معاون سازمان اوقاف: بخشی از شرکتهای دانشبنیان و فناوریهای نو با سرمایهگذاری اوقاف احیا شد
گروه استانها- معاون امور مجلس و استانها سازمان اوقاف گفت: در حوزه اقتصادی یا بهرهوری اقتصادی شاهد سرمایهگذاری در بخشهای دانشبنیان و فناوریهای نو هستیم و شرکتهای مختلفی توسط اداره اوقاف احیاء شدند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان ، حجتالاسلام والمسلمین سیدناصرالدین نوریزاده امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: از روح شهدای بزرگوار استمداد میطلبیم که خداوند متعال ما را در مسیر خدمت به اسلام، انقلاب و نظام ارزشی جمهوری اسلامی و در خدمت ولایت موفق و موید بدارد.
وی با بیان اینکه فرهنگ وقف ریشه در تاریخ بشریت دارد، گفت: وقف منحصر به اسلام نیست منتها اسلام به آن جهت، شکل و هدف معین داد و امروز ما شاهد ثمراتی در اقصی نقاط جهان اسلام و ایران اسلامی در حوزه وقف هستیم.
معاون امور مجلس و استانها سازمان اوقاف بیان کرد: در سراسر کشور حدود 25 هزار موقوفه با بیش از 1.5 میلیون رقبه وجود دارد که سرمایه بسیار عظیمی است ولی در واقع موقوفات مجهولی که باید کشف و احصاء شود در دستور کار است.
وی با بیان اینکه یکی از وظایفی که مدیران در سازمان اوقاف دارند احیای این موقوفاتی است که وجود دارد، گفت: آنها باید از این سرمایه عظیم و بزرگ حفاظت کنند.
نوریزاده ادامه داد: اوقاف در حوزههای مختلف برنامههای خوبی دارد، در حوزه فرهنگی شاهد برنامههای بسیار بسیار خوبی در سراسر استانها و در کل کشور هستیم، اعزام مناسبتی روحانیون، ساماندهی منابع انسانی و بقاع متبرکه و اماکن مذهبی، برگزاری مراسم، ادعیه در مناسبتهای مذهبی و انقلابی، اجرای طرحهای مختلفی که در سازمان اوقاف از جمله طرحهای نوروزی، برنامههای ماه رمضان، برنامههای ویژه دهه کرامت، طرح های ویژه مربوط به نشاط معنوی و اوقات فراغت تابستان پیشبینی شده است.
وی تصریح کرد: ارائه برنامههای ویژه در جشن علوی، دهه ولایت، بصیرت عاشورایی در ماه محرم و صفر، اعزام مبلغان که از طریق اوقاف با مشارکت سازمان تبلیغات اسلامی و اجرای برنامههای مختلف دیگر این سازمان است.
معاون امور مجلس و استانها سازمان اوقاف با اشاره به اینکه در استان اصفهان به نوعی شاهد اقدامات و فعالیتهای بسیاری بودیم، اظهار داشت: اداره اوقاف در حوزههای خدمات اجتماعی، در رزمایش مواسات و کمکهای مومنانه یکی از سازمانهایی بوده است که خدمات بسیار وسیعی را در حوزه بستههای معیشتی در زمینه کرونا انجام داده است. سازمان اوقاف سال گذشته در سراسر کشور بیش از دو میلیون بسته معیشتی توسط مدیران بین اقشار نیازمند توزیع شده است.
وی افزود: در حوزه اقتصادی یا بهرهوری اقتصادی شاهد سرمایهگذاری در بخشهای دانشبنیان و فناوریهای نو هستیم و شرکتهای مختلفی که توسط اداره اوقاف احیا شدند و با اوقاف همکاری میکنند.
نوریزاده خاطرنشان کرد: عین موقوفه و زمینی که واقفان در اختیار اوقاف قرار دادند در موضوعات علمی و دانشبنیان استفاده می شود. اوقاف از نخبگانی که در حوزه سرمایهگذاری دچار مشکل هستند و میخواهند خدماتی را در این حوزه ارائه بدهند دعوت کرده و بعد از بررسی طرحها مشارکت کمک خواهد کرد تا طرحهای آنها به بار بنشیند. استان اصفهان هم در این حوزهها یکی از حوزههای شاخص است و برای حفظ عین موقوفات و اجرای امینانه واقفان، افزایش منافع، سنددار کردن موقوفات و به ثبت رساندن آنها، استفاده از امنا برای رسیدگی موقوفات تلاش بسیاری کرده است.
معاون امور مجلس و استانها سازمان اوقاف با بیان اینکه موقوفات کل استان اصفهان بالغ بر 16 هزار و 287 موقوفه و امامزاده و بقاع وجود دارد، گفت: همین طور وقفهای جدیدی که در استان برای احیای آنها صورت گرفته است. امامزادگان ما باید قطب فرهنگی در هر استانی شوند بنابراین یک ارتباط وسیعی بین هیئتهای شاخص و امامزادگان برقرار شد.
وی افزود: تاکید بر نمازهای جماعت، تاکید بر برگزاری مراسم مختلف در بقاع متبرکه، برپایی مراکز مشاورههای قرآنی در حوزه اجتماعی از موضوعات کلیدی بوده که میتواند راهگشا باشد و امیدوار هستیم که خداوند تبارک این سرمایه عظیمی را که در اختیار ماست بتوانیم به بهترین شکل مدیریت کنیم.
نوریزاده خاطرنشان کرد: اوقاف یک بنگاه اقتصادی صرف نیست بلکه سازمانی است بالنده که میتواند در حوزههای فرهنگی و در حوزههای دینی و در رفع آسیبهای اجتماعی فقر، فساد و فحشا، طلاق اعتیاد نقش مهمی ایفا کند.
اصفهان برجستهترین استان در زمینه فعالیتهای عمرانی امامزادگان است
مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه استان اصفهان در این جلسه با اشاره به آسیبهایی که بقاع در دوره کرونا متحمل شدیم، اظهار داشت: از جهت دریافت نذوراتی که از ضریحهای متبرک برای امور عمرانی به دست ما میرسید از سال گذشته نزدیک به 95 درصد کاهش داشته است.
حجتالاسلام محمدحسین بلک افزود: ولی مجموع درآمد ما از محل این اماکن یک رشد مثبتی را نشان داد چون کارتهای اعلام شده برای مسائل عمرانی زمینه های نذورات مردمی باعث شد که جذب خوبی از این جهت اتفاق بیفتد و جبران شود.
مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با بیان اینکه کار تعطیل شده عمرانی به دلیل کاهش نذورات نداشتیم، گفت: حدود 40 میلیارد تومان هزینههای عمرانی ما در سال گذشته تا کنون بوده که شبیه هزینههای سالهای قبل است، بنابراین کاهش محسوسی نداشتیم.
وی ادامه داد: حدود 35 میلیارد تومان کمکهای مردم، مصالح ساختمانی و امکانات مورد نیاز را تامین کردند بنابراین این رقم نزولی و کاهشی نبوده است. ورودی ضریحهای مطهر کاهش داشته اما از طرق دیگر مردم این صحنه را همچنان گرم نگه داشتهاند و از این جهت دچار خلایی نشدیم.
بلک تصریح کرد: بعضی از مناطق با قدمتهای زیاد دارای وقفنامههایی هستند و موقوفات آنها دارای متولی است و اداره اوقاف به صورت مستقیم ورودی به این موضوعات نداشته ولی در کل مناطقی که دارای وقفنامهها از سالیان سال گذشته بودند، با توسعه شهرسازیها اقداماتی صورت گرفته و افرادی در آن نواحی ساخت و سازهایی کردند.
مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با اشاره به اینکه این موضوع در مراجع قضایی و حقوقی طرح موضوع شده، اظهار داشت: از مسئولان استانداری درخواست میکنیم که برای مشخص شدن تکلیف این موضوع به لحاظ حقوقی اقدام کنند و در حال حاضر مردمی که در این مناطق ساکن هستند هیچ مشکلی با وقف و اداره اوقاف ندارند بلکه مسئله تعیین تکلیف اسناد مالکیتی یک موضوعی است که باید اداره ثبت، مسئولان قضایی و دستگاههای مجری مسکن و متولی وقف بر اساس قوانین و ضوابط تعیین تکلیف کنند.
وی افزود: هیچ مزاحمتی و ممانعتی در زندگی مردم در مسائل جاریشان ندارد و استدعای ما این است که رسیدگی به این پروندههای قانونی تسریع شود و به طور جامعتر اعلام آمادگی کردیم که اوقاف برای حل مشکل بعضی از این مناطق ورود میکند.
بلک ادامه داد: از نزدیک شاهد آسیبهایی هستیم که رفته رفته در این بنای تاریخی جدی میشود و نه امکانات اداره اوقاف و نه میراث فرهنگی کفاف ترمیم چنین بناهایی را ندارد و از سازمان بودجه و برنامهریزی و مسئولان استانی دست ما و این آثار ارزشمند را بگیرند.
وی با بیان اینکه از حدود 700 مرکز آموزشی، نگاه ما کمال تعامل و همکاری با آموزش و پرورش بوده است، اظهار داشت: همه مسائل تفکیک شده بهرهبرداریهای آموزشی را دنبال میکنیم و مسائل حقوقی در جلسات تعامل برطرف میشود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص حضور برخی از صاحبان صنایع در امامزادگان استان بیان کرد: تعبیر لاکچری برای امامزادگان درست نیست، زیرا وجهه کلی پیدا میکند، از سویی دیگر در امامزادگان مالکیت نداریم و احکام هیئت امنا نیز هر سال در امامزادگان تمدید میشود.
وی ادامه داد: استان اصفهان برجستهترین استان در زمینه فعالیتهای عمرانی امامزادگان است و ما اعلام آمادگی میکنیم که با پیگیری رسانهها مشکلات و موانع وقف و یا حقوق موقوفاتی که در دست نابودی است و پرداخت نمیشود را بررسی کنیم.
بلک با بیان اینکه زیبنده استان اصفهان نیست که مراکز تاریخی و موقوفه ما امروز محل نگهداری کارتنخوابها بشود، ادامه داد: همه این مسائل با همکاری رسانهها و سایر نهادها قابل پیگیری و حل و فصل است.
وی در مورد آخرین وضعیت مصلی اصفهان گفت: این طرح جامع و مستقل است و زمین موقوفه این طرح تنها از سوی سازمان اوقاف بوده و به عبارتی ما میزبان بودهایم و روند اجرای این پروژه را باید از مدیریت آن محل جویا شد.
انتهای پیام/166/ح