وقتی معیشت مردم ساحل‌نشین بوشهر با تجارت دریایی گره می‌خورد‌


وقتی معیشت مردم ساحل‌نشین بوشهر با تجارت دریایی گره می‌خورد‌

گروه استان‌ها - همجوار استان بوشهر با خلیج‌فارس ظرفیت توسعه تجارت دریایی با شناورهای سنتی از جمله لنج را فراهم کرده و به گونه‌ای که معیشت زندگی مردم ساحل‌نشین، ملوانان و خدمه شناورهای سنتی، در استان بوشهر با دریا و ته‌لنجی گره خورده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر ، خلیج‌فارس در همجواری استان بوشهر ظرفیت‌های مختلفی برای اشتغال، سرمایه‌گذاری، کارآفرینی و فعالیت‌های گوناگون خدماتی از جمله تجارت دریایی فراهم کرده است.

استان بوشهر خفته در کنار دریای خلیج‌فارس ظرفیت مهمی را برای دریانوردی و ساحل‌نشینان در امرار معاش و به دست آوردن روز حلال از صید و تجارت فراهم کرده و ملوانان دل به دریای خروشان خلیج‌فارس می‌زنند.

یکی از موضوعاتی که در حوزه دریانوردی و لنج‌های تجاری سنتی مورد توجه ملوانان و ناخدایان این شناور قرار دارد واردات کالاهای همراه ملوان تحت عنوان ته‌لنجی است که امتیاز ویژه ملوانان محسوب می‌شود که با چالش مواجه است.

در سفر استانی رئیس جمهور به بوشهر بر ساماندهی کالا ته‌لنجی تأکید شد

در سفر استانی رئیس جمهور به بوشهر در 16 مهرماه پس از ارائه سخنان مردم و مسئولان، رئیس جمهور بر ساماندهی کالا ته‌لنجی تأکید کرد.

رئیس جمهور پس از بررسی مطالبه مردم ساحل‌نشین و ملوانان بوشهری دستور پیگیری این موضوع را صادر کرد.

آیت‌الله ابراهیم رئیسی در این راستا استاندار بوشهر را موظف کرد حداکثر در مدت 10 روز مشکل کالای ته‌لنجی ملوانان بوشهری را ساماندهی کند.

کالا همراه ملوان و ته‌لنجی مشکلی است که سال‌ها گریبانگیر ملوانان و خدمه شناورهای سنتی تجاری قرار دارد و یکی از موارد مهم بی‌توجهی به درخواست‌ها و مطالبات ملوانان ساحل‌نشین بوشهری است.

بندر گناوه یکی از مهمترین بنادر اقتصادی و تجاری استان بوشهر است که با وجود تعداد زیادی لنج نقش مهمی در عرصه تجارت دریایی و ته‌لنجی دارد و فعالیت بیشتر مردم این شهرستان در عرصه ملوانی است.

خبرنگار تسنیم با حضور در بندر گناوه مشکلات خدمه و ملوان شناور تجاری سنتی لنج را بررسی کرد که یکی از این ملوانان با اشاره به وضعیت ترخیص کالا همراه ملوان و ته‌لنجی  اظهار داشت: گناوه در عرصه فعالیت صادرات و واردات همواره نقش مهم در رونق اقتصادی و اشتغال منطقه ایفا می‌کند.

کالای ته‌لنجی قاچاق نیست

وی با بیان اینکه کالا ته‌لنجی قاچاق نیست گفت: ترخیص کالا ته‌لنجی یک امتیاز برای خدمه، ملوان لنج و دریانورد محسوب می‌شود و باید راهکارهای سوء‌استفاده از این موقعیت در واردات کالا تدوین شود تا از ضایع شدن حق ملوانان جلوگیری شود.

جابه‌جایی کالای همراه ملوان در استان بوشهر یکی از گلایه‌های دریانوردان است که آنان خواستار حل مشکل این موضوع هستند.

ساحل‌نشینان گناوه‌ای با بیان اینکه معیشت و ارتزاق مردم با دریا و تجارت دریایی گره خورده است تصریح کردند: به سبب اینکه فعالیت‌های صنعتی و کشاورزی در گناوه رشد نکرده، مردم این دیار ساحلی از طریق دریا امرار معاش می‌کنند و محدود شدن فعالیت ملوانان، رکود اقتصادی در گناوه را حاکم ایجاد کرده است.

 ترخیص کالای همراه ملوان تنها راه فعالیت اقتصادی شهر ساحلی گناوه

مردم گناوه فعالیت ترخیص کالای همراه ملوان تنها راه فعالیت اقتصادی این شهر ساحلی می‌دانند و خواستار حل مشکل مردم شدند چراکه بازار کالای ته‌لنجی در گناوه برای همه مردم نقاط مختلف کشور شناخته شده است و محدود شدن اینگونه فعالیت‌ها آثار و خسارت به زندگی و معیشت مردم وارد کرده است.

اگر به موضوع ته‌لنجی بیشتر توجه شود ناخدا لنج‌ها و شناورهای تجاری هم گلایه دارند و خواستار صدور مجوز برای افزایش سفرهای تجاری از گناوه به کشورهای حاشیه‌ خلیج‌فارس هستند.

محدود شدن سفرهای تجاری از بنادر استان بوشهر معیشت مردم را تحت‌الشعاع قرار داده است

آنان معتقد هستند محدود شدن سفرهای تجاری در گناوه ضمن کاهش دستمزد ملوانان و خدمه لنج‌ها، معیشت آنان را تحت‌الشعاع قرار داده است.

استفاده نشدن از امتیاز ملوانی در معافیت ترخیص کالای تجاری زندگی روزمره دریانوردان با مشکل مواجه کرده که خواستار ساماندهی و حل مشکل ته‌لنجی هستند.

برخی ملوانان لنج‌های تجاری با بیان اینکه کالای تجاری شناورها به نام ملوان ترخیص می‌شود ولی هیچ نفعی ملوانان نمی‌برند افزودند: ترخیص این کالاها به نام ملوانان تمام می‌شود ولی به کام دیگران در دیگر استان‌ها است.

رانندگان خودروهای شوتی که حامل کالای تجاری هستند اظهار داشتند: رانندگان این عرصه بیشتر جوانانی هستند که به اجبار در این مسیر به سبب بیکاری قدم گذاشته‌اند و جان خود را به خطر انداخته‌اند.

ساحل و دریا همواره یکی موهبت الهی است که می‌توان از این ظرفیت در بسترهای گوناگون استفاده کرد ولی دریا برای زندگی مرزنشینان و ساحل‌نشینان تبدیل به استرس شده است.

تدوین طرح ساماندهی ته‌لنجی 

استاندار بوشهر هم با جلسات مکرر با بخش‌های مختلف جامعه که با دریانوردی ، کالا تجاری و ملوانی سر و کار دارند راهکارهای لازم برای تحقق مطالبات مردم ساحل‌نشین تدوین کرده است.

احمد محمدی‌زاده با اشاره به مهلت 10 روز رئیس جمهور برای ساماندهی کالا همراه ملوان و ته‌لنجی اظهار داشت: بر اساس دستور رئیس جمهور در سفر به استان بوشهر، ساماندهی کالای همراه ملوان در مهلت مقرر 10 روزه نهایی، تدوین و به مرکز ارسال شد.

استاندار بوشهر بیان کرد: برای تدوین ساماندهی کالا همراه ملوان تحت عنوان ته‌لنحی پس از نشست‌های تخصصی و توجه به نظرات آنان و مسئولان ذیربط، طرح ساماندهی ته‌لنجی و کالا همراه ملوان تدوین و به سؤالات و ابهامات این عرصه پاسخ داده شد.

وی افزود: در این طرح گردآوری جامعی از مجموع نظرات این حوزه انجام شد و مسئله اساسی کالا ته‌لنجی مورد توجه ویژه قرار گرفت و مبتنی بر این مسائل، طرحی برای پاسخگویی و حل مشکلات به این مطالبات نوشته و به دفتر رئیس جمهور ارسال شد.

حالا باید دید حاصل این جمع‌بندی و تدوین برنامه در تحقق مطالبات ساحل‌نشینان و ملوانان استان بوشهر چه نتیجه‌گیری در مرکز کشور در پی دارد و تا چه اندازه مشکلات دریانوردان و ساحل‌نشینان بوشهری برطرف می‌کند.

انتهای پیام/190/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon