بیتوجهی به توسعه زیرساخت ها کاهش جمعیت عشایری را به دنبال دارد
گروه استانها_عشایر استان ایلام جزو اقشار مولد کشور محسوب میشوند که نقش تاثیرگذاری در تولید گوشت، مواد لبنی، صنایع دستی، پشم و... دارند و میتوان گفت اسوه اقتصاد مقاومتی در کشور هستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام ، عشایر استان ایلام 11 درصد از جمعیت استان و 5 درصد از جمعیت عشایر کشور را تشکیل میدهد که در قالب 9736 خانوار در مناطق عشایری استان زندگی میکنند و در مجموع با 1 میلیون و 400 هزار راس دام 6 درصد جمعیت دامی کشور را شامل میشوند.
این قشر مولد در تمام فصول سال همواره در زمینه تولید گوشت قرمز، روغن حیوانی، کشک، صنایع دستی، شیر و... نقش چشمگیری دارند زیرا سالانه حدود 90 هزار تن تولیدات عشایر شامل 8 هزار و 500 تن گوشت قرمز، 465 تن روغن حیوانی، 418 تن کشک، 27 هزار تن شیر، 108 تن عسل ، 1 هزار و 668 تن پشم، 180 هزار متر مربع صنایع دستی و... وارد بازار مصرف میکنند.
مشکلات جامعه عشایری
با این وجود در سنوات اخیر در پی بروز خشکسالیهای گسترده، کاهش علوفه در سطح مراتع، خشک شدن چشمهها و عدم توجه کافی از سوی مسئولان، این قشر از جامعه با مشکلات متعددی از جمله تامین نهادههای دامی، کمبود آب، تحصیل دانشآموزان، راههای ارتباطی و....مواجه شدهاند.
به گفته کارشناسان، زندگی عشایری به دلیل داشتن زندگی اجتماعی سالم، ساده زیستی و بهرهوری از دسترنج خود با تولید محصولات کشاورزی و دامی از قبیل لبنیات و صنایع دستی سهم بزرگی در رفع نیاز کشور دارد اما اگر اقدام جدی در زمینه رفع مشکلات عشایر همچون تامین آب، بهداشت، آموزش، راه، فروش محصول، کمبود علوفه و... انجام نگیرد متاسفانه شاهد کاهش جمعیت عشایری در استان ایلام خواهیم بود.
خدمات رسانی به عشایر استان ایلام
فرشاد یاسمی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه تا کنون اقدامات مهمی جهت توسعه زیرساختها در مناطق عشایری انجام شده اظهار داشت: مبلغ 30 میلیارد ریال برای خرید 250 پنل خورشیدی در سفر اخیر ریاست جمهوری به استان ایلام تصویب شده و در همین راستا تاکنون از جمعیت 9 هزار خانواری عشایر استان 3 هزار خانوار پنل خورشیدی دریافت کردهاند.
مدیرکل امور عشایری ایلام افزود: ایل راهها با توجه به سخت گذر، کوهستانی و شیب دار بودن، یکی از مشکلات عمده عشایری استان است که برای رفع این معضل نیز مبلغ 210 میلیارد ریال اعتبار برای مرمت و احداث راههای جدید اختصاص داده شده است.
وی با بیان اینکه خرید دام حذفی و مازاد، تامین نهاده های یارانه ای یا پرداخت علوفه ضمانتی از دیگر خدمات انجام شده به عشایر است افزود: یکی از برنامههای مهم در خصوص توزیع نهاده های دامی پرداخت بیش از 7 هزار تن جو و نهاده دامی چون کاه و کلش به صورت نقد یا ضمانت نامه بانکی سه ماهه بین عشایر است و در صدد افزایش علوفه و نهاده های دامی به عشایر تا 20 هزار تن هستیم.
یاسمی تصریح کرد: کاهش نزولات جوی و خشک سالی علاوه بر کمبود علوفه مشکلات دیگری از قبیل کمبود آب را نیز برای عشایر به دنبال داشت که در این راستا جهت رفع این معضل 30 میلیارد ریال اعتبار برای خرید تانکرهای حامل آب برای عشایر استان مصوب شده است.
عشایر استان ایلام از دیر باز سهم مهمی در تامین گوشت و سایر محصولات مورد نیاز استان و حتی کشور داشته و دارند، از این رو رسیدگی و توجه به مسائل این بخش از جامعه و برنامهریزی و اجرای سیاستهای مناسب برای برطرف کردن مشکلات جوامع عشایری میبایست در دستور کار تمامی مسئولان در دستگاههای ذیربط قرار گیرد.
انتهای پیام/180/ی