طرح ۳۱۳ کمیته امداد با ۵ آسیب اجتماعی در خانوادههای مددجوی روستایی مقابله میکند
گروه استانها- مدیرکل فرهنگی و تربیتی کمیته امداد کشور گفت: بیکاری، کارگریزی، افت تحصیلی، ترک تحصیل و اختلافات خانوادگی ۵ آسیب اجتماعی شناسایی شده در خانوادههای مددجوی روستایی است که در قالب اجرای طرح ۳۱۳ با آنها مقابله میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، حجتالاسلام والمسلمین حسن هرمز ظهر امروز در نشست با مدیرکل و معاونان کمیته امداد امام خمینی(ره) استان قزوین درباره اجرای طرح 313 اظهار داشت: جوهره این طرح افزایش ارتباط روحانیون با افراد محروم به ویژه در روستاها است به گونهای که روحانی محل یا هر روستا به مددکار اجتماعی مبدل میشود.
وی با اشاره به ضرورت ورود بیشتر روحانیت در حوزه مددکاری اجتماعی اضافه کرد: این ورود سبب محکمتر شدن پایگاه اجتماعی روحانیون خواهد شد و همچنین روحانیون با خانوادههای مددجویان کمیته امداد ارتباط بیشتری خواهند داشت که سبب میشود نیازهای واقعی آنها را شناسایی کرده و از این نیازسنجی برای رفع محرومیت آنها استفاده کنند.
هرمز سرکشی به خانوادههای نیازمند را محور اجرای طرح 313 دانست و ادامه داد: برای تقویت و نهادینه کردن روحیه خودباوری در مددجویان نباید به صورت شعاری عمل کرد و به همین خاطر در طرح 313 روحانیون ما به صورت غیرمستقیم و در قالب آموزش و مشاوره این روحیه را در بین مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) تقویت میکنند.
مدیرکل تربیتی و فرهنگی کمیته امداد امامخمینی(ره) در بخش دیگری از سخنان خود از شناسایی 5 آسیب اجتماعی اصلی در بین خانوادههای روستایی خبر داد و گفت: بیکاری، کارگریزی، افت تحصیلی، ترک تحصیل و اختلافات خانوادگی 5 معضل و مسئله اجتماعی شناسایی شده در بین خانوادههای روستایی و محروم هستند که مقابله با آنها در طرح 313 دنبال میشود.
هرمز افزود: در این طرح بنا داریم بعد از ایجاد ارتباط صمیمانه بین روحانیان مستقر در روستاها با خانوادههای از ظرفیت امدادگران، خیران و معتمدان محلی برای رفع نیازها و انتظارات خانوادههای مددجو و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اقدام کنیم.
وی ادامه داد: همچنین 6 نیاز معیشتی و حمایتی مددجویان شامل ساخت و مرمت مسکن، سبد غذایی، هزینههای دارو و درمان، جهیزیه، لوازم خانگی و هزینه تحصیل را شناسایی کردمی که در قالب طرح یاد شده به رفع این نیازها هم خواهیم پرداخت.
حجتالاسلام هرمز با تأکید بر لزوم استعدادیابی در روستاهای استان قزوین یادآور شد: در حال حاضر به اهالی روستاها خدمات فرهنگی ارائه نمیشود و یا کیفیت آن بسیار پایین است که در این حوزه باید با استعدادیابی در بین جوانان از آنها برای اجرای طرحهای فرهنگی در بین خانوادههای محروم و نیازمند استفاده شود.
لزوم افزایش بودجه کمیته امداد استان قزوین
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان قزوین هم در این جلسه با بیان اینکه اجرای طرح 313 بزرگترین طرح فرهنگی چند دهه اخیر کمیته امداد محسوب میشود گفت: برای اجرای این طرح امکانات کمیته امداد در استان کافی نیست و به ویژه برای امور لجستیکی و حمل و نقل باید از ظرفیت همه دستگاههای اجرایی استفاده شود.
مهرعلی حقگویان با اشاره به جمعیت بالای گروههای هدف زیر پوشش کمیته امداد اضافه کرد: با توجه به نقش مهم کمیته امداد در مقابله با فقر و محرومیت باید اعتبارات بیشتری هم برای انجام تکالیف تعیین شده در اختیار ما قرار گیرد چرا که امروز ساختن مسکن محرومان با توجه به تورم موجود بخش مهمی از اعتبارات را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: کمیته امداد استان قزوین سال گذشته 100 درصد تعهد ایجاد اشتغال خود در استان قزوین را عملی کرد و امیدواریم امسال هم با حمایتهای نهادهای دولتی و مراکز نیکوکاری بتوانیم طرحهای اشتغال خانگی را پررنگتر از گذشته اجرا کنیم.
انتهای پیام/ح