۳۸ مازندرانی با تلاش شورای حل اختلاف از دار مجازات رهایی یافتند

38 مازندرانی با تلاش شورای حل اختلاف از دار مجازات رهایی یافتند

گروه استان‌ها ـ رئیس کل دادگستری مازندران: سال گذشته ۳۸ نفر با تلاش شورای حل اختلاف و جلب رضایت اولیا دم، از دار مجازات رهایی یافتند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدصادق اکبری در نشست هم اندیشی با اعضای کانون و مرکز وکلای استان مازندران پیش از ظهر امروز، با اشاره به اهمیت چگونگی طرح دعوا، اظهار داشت: طرح شکایت یا دعوا وقتی از سوی وکلا مطرح می شود باید موارد شکلی آن به نحو صحیح رعایت تا دفتر دادگاه نیاز به صدور اخطار رفع نقص نداشته باشد مگر در موارد خاص، متاسفانه موارد بسیاری از ایراد شکلی در ارائه دادخواست‌ها و شکوائیه‌ها مشاهده شده که همین موضوع، موجب اطاله دادرسی شده است.

رئیس کل دادگستری مازندران اهمیت  دفاع را مورد توجه قرار داد و به فرمایشات امام راحل(ره)که فرمودند وکیل مدعی باید همه تلاش خود را برای دفاع در دعوای مدعی به کار ببرد اشاره کرد و گفت: وکلا باید از فنون دفاع به خوبی آگاه باشند و دفاع خوب وکامل  داشته باشند اگر اینگونه باشد، قضات نیز رای  بهتر وعادلانه تری صادر می کنند و  پرونده نیاز  به  اعمال ماده  477یا   474آیین دادرسی کیفری که موجب طولانی شدن سیر رسیدگی  و در پی آن فشار  مضاعف به کارکنان و قضات دادگستری و سردگمی مردم است، نخواهد داشت.

اکبری همچنین معاینه و تحقیق محلی توسط قضات را مهم برشمرد و تصریح کرد: در دادرسی،گاهی مشاهده و بررسی شخصی خود قاضی یا دادرس آنچنان تاثیری دارد که سایر ادله ندارد  از قضات می خواهیم از این  روش که در قانون برای پی بردن  بهتر و دقیق تر به حقایق پیش بینی شده است بیش ازگذشته استفاده کرده و بر اساس آن حکم صادر کنند .

وی بر اهمیت صلح و سازش تاکید کرد وگفت: توصیه وتاکید برصلح وسازش، وظیفه همگانی است؛ سال گذشته  38 نفر با تلاش شورای حل اختلاف از دار مجازات رهایی یافتند، وظیفه همه ماست در هر جایگاهی اعم از وکالت یا  قضاوت در دادسرا، دادگاه بدوی ،شورای حل اختلاف و تجدیدنظر همه تلاش خود را برای ایجاد صلح وسازش انجام دهیم و در مرحله بعد صدور حکم انجام شود.

عالی‌ترین مقام قضایی استان، دادرسی عادلانه و بهنگام را مورد توجه  قرار داد و تاکید کرد: تعجیل در رسیدگی بدون توجه  به مستندات و تاخیر در رسیدگی هردو ظلم است  البته اگر تاخیر با هدف جمع کردن ادله و اقناع باشد مقبول  است در غیر اینصورت، ظلمی در حق مردم است و تاکید  همیشگی ما به قضات، رسیدگی بهنگام همراه با دقت وسرعت و توجه به تمامی ادله و مستندات وسپس صدور حکم است.

اکبری افزود: برای رسیدگی بهنگام وکلا  با طرح دعوی بدون  نقص وکامل، حضور منظم در جلسه، ارسال بموقع لایحه و دفاع مناسب نقش بسیار مهمی دارند؛ بر همین اساس در6 ماه گذشته 242مورد تجدید وقت رسیدگی به علت عدم حضور وکیل بوده است آنهم  درمواردی که حضورش الزامی است و باید هنگام تمدید پروانه وکالت به این مسائل توجه شود.

وی به  اهمیت آموزش نیز اشاره و خاطرنشان کرد: برای تشریک مساعی بین مجموعه‌ها و بهتر شدن  فرایند دادرسی همه  ما به آموزش نیاز داریم و باید آموزش ها مستمر، متناسب روز و با کیفیت باشد، آموزش وکلا نیز در ابتدا، اثنای خدمت و حتی پایان خدمت لازم است و باید مورد توجه قرارگیرد.

رئیس کل دادگستری استان مازندران همچنین بر رعایت شان قضات وکارکنان توسط وکلا، همچنین رعایت شان و جایگاه وکلا توسط قضات، حضور منظم وکلا در واحدهای ارشاد و معاضدت برای تجدید نشدن  اوقات پرونده واستفاده بیشتر از ظرفیت وکلا برای صلح وسازش تاکید کرد.

این نشست با حضور باقری تبار رئیس کانون  وکلای  دادگستری مازندران، آزرده رئیس مرکز وکلا و کارشناسان قوه قضائیه در مازندران و دیگر اعضای کانون و مرکز همچنین معاونین رئیس کل دادگستری استان برگزار شد و در ابتدای نشست، در خصوص مسائل مبتلا به وکلا و دادگستری، ظرفیت وکلا برای صلح وسازش وکاهش اطاله دادرسی و میانگین زمان رسیدگی به پرونده ها بحث وتبادل نظر شد.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon