جایگاه مفاخر و بزرگان استان مرکزی در هفته فرهنگی اراک برای مردم تبیین می‌شود

جایگاه مفاخر و بزرگان استان مرکزی در هفته فرهنگی اراک برای مردم تبیین می‌شود

گروه استان‌ها ــ سرپرست شهرداری اراک گفت: مفاخر و بزرگان استان مرکزی در هفته فرهنگی اراک به مردم معرفی می‌شوند.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، محمد جعفرپور صبح امروز در مراسم زنگ مدرسه صمصامی با اشاره به هفته اراک اظهار داشت: امیدواریم این روز تلنگری برای احیای هویت شهری اراک، حقوق شهروندی و افزایش سرمایه اجتماعی شهر اراک باشد.

وی افزود: شهر اراک شهر مدیران، دلیران، دبیران، امیرکبیر و بزرگان و درواقع موزه مفاخر و بزرگان ایران در حوزه صنعت، گردشگری، فرهنگی وغیره است گرچه رنگ و سبقه صنعت بیشتر از فرهنگ اراک بوده و این مظلومیت مفاخر را می‌رساند که همیشه به صنعت بیشتر پرداخته شده است.

سرپرست شهرداری اراک با اشاره به اینکه مفاخر و بزرگان شهر اراک آیت‌الله اراکی، آقانورالدین، آقاضیاالدین و غیره هستند، گفت: اراک شهر مشاهیر ، مفاخر و بزرگان است و روز اراک روز صدرات امیرکبیر، دانایی و توانایی است که به نام امیرکبیر در دوره پنجم شورای اسلامی نامگذاری شد.

وی ادامه داد: هدف از این نامگذاری افزایش حس تعلق شهروندی و سرمایه اجتماعی بود که متاسفانه با گسترش شهرنشینی در اراک کمرنگ و کم‌رونق شده که امیدواریم با برگزاری برنامه‌های هفته اراک حس تعلق‌پذیری را افزایش دهیم.

روز اراک به یک هفته افزایش یافت

"پیمان عین‌القضات" رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر اراک نیز با اشاره به معرفی بزرگان و مشاهیر اراک به نسل جدید اظهار داشت: امیدواریم برگزاری برنامه‌های هفته فرهنگی اراک مردمی شود و از دولتی شدن جشنواره‌ها و برنامه‌های فرهنگی نگران هستیم بنابراین تلاش می‌کنیم تا جشن‌های ملی را با همکاری مردم برگزار کنیم زیرا هر زمان که به مردم اعتماد کردیم و کار را به آنها سپردیم و از تصدی‌گری تغییر جهت دادیم توفیقات بیشتری حاصل شد که می‌توان به دوران دفاع مقدس، کرونا، اربعین، زلزله و بحران‌ها اشاره کرد که اگر حضور مردم نبود هیچ دستگاه و ادارات دولتی به تنهایی نمی‌توانستند کار را پیش ببرند.

وی افزود: امسال پیشنهاد شد تا روز اراک به هفته اراک تغییر کند زیرا به سبب وجود ذخایر معنوی و فرهنگی بسیار در اراک در یک روز و یک هفته امکان معرفی همه آنها نیست بلکه در طول سال باید به این ذخایر فرهنگی و معنوی اراک پرداخته شود.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر اراک ادامه داد: مدرسه صمصامی افراد بزرگی از جمله دکتر خزائلی را در خود پرورش داده و خدمات بزرگی به کشور ارائه کرده بنابراین امروز همه وظیفه داریم تا بزرگان و مشاهیر اراک را معرفی کنیم زیرا زمانی نسل جدید دچار مشکل هویت می‌شوند که گذشتگان خود را به یاد ندارند بنابراین باید الگوهای موفق را به نسل جوان معرفی کنیم تا فاصله بین نسلی کم و هویت‌سازی کنیم.

عین‌القضات تصریح کرد: باید رویش‌های انقلاب را به نسل جدید معرفی کنیم به طوری که امروز به اندازه کافی نتوانستیم بزرگان دهه 70 و 80 را به نسل جدید به خوبی معرفی کنیم، امسال سه گوهر گرانبها برای اراک ایجاد شده که سه رتبه برتر کنکور هستند و باید برای معرفی آنها تلاش کنیم زیرا به عنوان چراغ راهنما در حوزه علم برای نسل جدید الگو می‌شوند.

وی افزود: امروز گرفتار سلبریتی‌هایی شدیم که برای فرزندان ما نقش بازی می‌کنند و از سلبریتی‌های خارج از کشور الگوبرداری می‌کنند که این الگوبرداری به سبب فقدان معرفی الگوهای برتر در کشور است و این کار انجام نمی‌شود.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر اراک بیان کرد: امیرکبیر از این خطه عالم‌خیز برخاسته و ویژگی بارز آن مبارزه با فرق انحرافی از جمله فرقه بابیه بود که درواقع یکی از اقدامات بزرگ در خدمت به جهان اسلام بود به طوری که نخستین کشف حجاب در دوران بابیه انجام شد و امیرکبیر حکم اعدام رئیس این فرقه را صادر کرد اما جریان استعمار به ادامه مسیر این فرقه دامن زد و بعد از آن فرقه ضاله بهائیه به راه افتاد و جریان استعمار از آن حمایت کرد.

عین‌القضات ادامه داد: امیرکبیر این جریان را از ریشه نابود کرد که اقدام بسیار ارزشمندی است و مهمترین نکته این است که امیرکبیر تنها نگاه توسعه و عمرانی و آبادانی نداشته بلکه نگاه مذهب هم داشته و زمانی که به شهادت می‌رسد اعلام ‌می‌کند که من را در کربلا دفن کنید بنابراین باید این بزرگان به نسل جوان معرفی شوند.

انتهای پیام/713/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon