واکاوی وضعیت صنعت استان همدان؛ از موانع جذب سرمایهگذار تا نبود اعتبار ایجاد زیرساختهای صنعتی
گروه استان ها ــ با نگاهی به وضعیت مناطق و واحدهای صنعتی استان همدان متوجه خواهید شد که هنوز به ظرفیت مدنظر خود در بخش صنعت نرسیده است.
به گزارش تسنیم از همدان، استان همدان با توجه به موقعیت جغرافیاییاش دارای ظرفیتهای صنعتی فراوانی است. توجه مسئولین به این ظرفیت میتواند تحول اقتصادی فراوانی در منطقه ایجاد کند.
با نگاهی به وضعیت مناطق و واحدهای صنعتی استان متوجه خواهید شد که استان همدان هنوز به ظرفیت مدنظر خود در بخش صنعت نرسیده است. موانع جذب سرمایهگذار، نبود زیرساختهای مناسب در نواحی صنعتی و عدم تخصیص اعتبارت ویژه در بخش صنعت از جمله مسائلی است که مانع از تحقق این امر شده است.
بیش از 10 سال از راکدی مناطق صنعتی همچون جهان آباد میگذرد و وقتی دلیل را جویا میشویم متوجه مشکل کمبود اعتبارات جهت فراهمسازی زیرساختها میشویم.
پای درد سرمایه گذاران مینشینیم از سنگاندازیها مختلف در کارشان و در نهایت فرار از استان میگویند. به راستی چه عواملی سبب شده که این موضوع همچنان در استان مورد مغفول واقع شود و آن طور که باید به آن توجه نشود.
در این باره احمدحسین فلاحی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، با انتقاد از مراحل جذب سرمایهگذار در استان اظهار داشت: اکثر افرادی که جهت سرمایهگذاری در بخش صنعت استان مراجعه کردهاند به نوعی مورد اذیت قرار گرفتهاند و موانعی بر سر راهشان ایجاد شده است.
وی گفت: در برخی مناطق مشاهده می کنیم که زمین به افراد دلال واگذار شده و با قیمتی چندین برابر به سرمایهگذار میفروشند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نیاز به رفع موانع واگذاری زمین، رفع مشکلات زیرساختی و کسب امتیازات ویژه برای مناطق صنعتی است، افزود: مدیران در رفع موانع سرمایهگذاری نقش موثری دارند و باید تمام تلاش را در جهت جذب سرمایهگذار انجام دهیم.
ظاهر پورمجاهد نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: بیش از 3 هزار واحد صنعتی بزرگ، متوسط و کوچک در استان همدان فعال است و این آمار را سالانه از سامانههای اداراتی همچون صمت، میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی و... جمع آوری و براساس آن از میزان فعال بودن واحدهای صنعتی استان مطلع میشویم.
وی با اشاره به احیای 45 واحد راکد صنعتی استان در شش ماهه سال جاری گفت: در ابتدای امسال دارای 70 واحد غیرفعال در بخش صنعت و 49 واحد غیرفعال در بخش جهاد کشاورزی بودهایم، که البته پروانه بهرهبرداری برخی از این واحدها مربوط به 10 سال پیش است و طی سنوات گذشته به دلایلی همچون قوانین زیستمحیطی، نبود سرمایه در گردش و موارد مشابه غیرفعال شدهاند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار همدان بیان کرد: میزان درصد فعالیت واحدهای صنعتی را براساس برآورد سامانه سازمان صمت که براساس میزان برق مصرفی، تامین مواد اولیه و.... مطلع میشویم.
وی ادامه داد: اینکه بگوییم هیچ واحد غیرفعالی در استان نداریم واقعیت را نگفتهایم و ضروری است که مشکلات این واحدها جدا بررسی شود و آنهایی که قابلیت بازیابی و احیا دارند مورد توجه قرار گیرند.
پورمجاهد با بیان اینکه کار در حوزه صنعت در شرایط سختی است و تا زمانی که مستقیم با آن درگیر نشوید متوجه نخواهید شد، تصریح کرد: گاهی اوقات برای نصب یک ماشینآلات چینی نیاز به مکاتبات فراوان با وزارت خارجه هستیم و یا در خصوص سرمایه در گردش و تسهیلات بانکی محدودیتهایی داریم که نیازمند پیگیری و حل شدن است.
وی افزود: قریب به 130 طرح بزرگ در استان همدان وجود دارد و ماهانه از سازمانهای مرتبط گزارشگیری میکنیم و شخصا هم هفتهای یکبار به مدیران واحدها پیامک میدهم و وضعیت را جویا میشوم.
نیازمند جذب اعتبارات در حوزه صنعت هستیم
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار همدان با اشاره به اظهارات یکی از نمایندگان استان در خصوص کمکاری مسئولان در حوزه صنعت گفت: سال گذشته ضمن بازدید از برخی مناطق صنعتی استان از این نماینده درخواست کردم تا ردیف بودجه و اعتبار عمرانی برای این مناطق در نظر بگیرند زیرا ما نمیتوانیم هزینه زیرساختهایی همچون برق و آب را فقط از سرمایهگذار تهیه کنیم.
وی با بیان اینکه رفع مشکلات سرمایهگذاران در استان مهمترین اولویت است، افزود: موانع سرمایهگذاری در تمام استانها است و چندین دستگاه در رفع آن دخیل هستند، گاهی اوقات ممکن است جواب استعلام دیر بیاید و موارد مشابهی رخ دهد، اما ملاک این کار بررسی شاخصهایی است که در اتاق بازرگانی کشور انجام میگیرد و وضعیت همدان هر سال در این خصوص بهتر شده است.
پورمجاهد ادامه داد: با این وجود در خصوص جذب سرمایهگذار در استان هنوز به میزان رضایت مطلوب نرسیدهایم و گاها شخصا بدون اطلاع به ادارات مرتبط مراجعه و پروندههای سرمایهگذاران را بررسی و دلایل تعویق را جویا شدهام و نباید کار ارباب رجوع برای فردا بماند.
وی گفت: از منتقدین درخواست دارم که اگر موردی از موانع سرمایهگذاری خاص در استان مشاهده کردهاند اطلاع دهند تا پروندهاش به طور کامل بررسی شود.
به گزارش تسنیم با توجه به مطالب مذکور رشد صنعت استان نیازمند عزم جدی در تمامی ارگانها و مسئولین است و همگی باید در زمینههای مختلف همچون جذب سرمایهگذار و رفع موانع آن، تسهیل در واگذاری زمین، جذب اعتبارات در زمینه فراهم سازی زیرساختها با هم متحد باشند و به دنبال مچگیری از یکدیگر نباشند.
انتهای پیام/741/س