‌گفت‌وگوی صمیمانه تسنیم با قاری ممتاز ایران؛ تلاوت ‌در محضر رهبر انقلاب در سال ۹۶ یک حس غیرقابل وصف بود

‌گفت‌وگوی صمیمانه تسنیم با قاری ممتاز ایران؛ تلاوت ‌در محضر رهبر انقلاب در سال 96 یک حس غیرقابل وصف بود

گروه استان‌ها ــ قاری ممتاز کشور با اشاره به ‌تلاوتش در محضر مقام معظم رهبری در محفل انس با قرآن طلیعه ماه رمضان گفت: تلاوت قرآن در محضر رهبر انقلاب در سال ۹۶ یک حس غیرقابل وصف و به دلیل آگاهی ایشان از مبانی تلاوت و تجوید بسیار دشوار است.

وحید نظریان قاری ممتاز کشورمان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه‌ با بیان اینکه در اوایل تمرین ‌از صدای دلنشین استاد عبدالباسط و سپس در سال‌های بعد صدای استاد مصطفی اسماعیلی که از قاریان برجسته مصری هستند در راستای افزایش علم قرائت بهره گرفته است، اظهار داشت:‌ در جلسات مختلف و هفتگی قرآنی در استان حضوری فعال داشتم و یکی از این جلسات تاثیرگذار که ار ابتدای کودکی مشارکت داشتم جلسات مسجد آیت‌الله آل آقا واقع در جوار مسجد جامع است که تا به حال نیز به شرکت در جلسات مبادرت و استمرار دارم.

وی با اشاره اینکه پدرم و‌ برادرم مشوقان اصلی من بودند، افزود: در سالهای بعد از حضور در محافل برخی اساتید متولی این مجالس قرآنی همچون استاد حاج علیرضا رضایی، مجید عبدالرضا پور، مرتضی هامانی و استاد هوشنگ یاری و کیوان حسینی که به صورت هفتگی تشکیل می‌شد حضور پیدا کردم و از تجربیات ارزنده آنها بهره‌مند شدم.

قاری ممتاز کشور در پاسخ به این سوال که قرآن در زندگی شما چه تاثیراتی گذاشته است گفت: قرآن کتاب هدایت و‌ راهنمای سازنده زندگی است افرادی که با قرآن ارتباط برقرار کنند و ‌با آن انس بگیرند اثرات آن را در زندگی احساس خواهند کرد زیرا یکی از اسامی قرآن همان «فرقان» به معنای جدا کننده نیک و بد و شر و خیر است.

وی با بیان اینکه آنجا که ممکن است بر اثر غفلت، انسان به خطا و گناهی کشیده شود انس و ارتباط با قرآن در حقیقت دوری و چشم پوشی از گناه را در انسان نهادینه می‌کند بیان کرد: همواره آیه 39 سوره مبارکه نجم به معنای آنکه «هیچ خیری نیست مگر با سعی و تلاش» را در اولویت و سرلوحه کارهای خود در زندگی قرار داده‌ام و البته ذکر صلوات را بسیار در زندگی خود استفاده کرده‌ام. 

نظریان با بیان اینکه همچنان که خداوند در آیه 56 سوره احزاب فرموده: «ای کسانی که ایمان آورده‌‌اید، همانا خداوند و‌ ملائکه همگی بر پیغمبر(ص) درود می‌فرستند» بیان کرد: ‌با استعانت از این آیات نورانی در زمانی که استرس و افکار مشوشی در بنده ایجاد می‌شود با بهره و مراجعه به این آیات آرامش خود را به دست ‌آورده و با آمادگی بیشتری به امور مربوطه می‌پردازم.

وی با اشاره به اینکه اگر عزت و‌ محبویت از سوی خداوند باشد بسیار ارزشمند است اما خدا را سپاسگذارم که این عنایت را به من داشته است که جوانان بسیاری را با قرائت خود به سوی قرآن رهنمون کنم و وسیله برای انتقال تجربیات و تشویق آنان باشم عنوان کرد: در این راستا و برای ترویج این کتاب هدایت‌گر به ویژه در ماه بهار قرآن یعنی ماه رمضان و سایر ایام خاص به کشورهای سوریه، لبنان، عربستان، عراق و مالزی اعزام شده‌ام.

نظریان شرکت در مسابقات را فرصتی برای محک زدن اشخاص و آشنایی بیشتر آنها با آیات قرآن دانست و‌ افزود: فراگیری قرآن و انس با آن دارای امتیازات معنوی و دنیوی است اما برخی فقط در مراسم خاص و در اعیاد از آن استفاده می‌کنند در حالی که باید با خواندن و عمل به آن بتوانیم این کتاب مبین را از مهجور بودن در آوریم چرا که راه اصلی هدایت بشری است و کاملترین نسخه هدایتگر انسان است.

وی با بیان اینکه داستان حضرت یونس، داستان زندگی حضرت ایوب و حضرت یوسف که درس‌های فراوانی به انسان می‌دهد گفت: در اعزام به کشورها با بسیاری افراد غیرمسلمان و مسیحی مواجه شدم که تحت تاثیر صوت قرآن قرار گرفته‌اند و در سالهای گذشته و متوجه شدم که در کشورهای بسیاری قرائت استاد عبدالباسط سبب مسلمان شدن افراد بسیاری شده که این موضوع باید مورد توجه قاریان و مبلغان قرار بگیرد.

قاری ممتاز کشور با بیان اینکه در مسابقات زیر 16 سال و بالای 18 سال شرکت داشته و از همان زمان حائز رتبه شدم افزود: از سال 72 و ‌در سه دوره متوالی در شهرکرد به عنوان فینالیست مسابقات شناخته شدم و‌ از آن پس نیز در سایر مسابقات کشوری رتبه و عناوین زیادی را کسب کردم که همه این موفقیت‌ها را حاصل توکل به خداوند، داشتن اراده و ‌پشتکار به همراه استمرار تمرین‌ها و مداومت بر آن است.

وی با تأکید بر اینکه استعدادی که خداوند به انسان داده اگر در راه خدا صرف شود سبب شکوفایی آن خواهد شد گفت: زمانی که در کعبه صوت دل‌انگیز قرآن طنین انداز می‌شد با شنیدن صدا تحت تاثیر قرار می‌گرفتند و موجب هدایت برخی از آنان می‌شد که امروزه نیز باید با استفاده از ابزار و علم جدید به این شیوه هدایتگری ادامه داد.

نظریان‌ افزود: آشنایی بنده با شهید محسن حاجی‌ حسنی به سال‌ها قبل بر می‌گردد که یکی از قاریان برجسته کشور بودند و با توجه به اینکه کسب رتبه در مسابقات مالزی بسیار دشوار است توانستند با وجود سن کم و‌ اراده والایی که‌ داشتند در مسابقات بین المللی رتبه اول را به دست آورند.

وی گفت: اجرای مسابقات کشوری در استان کرمانشاه دارای برکات فراوانی خواهد بود و امیدوارم موجب انس بیشتر همه هموطنان ما با قرآن شود و روزی فرا برسد که ‌با تدابیر قرآنی و‌ مدیریت شایسته شاهد آن باشیم که ایران از لحاظ قرائت به مرحله بالایی برسد هرچند هم اکنون نیز در حال پیشرفت است.

وی با اشاره به اجرای تلاوتش در محضر مقام معظم رهبری در محفل انس با قرآن طلیعه ماه رمضان اظهار کرد: تلاوت قرآن در محضر رهبر انقلاب یک حس غیرقابل وصف و به دلیل آگاهی ایشان از مبانی تلاوت و تجوید بسیار دشوار است.

قاری ممتاز کشوری با بیان اینکه مقام معظم رهبری تلاوت بنده را بی‌نظیر، استادانه و کاملا منطبق با معنا عنوان کردند گفت: رهبر انقلاب فرمودند تأکید ما هم روی همین است که قاری آیات را مطابق با معنا بخواند و صوت را طبق معانی بالا و پایین کند.

نظریان با اشاره به اینکه در محضر رهبر انقلاب به ایشان گفتم که در کرمانشاه یک جلسه تخصصی قرآن دارم عنوان کرد: در این جلسه تخصصی همین مبانی تلاوت‌های معنامحور و تأثیرگذار را با محوریت سبک استاد مصطفی اسماعیل در دستور  کار قرار داده‌ام.

خانواده، نخستین نهاد تأثیرگذار در تحقق سبک زندگی قرآنی

وی با بیان اینکه موضوع تحقق سبک زندگی قرآنی یک مسئله ریشه‌ای و فرهنگی است بیان کرد: خوشبختانه ما در یک کشور شیعه و قرآنی زندگی می‌کنیم کشوری که رهبرش خودش قرآنی است.

قاری ممتاز کشور منبع اصلی و نخستین نهاد تأثیرگذار در تحقق سبک زندگی قرآنی را خانواده دانست و اظهار کرد: اگر خانواده‌ها در امر تحقق سبک زندگی قرآنی اهتمام ویژه‌ای داشته باشند به طور قطع این سبک در بین فرزندان رواج و بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه در صورتی که والدین فضای قرآنی را در منزل فراهم کنند کل فضای خانه تحت این فضای قرآنی قرار می‌گیرد گفت: محیط خانوادگی ما از همان دوران کودکی یک فضای قرآنی بود و پدر بنده در منزل اهتمام جدی به گوش دادن و تلاوت قرآن داشت و این باعث جذب بنده و برادر بزرگترم به امر تلاوت شد و همواره رایحه قرآنی بر زندگی ما حاکم بود.

نظریان یکی دیگر از عوامل موفقیت خود را استعداد صوتی در امر تلاوت عنوان کرد و افزود: این استعداد به طبع وقتی که موسیقی در منزل پخش شود به سمت خواندن موسیقی اما از آنجایی که در منزل ما همواره صوت قرآن پخش می‌شد علاقه‌مند به تلاوت قرآن شدم.

وی نقطه قوت جلسات و مسابقات حوزه قرآنی استان را جمع شدن همه افراد بر سر سفره‌های قرآنی دانست و اظهار کرد: اما مشکلات در این زمینه بسیار زیاد است و به خصوص این مشکلات در مسابقات حرفه‌ای ریشه‌ای است.

قاری ممتاز کشور با اشاره به اینکه کار تلاوت قرآن یک هنر است گفت: این هنر از بقیه هنرها بالاتر است زیرا کلام خدا تلاوت می‌شود.

وی با بیان اینکه باید به شکل حرفه‌ای به بحث تلاوت قرآن نگاه شود نه سلیقه‌ای بیان کرد: در صورتی که داوران مسابقات دارای سلایق متفاوتی باشند مشکلاتی پیش می‌آید زیرا کار هنر در مسابقه نمی‌گنجد و ما نمی‌توانیم در بین 10 قاری برتر نمره‌بندی داشته باشیم زیرا هر کدام نقاط قوت و طرفداران خاص خود را دارد.

انتهای پیام/833/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon