کرونا همچنان مانعی برای رشد اقتصاد آلمان

کرونا همچنان مانعی برای رشد اقتصاد آلمان

بر اساس ارزیابی‌ها روند بهبود اوضاع اقتصادی آلمان بعد از شوک بزرگ کرونا بسیار ضعیف‌تر از آنچه پیش بینی می‌شد در حال شکل گیری است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از "ویرتشافتزووخه" آلمان، کشور صادرات محور آلمان بعد از شوک همه گیری کرونا با سرعت زیاد حرکت رو به جلو را آغاز کرده است، اما روند بهبود اوضاع اقتصادی این کشور با بادهای مخالف زیادی همراه بوده است و بهبود روند اقتصادی آن طور که انتظار می رفت پیش نمی رود.

بر اساس ارزیابی بانک مرکزی آلمان بهبود اوضاع اقتصادی آلمان بعد از بحران کرونا طولانی تر از آنچه در اوایل سال پیش بینی می شد به درازا خواهد کشید.

بانک مرکزی آلمان در گزارش ماهانه اکتبر خود نوشت: بازده اقتصادی احتمالا در پاییز همچنان از سطح پیش از بحران کرونا در سه ماهه پایانی سال 2019 کم تر خواهد بود.

بر اساس این گزارش در سال 2021 در مجموع احتمالا تولید ناخالص ملی به صورت قابل توجهی کم تر از آنچه در پیش بینی ماه ژوئن بانک مرکزی انتظار می رفت رشد خواهد کرد. در ماه ژوئن بانک مرکزی برای سال جاری میلادی رشد تولید ناخالص ملی 3.7 درصد را پیش بینی کرده بود.

البته تنگناهای ایجاد شده برای عرضه و کمبود مواد روند صعودی رشد اقتصادی در آلمان به عنوان یک کشور صادرات محور را کند می کند.

اقتصاددانان بانک مرکزی در گزارش ماهانه خود که در روز دوشنبه منتشر شده است نوشتند: در سه ماهه جاری انتظار می رود که تمام فعالیت های کلان اقتصادی به صورت قابل توجهی رشد کم تری داشته باشد.

بر اساس این گزارش حرکت قوی در بخش خدمات هم به میزان قابل توجهی کاهش خواهد داشت و احتمالا صنعت تولید هم همچنان از مشکلات تحویل رنج خواهد برد.

بر این اساس البته در سه ماهه سوم سال جاری میلادی صنعت مهمان نوازی از لغو محدودیت های کرونایی سود برد. اقتصاد آلمان در تابستان سال 2021 همچنان به روند بهبود خود ادامه داد. با این همه تنگناهای ایجاد شده در عرضه مواد خام و محصولات واسطه ای، تولید در صنعت را کاهش داد و از رشد اقتصادی قوی تر در تابستان جلوگیری کرد.

بر اساس این گزارش بعد از رکود اقتصادی در قرنطینه کرونایی در ابتدای سال جاری تولید ناخالص داخلی در دوره آوریل تا ژوئن 2021 1.6 درصد نسبت به سه ماه قبل رشد کرد.

نتایج یک بررسی هم نشان می دهد که حال و هوای اتاق های هیات مدیره شرکت های آلمانی در ماه اکتبر برای چهارمین بار متوالی بدتر شد. بر اساس ارزیابی موسسه تحقیقات اقتصادی ایفوی آلمان که بر اساس نظر سنجی از بین 9 هزار مدیر اجرایی در شرکت های آلمانی انجام شد شاخص فضای کسب و کار ایفو از 98.9 واحد در ماه سپتامبر به 97.7 کاهش پیدا کرده است.

به گفته رئیس موسسه ایفوی آلمان شرکت کنندگان در این نظر سنجی انتظار کاهش شاخص به 97.9 را داشتند. وی تاکید کرد که تنگناهای تحویل مسائلی را برای شرکت ها ایجاد کرد.

بر اساس این تحقیق استفاده از ظرفیت در صنعت در حال کاهش است و شن و ماسه ها در چرخ دنده های اقتصاد آلمان مانع از بهبود اوضاع اقتصادی می شود.

انستیتو ایفوی آلمان همچنین اعلام کرد که انتظارات برای بهبود اوضاع اقتصادی همواره با شک و تردیدهای بیشتری همراه می شود. وضعیت بخش صنعت دوباره تیره و تار می شود . یورگ کرامر، از اقتصاد دانان ارشد کامرز بانک آلمان چهارمین کاهش شاخص ایفو برای این صنعت را به عنوان یک علامت هشدار می بیند.

کرامر همچنین گفت: موج جدید کرونا منجر به تعطیلی کارخانه ها به ویژه در آسیا شد و این منجر به کمبود مواد در آلمان شد.

کرامر تاکید کرد که بعید است اقتصاد آلمان در سه ماهه چهارم سال جاری رشد کند و حداقل برای پایان سال 2021 رکود تورمی که مخلوطی از فعالیت های اقتصادی راکد و تورم فزاینده است ایجاد خواهد شد.

"کلاوس وولرابه"، از کارشناسان اقتصادی موسسه ایفوی آلمان هم در مصاحبه ای با رویترز گفت: اقتصاد آلمان در سه ماهه پاییز تنها با رشد حدود 0.5 درصد روبرو خواهد شد.

در بخش خدمات هم جو کسب و کار بعد از بهبود نسبی ماه قبل دوباره بدتر شده است. شرکت ها با خوش بینی بسیار کم تری به آینده می نگرند، اما وضعیت فعلی خود را تا حدودی بهتر می دانند. در خرده فروشی ها هم شاخص ایفو به طور قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.

اقتصاد آلمان در ابتدای سال جاری به دلیل بحران کرونا با 2 درصد کاهش رشد مواجه شد و در جریان روند کاهش محدودیت ها در بهار سال جاری حدود 1.6 درصد رشد پیدا کرد.

با وجود تنگناهای تحویل محصولات اولیه مهم بسیاری از اقتصاد دانان تصور می کنند که رشد اقتصادی احتمالا در سه ماهه تابستان سال جاری رشد داشته و با این حال به دلیل کمبود جهانی مواد و موارد روزافزون ابتلا به کرونا احتمالا اقتصاد آلمان در سه ماهه پایانی سال جاری میلادی دوباره حرکت خود را از دست خواهد داد.

این موضوع اخیراً توسط نظرسنجی‌های صنعت و ارائه‌دهندگان خدمات در مورد شاخص مدیران خرید نیز نشان داده شده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon