اشتغال‌زایی با "پسته خندان"؛ خام‌فروشی امان کارآفرینان مشهدی را بُریده است

اشتغال‌زایی با "پسته خندان"؛ خام‌فروشی امان کارآفرینان مشهدی را بُریده است

گروه استان‌ها- فقدان صنایع تبدیلی و فرآوری معضل بزرگی است که امان کارآفرینان حوزه کشاورزی را بریده و البته آنها راهکارهای خاصی در این حوزه دارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، کارآفرینی روحیه‌ای متفاوت با پشت میزنشینی دارد و اساسا دنیاهای این دو با یکدیگر زمین تا آسمان متفاوت است.

نگاهی به روحیه جوانان امروز نشان می‌دهد که بارقه‌های امید برای فعالیت‌های مبتنی بر کارآفرینی در حال گسترش یافتن است و بسیاری از جوانان این روزها از استخدام دولتی حتی رویگردان شده‌اند و تلاش می‌کنند تا روی پای خود بایستند و دست به مجموعه‌سازی بزنند.

کارآفرین اما به نوعی خودش است و خودش به این معنا که حمایت چندان زیادی از وی صورت نمی‌گیرد و البته شاید که روزی که این وادی را برای فعالیت انتخاب کرده به خوبی می‌داند که نباید روی حمایت‌های بیرونی حساب زیادی باز کند.

در سال‌های اخیر اما مجموعه‌های مختلف تلاش کرده‌اند ولو به صورت حداقلی پای کار حمایت از کارآفرینان بیایند و تا حدودی موانع مالیاتی و بیمه‌ای آنان را برطرف کنند و البته که هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فرسنگ‌ها فاصله وجود دارد.

اما هیچ چیز مانع دلسردی یک کارآفرین واقعی نمی‌شود و او تمام وقت و انرژی خودش را صرف این موضوع می‌کند که با کمترین امکانات و موقعیت، حداکثری‌ترین فضا را برای خویش ایجاد کند.

در سال‌های اخیر محصولات کشاورزی و گیاهان دارویی و صنعت گلخانه‌داری فضای بسیار خوبی را برای کارآفرینی ایجاد کرده و جوانان دیروز و امروز این وادی را برای فعالیت خویش انتخاب کرده‌اند.

نمونه این مسئله را می‌توان در گسترش کارخانه‌های صنایع تبدیلی و فرآوری به صورت خودبنیاد مشاهده کرد که در گوشه و کنار خراسان رضوی سر برآورده است.

علی آخوندی یکی از همین جوانان دیروز است که 21 سال قبل یعنی زمانی که هنوز در عنفوان جوانی بود احداث کارخانه فرآوری پسته را کلید زد و نخستین ترمینال ضبط و فرآوری پسته را در خراسان رضوی احداث کرد.

بعد از 3 سال طرح توسعه کارخانه را اجرا کرد و ظرفیت تولید را به سه برابر در سال رساند. در حال حاضر که 20 سال از شروع فعالیت کارخانه‌اش می‌گذرد، سالانه 1000 تن پسته را فرآوری می‌کند.

وی درباره فرآیند فعالیت کارخانه‌های پسته بیان می‌کند: اقلام یک مزرعه پسته به سه صورت است، زودرس، متوسط رس و دیررس که این فرآیند معمولا از 15 مرداد آغاز و فعالیت فرآوری راه می‌افتد.

این کارآفرین گفت: به صورت فصلی حدود 100 نفر و به صورت ثابت نزدیک به 15 نفر در یک ترمینال ضبط پسته فعالیت می‌کنند.

وی درباره فروش محصول نیز عنوان داشت: یا پسته کشاورزان را همان ابتدا خریداری می‌کنیم و یا بصورت امانی خشک و تحویلشان می‌دهیم.  حدوداً 6 هزار هکتار سطح زیر کشت پسته داریم که نزدیک به 3 هزار هکتار بارور نیست و فکر می‌کنم الان حدوداً سه هزار هکتار زمین بارور داریم که می‌شود گفت 6 هزار تن پسته در سال تولید می‌شود.

این صادرکننده محصولات کشاورزی تصریح کرد: یکی از مشکلات ما در حوزه صادرات، خام فروشی است و این سبب شده که در کشورهای دیگر، دارای برند نباشیم. با درک همین چالش، 10 سال قبل به دنبال ثبت برند رفتیم و پس از برند سازی، دفاتر فروش خود را در داخل و خارج گسترش دادیم. 

این صادر کننده عنوان کرد:در حوزه زعفران، در کشورهای آسیای میانه و روسیه کار نکرده‌ایم، در حالی که جای کار دارد. باید سیاست‌هایی در حوزه ارزی اتخاذ کنیم که به عنوان یک گارانتی برای صادرکننده باشد که بداند نرخ ارز ثبات دارد. چون وقتی نوسانات ارزی پیش می‌آید، هیچ چیز را نمی‌شود پیش بینی کرد. ساختار واردات و مبدا و مقصد انتقال پول را باید ایمن کنیم.

وی افزود: اگر تولید نباشد، صادراتی در کار نیست و اگر صادرات نباشد، تولید پایدار نخواهد بود. در صنعت باغداری نیاز به علم تغذیه داریم و در حوزه آموزش ضعیف  هستیم. اکنون اگر برای شور شدن آب چاه موتور های کشاورزی فکری نشود، در دهه‌های آتی شاهد خشک شدن بسیاری از باغات و مزارع خواهیم بود.

خبرنگار: مصطفی فرزانه

انتهای پیام/281/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon