تقویت وحدت شیعه و سنی تنها راهکار مقابله با توطئههای تفرقهافکنانه دشمنان است
گروه استانها ــ هجدهمین یادواره عارف نامی کُرد شمس قریشی در حالی در مرکز استان کردستان برگزار شد که مسلمانان شیعه و سنی تقویت وحدت بین خود را تنها راهکار مقابله با توطئههای دشمنان میدانستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج ، هجدهمین یادواره عارف نامی کرد سید بهاءالدین شمس قریشی عصر امروز به مناسبت هفته وحدت با حضور مسلمانان شیعه و سنی با رعایت پروتکلهای بهداشتی در جوار آرامگاه آن محروم در مجموعه ورزشی شهید کاظمی این شهر برگزار شد.
ماموستا سیدمحسن حسینی، عالم برجسته اهلسنت در این مراسم با تبریک ماه ربیعالاول و هفته وحدت و یکدلی به همه مسلمانان اظهار داشت: سید بهاءالدین شمس قریشی عالم بزرگوار و در بین همه ما از ارزش و جایگاه والایی برخوردار بوده و پیشنهاد میشود مکانی مناسبتر برای مقبره در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه این ایام متعلق به پیامبر گرامی اسلام(ص) بوده و کسی توانایی وصف عظمت و شخصیت رسولالله(ص) را ندارد، گفت: تمسک به قرآن و تقویت وحدت تنها راهکار حل مشکلات و مقابله با توطئههای دشمنان است.
امام جمعه اهلسنت کامیاران با بیان اینکه همه فرمودههای حضرت محمد(ص) برای بشریت وحی و حجت است، گفت: عزت و ذلت را خداوند میدهد، اما برخی افراد حج، نماز و کارهای خیرخواهانه انجام داده اما با ریا آن را از بین میبرند.
وی با بیان اینکه هرچقدر از فرمودههای پیامبر(ص) تبعیت کنیم، باز هم کم است، عنوان کرد: هیچ اختلافی میان شیعه و سنی نیست اما گروهکهای تکفیری با تفکر غلطشان دنبال ایجاد تفرقه هستند.
ماموستا حسینی با بیان اینکه کشت و کشتار و هرگونه تفکر و اقدامات تفرقهبرافکنانه محکوم است، افزود: هرکسی به مقدسات اهلسنت و تشیع توهین کند، خلاف و مزدور دشمن و جیرهخوار استکبار است.
ماموستا حسینی با تاکید بر اینکه اتحاد و یکدلی مسلمانان تقویت شود، یادآور شد: نگاه رهبر معظم انقلاب برای همه ما شیعه و سنی فصلالخطاب و اتمام حجت است.
امین مرادی، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان نیز در این مراسم در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رابطه با شیوه برگزاری این مراسم گفت: یادواره مرحوم سید بهاء الدین شمس قریشی با هدف رعایت شرایط حاکم بر جامعه به دلیل شیوع ویروس کرونا در فضای باز برگزار شد.
وی افزود: حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان از بیش از 15 سال گذشته برگزاری این مراسم را در دستور کار قرار گرفته و امسال نیز در راستای استقبال خوب و گسترده مردم، این مراسم در سنندج برگزار شد.
مرادی با بیان اینکه برگزاری مراسمات مولودیخوانی ریشه در فرهنگ و باور مردم استان کردستان دارد، تصریح کرد: این برنامهها در راستای بزرگداشت یاد و خاطره بزرگان کُرد و تحکیم وحدت اسلامی در جامعه برگزار میشود.
سید انور رشیدی، شهردار سنندج نیز در این مراسم از حمایت از برگزاری یادواره مرحوم سید بهاء الدین شمس قریشی خبر داد و اظهار داشت: شهرداری سنندج در کنار سایر فعالیتها و برنامههای خود، نسبت به مسائل فرهنگی نیز توجهی ویژه دارد.
وی گفت: مجموعه شهرداری سنندج تلاش کرده تا برای تثبیت موقعیت سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی فعالیتهای مختلفی را دنبال کند.
شهردار سنندج از بازسازی آرامگاه سید بهاء الدین شمس قریشی خبر داد و گفت: شهرداری سنندج با انتشار فراخوانی و با دعوت از افراد صاحب نظر سعی میکند که احداث آرامگاهی مناسب را برای این عارف نامی کُرد در دستور کار قرار دهد.
اجرای مولودیخوانی، دفنوازی و خواندن دعای باران و تقویت وحدت و اتحاد از دیگر برنامههای این مراسم وحدتبخش و مردمپسند در مرکز استان کردستان بود.
مرحوم سید بهاء الدین شمس قریشی از عارفان نامی کُرد، در 1293 هجری قمری مصادف با 1250 هجری شمسی در روستای «سه ردی» شهرستان پاوه متولد شده است.
وی از همان کودکی با حضور در مکتب اساتید در پاوه، بیاره و سنندج تلمذ کرده و سپس در مرکز استان کردستان به عنوان امام جماعت مسجد «هه ژاره» به امر آموزش و تربیت طلاب علوم دینی مشغول بوده است.
این عارف نامی کرد به فارسی و کُردی تألیفات متعددی از جمله معراج نامه، مولودنامه، شمس العقائد و دیوان شعر سروده است.
شمس قریشی در سال 1365 هجری قمری مصادف با 1322 هجری شمسی در سن 72 سالگی در سنندج به لقاء الله پیوسته و در آرامستان «تایله» این شهر به خاک سپرده میشوند. آرامگاه آن مرحوم در محوطه سالن ورزشی شهید کاظمی سنندج واقع در خیابان طالقانی (فیضآباد) واقع شده است.
انتهای پیام/481/س