نایب رئیس اتاق اصناف کشور: اشتغال‌پایدار با توسعه صادرات تضمین می‌شود


نایب رئیس اتاق اصناف کشور: اشتغال‌پایدار با توسعه صادرات تضمین می‌شود

گروه استان‌ها ــ نایب رئیس اتاق اصناف کشور گفت: توسعه صادرات برای صنوف و تولیدکنندگان نه تنها انگیزه سرمایه‌گذاری ایجاد می‌کند بلکه تضمین کننده اشتغال‌پایدار در سراسر کشور است.

جلال‌الدین محمد شکریه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، درباره برنامه‌های اصناف برای بهره‌گیری از ظرفیت صادراتی صنوف اظهار داشت: اتاق اصناف برای بهره‌گیری از ظرفیت صادراتی صنوف و ارتقای آن چند برنامه را به دولت جدید ارائه خواهد کرد.

نایب رئیس اتاق اصناف کشور با بیان اینکه تولیدکننده پس از تولید محصول برای بازاریابی و صادرات آن نیازمند مجموعه‌ای متخصص در این حوزه است گفت: در این راستا باید مجموعه‌ای بین اتاق‌های سه گانه تعاون، اصناف و بازرگانی با حمایت وزارت صمت به وجود آید.

وی افزود: این مجموعه باید با تهیه یک بانک اطلاعاتی جامع با سلیقه و ذائقه مصرف‌کننده در خارج از کشور آشنا باشد و به دنبال آن به عنوان یک شرکت واسط سفارشات را به تولیدکننده داخلی اعلام و خیال تولیدکننده را از بابت فروش محصولات و بازاریابی آن راحت کند.

شکریه با بیان اینکه این شرکت واسطه امن‌ترین راه بازاریابی برای تولیدکننده داخلی است گفت: در این روش تولیدکننده شرکت ایرانی را می‌شناسد و این شرکت واسط می‌تواند بازار محصولات را در خارج پیدا کند از طرفی در معامله با طرف خارجی تولیدکننده آشنایی خوبی با طرف معامله ندارد.

وی افزود: تولیدکننده با فشارهای بسیار از قبیل بیمه و مالیات محصول را به پول نزدیک می‌کند اما با یک اشتباه و ریسک در معاملات خارجی ممکن است سرمایه خود را از دست دهد از این رو چند مجموعه فراگیر و هلدینگی باید در کشور ایجاد شود که این صادرات را برعهده بگیرد.

رئیس اتاق اصناف گیلان ابراز داشت: به عنوان مثال چندین کشور در دنیا اسلامی است و پوشش اسلامی دارد که ما می‌توانیم با شناخت از اینکه در آن کشور کدام رنگ‌ها با کدام پوشش بیشتر استفاده می‌شود آن نوع پوشش را به تولیدکننده سفارش دهیم.

نایب رئیس اتاق اصناف کشور با بیان اینکه ایران در صنعت پوشاک قدرت صادرات بسیار بالایی به‌ویژه در کشورهای اسلامی دارد گفت: مجموعه‌ای صادراتی باید ضمن آشنایی با ذائقه کشورها متناسب با فرهنگ و سلیقه مصرف‌کننده خارجی، محصولات را به تولیدکنندگان سفارش دهد.

شکریه تصریح کرد: در این مسیر ابتدا باید برای حمایت از تولیدکنندگان هزینه تولید را برای واحدهایی که نگاه صادراتی دارند پایین بیاوریم تا بتوانند به راحتی ارزآوری کنند؛ کشوری می‌تواند به ثبات اقتصادی برسد که بتواند ارز خارجی را به کشور وارد کند.

وی با تأکید بر اینکه باید بازارهای خارجی را تسخیر کنیم گفت: با این اقدام برای تولید کشور ایجاد امنیت کرده‌ایم چرا که با این کار هم اشتغال رونق می‌یابد و هم قدرت چانه‌زنی سیاسی نیز به دنبال آن بالا می‌رود چرا که با کشورهای مورد نظر اشتراکات اقتصادی داریم.

رئیس اتاق اصناف گیلان در مورد مشکلات واحد‌های صنفی پیرامون نوسازی ماشین‌آلات خاطرنشان کرد: بیش از 90 درصد ماشین‌آلات مورد استفاده در واحدهای تولیدی اصناف، داخلی است و خوشبختانه واحدها را از ماشین‌آلات تولید داخل تجهیز می‌کنیم.

نایب رئیس اتاق اصناف کشور فرسودگی ماشین‌آلات و ناتوانی واحدها در بازسازی آن‌ها را از عمده مشکلات واحد‌های تولیدی اصناف خواند و افزود: هیچ‌گونه تسهیلاتی برای نوسازی ماشین‌آلات وجود ندارد و این واحدها تنها از طریق بانک‌ها اقدام به دریافت وام می‌کنند.

شکریه با اشاره به دو رقمی بودن سود بازپرداخت وام‌های اعطاء شده به واحد‌های تولیدی اصناف اظهار داشت: این موضوع مورد انتقاد است چرا که این واحدها باید وام‌های تک‌رقمی با تنفس بگیرند تا بتوانند خط تولید خود را به‌سازی و نوسازی کنند.

وی با تأکید بر لزوم حمایت از اصناف خاطرنشان کرد: بسیاری از محصولاتی که در کشور خودمان تولید می‌شود دقیقاً به طور مشابه در کشورهای دیگر نیز تولید می‌شود و متأسفانه همان محصولات تولید داخل را با مارک خارجی به فروش می‌رسانند.

شکریه به بیان اینکه مردم به برند خارجی اعتماد داشته و تولید داخل با برند داخلی را نمی‌خرند افزود: باید فرهنگ حمایت از محصولات ایرانی در جامعه جا بیفتد؛ بسیاری از کشورهایی که در سطح بالای اقتصاد جهانی قرار دارند با اعتماد مردم به تولید داخل به این سطح رسیده‌اند.

رئیس اتاق اصناف استان گیلان ابراز داشت: از طرفی در مقوله واردات متأسفانه اقدام به واردات کالاهای درجه سه از کشورهای دیگر شد که قیمت آن به تبع بسیار پایین‌تر از تولید داخل بود به عنوان مثال قیمت 3 پیراهن خارجی با یک پیراهن تولید داخل برابری می‌کند.

نایب رئیس اتاق اصناف کشور گفت: دلیل این تفاوت قیمت این است که واحدهای تولیدی داخل، تحت فشار هزینه‌های کارگری، مالیات، بیمه، پول آب، برق، گاز و در کنار آن کرایه واحد خود در حال تولید هستند که البته در دوران کرونا این هزینه‌ها آسیب‌های کمرشکنی را به اصناف وارد کرد.

وی با بیان اینکه همه این‌ها باعث افزایش قیمت کالای داخلی نسبت به کالای وارداتی می‌شود‌ افزود: در مقابل کیفیت کالای تولید داخل بسیار بیشتر از کالای درجه 3 وارداتی است؛ نباید اصناف را به حال خود و بدون ارائه خدمات به آنان رها کرد چرا که اصناف هیچ گونه بار مالی برای دولت ندارد.

انتهای پیام/614/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon