پیگیری تسنیم نتیجه داد؛ خط و نشان رئیس دادگستری استان فارس درباره آبیاری مزارع با فاضلاب+ فیلم


پیگیری تسنیم نتیجه داد؛ خط و نشان رئیس دادگستری استان فارس درباره آبیاری مزارع با فاضلاب+ فیلم

گروه استان‌ها - رئیس کل دادگستری استان فارس در واکنش به گزارش تسنیم درباره آبیاری مزارع با فاضلاب گفت با هر کس به تکلیف خودش عمل نکرد و با سلامت مردم بازی کرد برخورد می‌کنیم و آرامش از کسی که آرامش مردم را بگیرد می‌گیریم شک نکنید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، آبیاری مزارع با فاضلاب انسانی و غیر انسانی، موضوعی که حتی شنیدنش هم حالت مشمئزکننده‌ای دارد چه رسد به اینکه از نزدیک این موارد مشاهده شود اما در چندماه اخیر این موضوع در دست پیگیری از سوی خبرگزاری تسنیم و دیگر رسانه‌ها بوده و چندین گزارش با این موضوع نوشته شده است.

این موضوع به اندازه‌ای مهم و حیاتی است که سبب ورود مستقیم  دادگستری به عنوان مدعی‌العموم در این پرونده شده است. در همین راستا یک جلسه 3 ساعته با حضور دستگاه‌های متولی امر در استان فارس برگزار شد تا دستگاه‌ها اقدامات و راهکارهای خود را شرح دهند.

کلیپ تهیه شده از سوی خبرگزاری تسنیم نیز در این جلسه به نمایش درآمد و محور بحث قرار گرفت. موضوع ورود فاضلاب به رودخانه چنارراهدار و مشکلات مردم ساکن در شهرک‌های اطراف و همچنین بحث آبیاری مزارع با فاضلاب در منطقه گردخون از جمله موضوعات مورد بحث در این جلسه 3 ساعته بود.

در این جلسه نمایندگانی از دستگاه‌های متولی از جمله محیط زیست استان فارس، آبفای شیراز، آب منطقه‌‌ای استان فارس، جهاد کشاورزی، شهرداری و شورای شهر، علوم پزشکی شیراز و کارخانجات حاشیه رودخانه چنارراهدار که بخشی از پساب و فاضلاب خود را به رودخانه وارد می‌کنند حضور داشتند و به بیان اقدامات و راهکارهای خود پرداختند.

تاکید رئیس کل دادگستری خطاب به همه دستگاه‌های متولی این بود که گزارشات مطرح شده باید منجر به نتیجه شود. حجت‌الاسلام و المسلمین سید کاظم موسوی؛ رئیس کل دادگستری استان فارس در این جلسه در پاسخ به گزارش دستگاه‌ها اظهار داشت: با وجود همه این اقدامات باز هم فاضلاب زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده است اقدامات باید منتج به نتیجه شود.

وی با انتقاد از عملکرد محیط زیست استان فارس با بیان اینکه هیچ چیزی که به درد مردم می‌خورد در این صحبت‌ها و گزارش‌ها نبود، گفت:قانون به شما اختیار داده باید جلوی کار را بگیرید نمی‌شود که با سلامت مردم بازی کرد؛جا دارد که سازمان بازرسی علیه شما (محیط زیست) اقدام کند باید موارد را به اطلاع دادستانی برسانید، دادستانی برای این است که یقه متخلفان گرفته شود.

در ادامه حجت‌الاسلام موسوی با تاکید بر اینکه مردم خیلی در اذیت و فشار هستند و ما وظیفه داریم که درد و آلام مردم را کم کنیم، افزود: غیر از ما کسی در این استان و شهر نمی‌تواند این کار را انجام دهد، نمی‌توانیم به مردم عادی بگوییم که بار دیگر همشهریان خود را کم کنید، متولی این کار ما هستیم. 

رئیس کل دادگستری استان فارس با بیان اینکه مواردی که در جلسه مطرح شده ثبت و ضبط و مصوبات جلسه در موعد مقرر تعیین تکلیف شود، بیان کرد: محیط زیست ظرف 2 هفته تکلیف 400 مترمکعبی که از فاضلاب کارخانه‌ها در رودخانه سرریز می‌شود، مشخص کند. پوشاندن سطح رودخانه و گازکشی کارخانه‌ها برای راه‌اندازی تصفیه خانه نیز باید در موعد مقرر انجام شود.

وی با بیان اینکه مصوبات غیر از آنچه نیاز به بودجه دارد باید در موعد مقرر عملی شود، تصریح کرد: سازمان بازرسی اگر در موعد مقرر مصوبات انجام نشد به دادگستری منعکس کند، با هر کس به تکلیف خودش عمل نکرد و با سلامت مردم بازی کرد برخورد می‌کنیم و آرامش از کسی که آرامش مردم را بگیرد می‌گیریم شک نکنید.

حجت‌الاسلام موسوی در ادامه عنوان کرد: 13 سال است که مردم دارند این وضعیت را تحمل می‌کنند پس از موعد مقرر دوباره جلسه تشکیل می‌دهیم و در این حین هم مصوبات ابلاغ تا کارها انجام شود، اگر در این مدت شد که فبها و امید است که بشود، آنقدر در دادگستری تراکم کار داریم که دوست نداریم پرونده دیگری تشکیل شود اما به خاطر مردم شاید ناچار شویم علیه خیلی از افراد هم پرونده تشکیل دهیم.

رئیس کل دادگستری استان فارس با بیان اینکه قانون اختیاراتی به دستگاه‌های متولی داده است و نباید کاری کنند که سازمان بازرسی وارد شود اگر نمی‌شود هم اعلام کنید، گفت: براساس گزارش خبرگزاری تسنیم هزار هکتار کشت با آب فاضلاب می‌شود یا فاضلاب در مهارلو رها شده چه کسی مقصر است؟ در این جلسه متولیان مشخص شد و باید وظایف خود را انجام دهند.

وی درباره کارخانجاتی که فاضلاب آنها به رودخانه وارد می‌شود نیز افزود: تولید مهم است و طرفدار تولید هستیم اما نه به قیمت جان و سلامت مردم صنعت و معدن هم قول دهد که مشکل کارخانه‌های اطراف رودخانه را برطرف کند، شبکه بهداشت هم مشخص کند که چندتا پرونده در این زمینه تشکیل داده است.

موسوی با بیان اینکه این مسئولیت امانت در دست ما است و نباید در امانت خیانت کنیم، بیان کرد: مردم نگران این هستند که جلسات به فراموشی سپرده شود اما کارهایی که خود من پیگیری می‌کنم به فراموشی سپرده نمی‌شود و این اطمینان را به مردم می‌دهیم.

در ادامه کاظم اکرمی، مدیرکل بازرسی استان فارس با بیان اینکه وضعیت فاضلاب سبب شده که زندگی مردم در آن مناطق سخت باشد و تلاش می‌کنیم که مشکل حل شود، به همه دستگاه‌های متولی هشدار داد که این مشکل حل شود اگر حل نشود مطابق قانون با آنها برخورد می‌شود. 

به گفته وی آب منطقه‌ای، شهرداری، محیط زیست، آبفا و تمام دستگاه‌ها وظیفه دارند در این زمینه ورود کنند علاوه بر آن  همه از نظر اخلاقی و قانونی مکلف به حل مشکل هستیم.

سید مصطفی بحرینی، دادستان مرکز استان فارس نیز مصوبات جلسه را مطرح کرد که بر اساس آن مصوبات در سه بازه زمانی طولانی مدت و میان مدت و کوتاه مدت دسته‌‌بندی شد.

وی با بیان اینکه براساس این مصوبات  اداره محیط زیست یک گزارش از ترک فعل دستگاه‌ها در این مورد به بازرسی منعکس کند، گفت: اتصال فاضلاب شهرک سامان و حجت‌آباد به شبکه فاضلاب ظرف 2 هفته و مابقی هم تا 3 ماه اول سال جدید باید توسط آبفا انجام شود.

نظارت بر تانکرهای غیرمجاز حمل فاضلاب توسط آبفا و اصناف، نظارت بازرسی بر اجرای دقیق مصوبات، نظارت انتقال فاضلاب خانگی به شبکه فاضلاب توسط علوم پزشکی و مهلت 8 ماهه به کارخانه‌های نزدیک رودخانه چنارراهدار برای رفع نواقص از دیگ مصوباتی بود که بحرینی به آنها اشاره کرد.

دادستان مرکز استان فارس همچنین اعلام کرد که بر اساس مصوبات این جلسه محیط زیست 2 هفته فرصت دارد برای تخلیه فاضلاب و پساب کارخانه‌ها مکان‌یابی کند و صنعت و معدن نیز برای انتقال گاز به کارخانه‌ها پیگیری‌های لازم را انجام دهد.

وی با اشاره به موضوع کشت محصولات با آب فاضلاب تصریح کرد: برای جلوگیری از کاشت و برداشت محصولات با فاضلاب خام دستگاه‌های متولی باید برای ممانعت از آبیاری، توقیف کشت و محصول ظرف یک هفته اقدام کنند.

تشکیل گشت همپوشان سلامت برای شناسایی از زمین‌های مستعد کشت با فاضلاب نیز از دیگر مصوبات این جلسه بود که دادستان مرکز استان فارس به آنها اشاره کرد.

بحرینی به دو مصوبه طولانی مدت نیز اشاره کرد بر این اساس که تصفیه خانه‌ای برای پوشش کلی شبکه با مهلت مناسب ساخته شود همچنین
روپوشانی و تعبیه کانال با همکاری سازمان آب منطقه‌ای، شهرداری و آبفا با هزینه هر سه دستگاه  انجام شود که به نوعی حتما کانال تعبیه شود یا روپوشانی شود.

دادستان مرکز استان فارس همچنین از تشکیل شعب ویژه در دادگاه‌های استان فارس در این موضوع خبر داد و گفت این پرونده‌ها به صورت ویژه بررسی شود تا موضوع به  سرانجام برسد علاوه بر آن همه دستگاه‌ها هم برای امحا محصولات باید همکاری کنند.

انتهای پیام/424/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon