اختیارات بیشتری به شورای معادن استان‌ها داده می‌شود


اختیارات بیشتری به شورای معادن استان‌ها داده می‌شود

گروه استان‌ها - شورای عالی معادن استان کرمان با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار و مشکلات صنعت ذغال و کارگران معادن ذغال سنگ استان بررسی شد و معاون وزیر صمت خبر از اختیارات بیشتر شورای معادن استان‌ها داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، شورای عالی معادن استان کرمان امشب با حضور اسدالله کشاورز معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، علی زینی‌وند استاندار کرمان، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، شهباز حسن‌پور رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان و عفت شریعتی نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی در سالن شهید مرتضوی‌زاده استانداری کرمان برگزار شد.

تفویض اختیار بیشتر به شورای معادن استان‌ها به‌زودی ابلاغ می‌شود

اسدالله کشاورز معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این جلسه اظهار داشت: از فعالیت‌های پژوهشی معادن از طریق تبصره 10 حمایت می‌کنیم و شورای معادن استان به این موضوع توجه داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه تفویض اختیار بیشتر به شورای معادن استان‌ها از سوی شورای عالی معادن در دستور کار است گفت: به‌زودی اختیارات بیشتر ابلاغ می‌شود.

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در جریان مشکلات صنعت ذغال‌سنگ و این معادن هستیم افزود: مشکلات کارگری در این حوزه را می‌دانیم و پیگیر رفع آن هستیم.

وی عنوان کرد: مبلغ حدود 200 میلیارد تومان برای احداث 4 پایگاه امداد و نجات در مناطق معدنی کشور اختصاص داده شده که بعد از بهره‌برداری از ساختمان در اختیار هلال احمر گذاشته می‌شود.

کشاورز با بیان اینکه سیمانی‌ها و ذغالی‌ها همیشه حاشیه سود کمی داشتند و همیشه بحث حمایتی از این صنایع را در وزارت صنعت، معدن و تجارت داشته‌ایم گفت: صلاحیت فنی و مهندسی افراد هنگام واگذاری محدوده‌های معدنی بررسی شده و به افراد غیرمتخصص معدن واگذار نمی‌شود.

تصمیم گیرندگان صنعت ذغال کشور یک بار به داخل معادن بروند

علی زینی‌وند استاندار کرمان نیز با بیان اینکه بخش عمده حقوق دولتی معادن از استان کرمان به خزانه واریز می‌شود که مقدار بسیار بالایی است اظهار داشت: 15 درصد از حقوق دولتی معادن باید به استان برگردد که متاسفانه قانون اجرا نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه حساب مالی شرکت‌های معدنی باید به استان بیاید گفت: از 4 هزار و 500 میلیارد تومانی که از محل منابع شرکت‌های بزرگ در سال 98 به بانک‌های استان کرمان آمده، در شش ماهه اول 1400 به 16 هزار میلیارد تومان رسیده و تقریباً چهار برابر شده است.

استاندار کرمان با بیان اینکه مطالبه استان است که هم تمام حساب‌های بانکی شرکت‌های بزرگ به بانک‌های استان کرمان بیاید افزود: سهم استان کرمان از حقوق دولتی معادن نیز باید به استان برگردد.

وی با اشاره به اینکه دیدگاه وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه معادن کارگشایی است ادامه داد: کل استان درگیر مشکلات کارگری حوزه ذغال‌سنگ است.

زینی‌وند با بیان اینکه در یک سال گذشته بیش از هشت جلسه شورای تامین و ده‌ها جلسه کمیسیون کارگری برای پیگیری مشکلات کارگران معادن ذغال‌سنگ در استان برگزار شده است گفت: کارگران هم نجابت دارند و اگر چه حق با آنها است اما مراعات می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه امسال 17 روز کارگران تعطیل کردند و تجمعات داشتیم بیان کرد: حتماً باید تصمیم ملی برای صنعت ذغال کشور گرفته شود.

استاندار کرمان افزود: مسئولانی که برای ذغال‌سنگ تصمیم می‌گیرند باید یک‌بار داخل این معادن بروند و شرایط استخراج در عمق زمین را ببینند که چقدر سخت است.

وی با بیان اینکه مشکلات ذغال‌سنگ استان کرمان باید با قید فوریت برطرف شود و اجازه ندهید این مشکلات به مرکز کشور بیاید گفت: مشکلات کارگران معادن ذغال‌سنگ استان کرمان را دریابید.

زینی‌وند با اشاره به اینکه انتظار ما از معادن ذغال‌سنگ فقط باید استخراج، حفظ اشتغال موجود و تامین خوراک باشد افزود: دولت نباید در این شرایط چشمش به حقوق دولتی این معادن باشد.

وی ادامه داد: تقاضای فوری داریم که شورای عالی معادن کشور با موضوع استان کرمان برگزار و این مشکلات بررسی شود چرا که به تصمیم ملی نیاز داریم.

مهدی حسینی‌نژاد مدیرکل صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان در این جلسه با بیان اینکه سهم صنعت، معدن و تجارت استان از تولید ناخالص داخلی 47 درصد است اظهار داشت: 20 درصد این میزان در حوزه معادن است.

وی با اشاره به اینکه تکمیل زنجیره فولاد در استان کرمان انجام شده و به‌زودی کرمان، قطب فولادی کشور در همه ابعاد می‌شود گفت: افزایش بهره‌وری در حوزه صنعت و معدن را پیگیری می‌کنیم و در اولویت برنامه‌ها است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان با بیان اینکه سالانه بیش از 92 میلیون تن انواع مواد معدنی از استان کرمان استخراج می‌شود افزود: مس، آهن، ذغال‌سنگ و کرومیت چهار ماده معدنی هستند که بیشترین استخراج از این مواد انجام می‌شود.

مسلم مروجی‌فرد مدیرکل صنعت، معدن و تجارت جنوب استان کرمان نیز در این جلسه با بیان اینکه ایمیدرو 13 محدوده معدنی در جنوب استان کرمان دارد که بهره‌برداری از آن نمی‌شود اظهار داشت: 11 پهنه معدنی در اختیار شرکت‌های بزرگ معدنی استان هستند و هیچ استفاده‌ای از آن نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه از دولت محترم درخواست داریم وضعیت محدوده‌های معدنی در اختیار این شرکت‌ها تعیین تکلیف شود گفت: تعیین تکلیف محدوده‌های معدنی واگذار شده در جنوب استان کرمان هم اشتغالزایی ایجاد می‌کند و هم توسعه منطقه را به دنبال دارد.

انتهای پیام/511/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon