زمینه تردد کشتیهای ۵۰ هزار تنی در بندر بوشهر فراهم میشود
گروه استانها - مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر از افزایش عمق اسکله و کانال دسترسی بندر بوشهر خبر داد و گفت: بر اساس برنامهریزی عمق کانال دسترسی به بندر بوشهر به ۱۳.۵ متر افزایش مییابد تا زمینه تردد کشتیهای ۵۰ هزار تنی فراهم شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهرهمجواری استان بوشهر با خلیجفارس و همسایه با کشورهای مختلف ظرفیتهای مهم سرمایهگذاری، پیشرفت و توسعه فراهم کرده است.
استان بوشهر دارای طولانیترین مرز دریایی با خلیجفارس است که در این راستا از دیرباز مردم ساحلنشین این استان با کشورهای مختلف مبادلات گوناگون فرهنگی، اقتصادی و تجاری داشتهاند.
استان بوشهر در ادوار مختلف تاریخی بهعنوان دروازه تجارت دریایی ایران شناخته شده بود چراکه بیشترین رقم صادرات، واردات، تخلیه و بارگیری کالا و اجناس از بنادر استان بوشهر انجام میشد.
ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا در بندر بوشهر سالانه 8 میلیون تن است
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر، ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا در بندر بوشهر را سالانه 8 میلیون تن دانست و اظهار داشت: این استان دارای 11 بندر است که بزرگترین بندر آن در مرکز استان قرار دارد.
سیاوش ارجمندزاده از طرح توسعه بندر بوشهر خبر داد و بیان کرد: در راستای افزایش فعالیتهای بندری، طرح توسعه بندر بوشهر در جزیره نگین مورد توجه قرار گرفت که اکنون فاز نخست آن اجرایی شده است.
وی با اشاره به تدوین برنامه 5 ساله برای توسعه زیرساختهای بندری خاطر نشان کرد: بر اساس برنامه تدوین شده، برنامههای مختلفی در بوشهر برای توسعه زیرساختهای بندری تا سال 1405 اجرا میشود.
زمینه تردد کشتیهای 50 هزار تنی در بندر بوشهر فراهم میشود
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر، لایروبی حوضچههای اسکله بندر بوشهر را یکی از برنامههای توسعهای دانست و افزود: بر اساس این برنامه عمق حوضچه و کانال دسترسی به اسکلههای بندر بوشهر به 13.5 متر با عملیات لایروبی افزایش مییابد و زمینه تردد کشتیهای 50 هزار تنی در این بندر فراهم میشود.
ارجمندزاده با بیان اینکه اکنون کشتیهای 30 هزار تنی امکان تردد در بندر بوشهر دارند تصریح کرد: توسعه محوطههای بندری، ترمینالهای صادراتی، افزایش تجهیزات بندری از دیگر برنامههای مورد نظر در توسعه بندر بوشهر است.
وی به طرح توسعه در دیگر بنادر استان بوشهر پرداخت و بیان کرد: طرح توسعه 10 بندر مختلف دیگر استان بوشهر در قالب برنامههای 5 ساله تدوین شده که در 3 فاز اجرا میشود.
زیرساختهای 10 بندر دیگر استان بوشهر افزایش مییابد
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اضافه کرد: طرحهای توسعهای بنادر استان بوشهر بر اساس طرح مطالعاتی از سال 1400 تا 1415 اجرا میشود و ظرفیتهای آنان افزایش داده میشود.
ارجمندزاده افزود: در اجرا این طرحها بنادر ملوانی به تجاری تبدیل میشود و ضمن جایگزینی کشتی به جای شناور سنتی تردد کشتیهای فلزی به این بنادر فراهم میشود.
تخلیه و بارگیری کالا در بندر بوشهر افزایش یافت
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر با بیان اینکه در نیمه نخست امسال حدود 2 میلیون تن کالا در بندر بوشهر تخلیه بارگیری شده است خاطر نشان کرد: از این میزان تخلیه و بارگیری یک میلیون و 281 هزار تن آن مربوط به بخش غیرنفتی است.
ارجمندزاده میزان حجم تخلیه و بارگیری کالاهای کانتینری در بندر بوشهر را 19 هزار و 700 کانتینر دانست و تصریح کرد: تخلیه بارگیری این میزان کانتینر در شش ماه نخست امسال، نسبت به مدت مشابه سال قبل 10 درصد افزایش دارد.
وی تعداد شناورهای ورودی به بندر بوشهر در مدت یاد شده را یک هزار و 208 فروند دانست و گفت: از این میزان شناور ورودی به بندر بوشهر 263 فروند مربوط به شناورهای بالای یک هزار تن است و تعداد 945 فروند به شناورهای زیر یکهزار تن اختصاص دارد.
انتهای پیام/190/ ت