شروط روسیه برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان در افغانستان

شروط روسیه برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان در افغانستان

نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور افغانستان، شرط به رسمیت شناختن جنبش طالبان و حکومت آنها در افغانستان از سوی مسکو را تحقق وعده تشکیل دولتی با مشارکت همه نیروهای سیاسی و تأمین حقوق بشر در این کشور نامید.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، "ضمیر کابلوف" نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در مسائل مربوط به افغانستان و مدیر اداره دوم آسیایی وزارت امور خارجه این کشور اعلام کرد که رهبران جنبش تندروی طالبان باید وعده‌های خود در خصوص تشکیل دولتی فراگیر با مشارکت همه نیروهای سیاسی در افغانستان را تحقق داده و همچنین حقوق بشر در این کشور را تأمین کنند و تنها در آن صورت مقامات مسکو حکومت طالبان در افغانستان را به رسمیت خواهند شناخت.

کابلوف روز چهارشنبه در پایان نشست "ترکیب مسکو" درباره افغانستان با اعلام این مسئله، تأکید کرد: «مقامات طالبان تاکنون هیچ زمانی را برای تشکیل دولت تعیین نکرده‌اند، ولی بالاخره زمانی فرا خواهد رسید که باید درباره به رسمیت شناختن دولت جدید افغانستان تصمیم گرفت. و ما این موضوع را به هیئت نمایندگی طالبان گوشزد کرده‌ایم که بخش اعظم جامعه بین‌الملل برای فراگیر بودن دولت افغانستان و مسئله رعایت حقوق بشر در این کشور اهمیت بسیار زیادی قائل هستند و به رسمیت شناخته شدن حکومت آنها در افغانستان به این دو مسئله ارتباط مستقیم دارد.»

این مقام روس همچنین یادآور شد که شرکت کنندگان در رایزنی‌های مسکو از سازمان ملل متحد خواستند تا یک کنفرانس خیرین برای کمک رسانی به افغانستان تشکیل دهد. به گفته وی، دولت روسیه به زودی یک محموله دیگر از کمک‌های انسان دوستانه برای مردم افغانستان به این کشور اعزام خواهد کرد.

نماینده ویژه ولادیمیر پوتین همچنین اعلام کرد که روسیه قصد اعزام کارشناسان امنیتی خود به افغانستان به منظور حفاظت از محموله‌های کمک‌های انسان دوستانه یا تأمین امنیت سفارت‌ روسیه و یا سایر کشورها در کابل را ندارد.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگاران در این باره توضیح داد: «خیر، چنین ضرورتی وجود ندارد. کمک‌های انسان دوستانه همیشه از طریق کانال‌های رسمی ارسال می‌شوند و نیازی به اعزام کارشناسان امنیتی روسی برای این منظور نیست. ضمن اینکه طالبان تاکنون به وعده تأمین امنیت نه تنها سفارت روسیه، بلکه نمایندگی‌های دیپلماتیک سایر کشورها در کابل عمل کرده و امنیت آنها بطور موثر تأمین شده است.»  

علاوه بر این، "دیمیتری پسکوف" سخنگوی کرملین نیز در کنفرانس مطبوعاتی با اشاره به اینکه هیچیک از قدرت‌های جهانی، از جمله روسیه دولت موقت تشکیل شده توسط طالبان در افغانستان را به رسمیت نشناخته است، یادآور شد: «ولی برقراری تماس و داشتن نشست‌های کاری با نمایندگان جنبش طالبان، برای درک بهتر اقدامات صورت گرفته در افغانستان و طرح‌های آتی آنها برای این کشور اهمیت داشته و باید حفظ شود.»

پسکوف تأکید کرد که روند اوضاع در افغانستان برای روسیه، برای همسایگان این کشور و متحدین مسکو در اتحادهای منطقه‌ای اهمیت بسیار زیادی دارد و به همین دلیل عملاً لازم است که با نمایندگان جنبش طالبان در ارتباط بود. به گفته وی، همه کشورهای جهان مایل هستند بدانند که در افغانستان چه می‌گذرد و طالبان چه برنامه‌هایی برای این کشور دارد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران