کاهش میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان خراسان جنوبی نگران کننده است
گروه استانها-موارد ابتلا به کرونا در استان خراسان جنوبی در هفته آخر مهرماه نسبت به دهه دوم شهریورماه افزایش یافته و میزان رعایت پروتکلها نیز کاهش زیادی داشته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، با وجود کاهش میزان فوتیهای کرونایی در استانهای کشور، همچنان خطر بروز پیک ششم وجود دارد و به نظر میرسد در صورت بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی از سوی مسئولان و مردم بازهم شاهد پیک دیگری از این بیماری منحوس باشیم.
هرچند این کاهش آمار فوتیها نباید مسئولان و مردم را دچار عادیانگاری و بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی کند چراکه در این صورت، ممکن است باردیگر در پیچوخم مرگبار پیکهای کرونایی قرار گیریم و خدای ناکرده طعم تلخ بیماری و از دست دادن عزیزانمان را بچشیم.
شهرستان قائنات از وضعیت نارنجی به زرد تغییر رنگ داد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: بر اساس آخرین به روزرسانی نقشه کرونایی کشور شهرستان قائنات از وضعیت نارنجی به زرد تغییر رنگ داد و شهرستانهای بیرجند، نهبندان و طبس همچنان در وضعیت نارنجی (پرخطر) قرار دارند.
کامبیز مهدی زاده ادامه داد: بر این اساس چهار شهرستان استان شامل قائنات، بشرویه، فردوس، سرایان، سربیشه، زیرکوه، درمیان در وضعیت خطر متوسط(زرد) و خوسف در وضعیت کم خطر(آبی) قرار دارند.
موارد بستری در استان هفته گذشته 4 تا 6 درصد افزایش داشت
دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا در استان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه موارد ابتلا به کرونا در استان در هفته آخر مهرماه نسبت به دهه دوم شهریور، 37 درصد افزایش داشته است، بیان کرد: در دهه دوم شهریور متوسط روزانه 106 مورد ابتلا در خراسان جنوبی ثبت شد که در هفته پایانی مهر به طور متوسط به 146 نفر افزایش یافت که نشان دهنده افزایش 37 درصدی موارد ابتلا به کروناست.
غلامرضا شریف زاده با بیان اینکه موارد بستری در هفته آخر مهر نسبت به دهه دوم شهریور عدد ثابت و یکسانی ثبت شده ، افزود: در دهه دوم شهریور 166 مورد بستری بیماران حاد تنفسی بوده و از این تعداد بطور متوسط 70 نفر به دلیل کرونا در بیمارستانهای استان بستری شدهاند که براساس این آمار در هفته گذشته موارد بستری در استان حدود 4 تا 6 درصد افزایش داشته است.
وی از کاهش میزان رعایت پروتکلها در استان خبرداد و گفت: متاسفانه در حال حاضر بین 45 تا 50 درصد شیوه نامهها در بین مردم رعایت می شود و این درحالیست که در دهه دوم شهریور رعایت شیوه نامههای بهداشتی در استان بالای 60 درصد بود.
ورود کارمندان واکسن نزده به ادارات ممنوع شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز گفت: دستورالعمل ممانعت از ورود کارمندانی که حداقل یک دوز واکسن کرونا را دریافت نکرده اند به تمامی ادارات استان ابلاغ شده و از امروز اجرایی می شود.
محمد دهقانی ادامه داد: تمام کارکنان دستگاههای اجرایی می توانند با مراجعه به سامانه salamat.gov.ir نسبت به دریافت کارت واکسن دیجیتال اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه در یکسال و نیم گذشته برای مدیریت، کنترل و مراقبت در مقابله با بیماری کرونا همه پای کار بودند، افزود: اولویت ما نگاه عدالت محور برای توسعه متوازن همه شهرستانهای استان است.
وی خاطرنشان کرد: بر این اساس تلاش کردیم تا همه شهرستانهای استان برحسب شرایطی که دارند بهتوانند خدمات خوب و مطلوبی را ارائه کنند و انشالله تا وقتی که باشیم با تلاش و پیگیریهایی که بوده و خواهد بود سعی میکنیم همچنان بهترین اتفاقات خوب و ممکن رقم بخورد.
دهقانی با اشاره به شرایط کشور، مسائل اقتصادی و مشکلات عدیده ای که به دلیل تحریمها و خباثت دشمنان وجود دارد گفت: حوزه سلامت نیز در بحث تحریمها مستثنی نبوده و اگر کشور در مسیر تولید واکسن داخلی قرار نمی گرفت و برای تامین واکسن به طور کامل به خارج نیازمند می بودیم، مطمئناٌ خیلی بیشتر از اینها اذیت میشدیم و اثرات آن را می دیدیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: طی یک سال و نیم گذشته تجهیزات درمانی قابل توجهی وارد خراسان جنوبی شده که قسمت عمده ای از این تجهیزات به دلیل بضاعت کم شهرستانها، بهصورت رایگان از طریق وزارت بهداشت در اختیار ما قرار گرفته است.
افزایش 50 درصدی ظرفیت تختهای آی سی یو ویژه بزرگسالان در استان
دهقانی از افزایش 50 درصدی ظرفیت تختهای آی سی یو ویژه بزرگسالان در یک سال و نیم اخیر خبر داد و گفت: در بحث توزیع نیروهای تخصصی نیز، امیدواریم کل سهمیهای که به استان تعلق گرفته، به طور کامل حضور پیدا کنند تا دست ما برای توزیع متناسب باز باشد.
وی افزود: در خصوص تامین تجهیزاتی مثل ام ار ای و سی تی اسکن مدت طولانی است که در دستور کار دانشگاه است و از مسیرهای مختلف این مسئله را پیگیری میکنیم و باید بپذیریم که با توجه به شرایط ارزی و تحریمی کشور سخت است سه دستگاه mri را همزمان و یک جا برای سه شهرستان استان تهیه شود.
5 دستگاه سی تی اسکن به مراکز درمانی استان اضافه شده است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه 5 دستگاه سی تی اسکن طی دو سال و در زمانهای مختلف به مراکز درمانی استان اضافه شده است، تصریح کرد: در مورد اتوبوس آمبولانس نیز برای 3 شهرستان مجوز داریم که یکی از این مجوزها مربوط به شهرستان فردوس است و پیگیر هستیم که یک دستگاه اتوبوس آمبولانس جدید را تحویل بگیریم و در بحث اورژانس هوایی هم اگر مشکلاتی که وجود دارد برطرف شود، پایگاه جدید راه اندازی خواهد شد.
دهقانی با بیان اینکه بیماری کرونا واقعا جایگاه حوزه سلامت را شفاف تر کرد گفت: اگر به حوزه سلامت توجه لازم و کافی نشود، در زمانهایی که بحران ایجاد می شود خسارتهایی را به دنبال دارد که همه افراد را درگیر می کند لذا قبل از اینکه بحرانی به وجود آید، باید اقدام ویژه انجام شود.
انتهای پیام/253/ی