نایبرئیس کمسیون صنایع مجلس: واردات محدود خودرو قیمت را کاهش میدهد
گروه استانها - نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: مدیریت واردات محدود خودرو قیمت خودرو را کاهش میدهد و زمینه ثبات بازار را فراهم میکند.
حجتالاسلام سیدجوادحسینیکیا در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: عنوان کرد: در آخرین جلسه کمیسیون صنایع مجلس قرار بر این شد صادرات خودرو، قطعات آن و خدمات فنی در دستور کار قرار گیرد یا در موضوع تأمین ارز برای واردات خودرو که قبلاً عنوان شده بود ارز غیر منشا باشد نگاهها به سمت مشخص شدن ارز تغییر کند.
حسینیکیا افزود: منظور از مشخص بودن منشأ ارز این است که اگر اشخاص حقیقی ارزی در خارج از کشور دارند پیشاپیش منشا آن را اعلام کنند که ارز کف بازار جمع آوری نشود و اگر با اصلاحات به وجود آمده بتوانیم واردات محدود خودرو را مدیریت شده انجام دهیم و شکستن انحصار و کیفیت محوری و به وجود آمدن نظارت بر بازار سبب کاهش قیمت خودرو میشود.
نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه صنعت خودرو یکی از حوزههایی است که نیاز به برنامهریزی و توجه جدی دولت دارد گفت: با واردات خودرو به صورت محدود و شرط ایجاد خطوط تولید جدید، انتقال دانش فنی و فناوری بهروز تولید خودرو به داخل کشور، انحصار بازار خودرو از بین خواهد رفت.
حسینیکیا افزود: باید با ارائه مشوقها و بستههای حمایتی از خودروسازهای داخلی حمایت کرد و از سوی دیگر آنها را ملزم به ارتقا کیفیت و ساماندهی قیمت خودرو کرد تا خودرو با کیفیت و قیمت مناسب که در داخل تولید شده باشد در دسترس تمام مردم قرار گیرد ولی اکنون شرایط اینگونه نیست.
نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اینکه شرکتهای خودروسازی باید برای رقابت پذیری، صادرات محور بودن و تولید ارزان برنامهریزی کنند گفت: ظرفیت تولید داخلی نه تنها میتواند نیاز کشور را تأمین کند بلکه بخشی از تولید نیز مازاد و آماده صادرات است.
وی با بیان اینکه کلید طلایی نجات کشور، اقتصاد مقاومتی است و تحقق این مهم در گرو بهبود وضعیت تولید است افزود: نتیجه حمایت از تولید، اشتغالزایی و افزایش قدرت خرید مردم است و اگر به دنبال ساماندهی حوزه تولید و ترغیب تولیدکنندگان و سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در کشور هستیم، باید از تولید به درستی پشتیبانی و موانع پیش روی فعالان این حوزه را رفع کنیم.
وی با اشاره به گرانی وسایل گرمایشی گفت: هر چند گرانی آهن در قیمت بخاری اثرگذار است اما دلیل اصلی افزایش بهای بخاری التهاب بازار و قیمتگذاری سلیقهای برخی از واحدهای تولیدی کالاها است و وزارت صمت باید میزان اثرگذاری افزایش قیمت آهن در بهای تمام شده بخاری را مشخص کند و سپس با تشدید نظارت، برخورد با گرانفروشان را در دستور کار خود قرار دهد.
حسینیکیا با بیان اینکه افزایش قیمت لوازم خانگی توسط برخی تولیدکنندگان برای مردم قابل تحمل نیست و بنابراین دستگاههای نظارتی باید بیش از پیش به این موضوع ورود کند بیان کرد: تولید لوازم خانگی در شش ماه نخست سال جاری نسبت به سال گذشته حدود 9 درصد رشد داشته و گرانی رخ داده ناشی از فعالیت دلالان در بازار است.
عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه با بیان اینکه سازمان حمایت از مصرفکننده با تشدید نظارت میدانی، با گرانفروشان برخورد کند افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت به ویژه سازمان حمایت از مصرفکننده موظف شدهاند که با سوداگران که موجب التهاب و نابسامانی بازار لوازم خانگی شدهاند، برخورد کنند.
انتهای پیام/833/س