهای حوزه خلیج فارس است.

مرهون تاکید کرد: عدم اهتمام از سوی کمیساریا به وجهه آن خدشه وارد می‌کند.

بیت شیعی امکان جمع کردن 92 نماینده زیر سقف پارلمان را دارد

«خالد السرای» عضو ائتلاف دولت قانون عراق گفت: بیت شیعی امکان جمع کردن 92 نماینده زیر سقف پارلمان را دارد.

وی افزود: فاجعه‌ای که کمیساریا به بار آورده است جز با شمارش دستی آرا امکان پذیر نیست.

السرای گفت: نمایندگان تشکلات عضو چارچوب هماهنگی گروههای شیعی و نمایندگان مستقل شیعی، می‌توانند که جمع کردن بیش از 92 نماینده فراکسیون بزرگ باشند.

وی افزود: گفتگو با گروه‌های کُردی و سنی ائتلاف بزرگ را رقم خواهد زد و تفسیر دادگاه فدرال هم روشن است که فراکسیون بزرگ داخل پارلمان است که دولت را تشکیل خواهد داد.

السرای بیان کرد: نتایج انتخابات جز با شمارش دستی همه آرا میسر نمی‌شود و نمی‌توان نتایج مشکوک را به رسمیت شناخت.

کمیساریا حق رد شکایات را ندارد

«محمد الصیهود» نماینده پیروز از ائتلاف دولت قانون گفت: روند انتخابات با شبهات بسیاری همراه بوده است. کمساریا حق ندارد که شکایات گروه‌های سیاسی را رد کند. حق تشکلات زیان دیده است که خواستار شمارش دستی آراء شوند.

وی افزود: ما شواهدی داریم که ثابت می‌کند در انتخابات دستکاری شده است.

الصیهود تاکید کرد: رویکرد کنونی بر لغو نتایج انتخابات نیست. دادگاه فدرال در این راستا حرکت نمی‌کند.

ماجرای «امیر افغانی» چیست؟

«محمد البلداوی» عضو ائتلاف فتح عراق گفت: شخصی به نام «امیر افغانی» است که مهره نماینده سازمان ملل در کمیساریا مستقل انتخابات است.

وی افزود: کمیساریا در اعلام نتایج غیرواقعی عجله به خرج داد. تفاوت قابل ملاحظه میان آرای اعلام شده و نوارها وجود دارد که این شک و تردید درباره عملکرد کمیساریا ایجاد می کند.

البلداوی تاکید کرد: اینکه کمیساریا اعلام می‌کند که در نتیجه تغییری رخ نخواهد داد به مثابه گریز زودهنگام از انجام مسئولیت است. آرایی به سرقت برده شده اند. مخالفت با بازشماری آراء سبب از دست رفتن اعتماد به کمسیاریا می شود.

شواهدی بر دخالت آمریکا و امارات در انتخابات

«عباس العرداوی» از رهبران جنبش حقوق عراق گفت: شواهد بسیاری درباره دخالت امارات و سفیر آمریکا در بغداد در پرونده امارات وجود دارد که با هدف تحریف نتایج و سرقت آرای رای دهندگان رخ داده است.

وی افزود: بیت شیعی مخالفت خود را با نتایج اعلام کرده است.

شمارش دستی تنها را نجات عراق است

«کریم الخیکانی» تحلیلگر سیاسی عراقی با اشاره به اینکه شمارش دستی تنها راه نجات عراق است، افزود: همه گروه‌های سیاسی پس از شمارش دستی همه آراء قانع خواهند شد.

وی افزود: دستکاری الکترونیکی در شمارش آرای رای دهندگان رخ داده است و گواه آن هم همخوانی نداشتن نوارهای صندوق‌های رای با آنچه کمیساریا اعلام کرده است.

این تحلیلگر عراقی گفت: این سبب شده است که نامزدها و رای دهندگان به خیابان بیایند و حق خود را مطالبه کنند و اعتراض خود را علیه کمیساریا اعلام کنند.

وی افزود: ادامه سکوت کمیساریا و عدم ورود دستگاه قضایی به پرونده رای گیری، کشور را به سرمنزل خطرناکی سوق خواهد داد و تنها راه نجات همانطوری که گفتم بازشماری آراء است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon