سرقتی که دست‌رنج نیاکان را نابود می‌کند/ زغال سوزها پشت داستان قطع درختان

سرقتی که دست‌رنج نیاکان را نابود می‌کند/ زغال سوزها پشت داستان قطع درختان

گروه استان‌ها- درختان روستای سنو گناباد یکی پس از دیگری به دست سودجویان و دلالان ذغال قطع شدند و مردم نگران وضعیت روستا و حاصل سال‌ها تلاش و دست رنجشان هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازگناباد، دیدن تصاویر دلخراش حال هر بیننده‌ای را بد خواهد کرد ولی این بار این تصاویر دلخراش مربوط به تصادف یا حادثه نیست، انتشار تصاویر قطع درختان سبز در روستای سنو بخش کاخک گناباد دل هر بیننده‌ای را به درد می‌آورد و واکنش‌هایی را در بین جامعه به همراه داشته است.

داستان از آنجایی شروع می‌شود که اهالی روستا صبح که برای شروع کار و تلاش عازم زمین‌های زراعی می‌شوند مشاهده می‌کنند از درختان چندین ساله روستا در مسیر خبری نیست و از انتها بریده شده‌اند.

این موضوع در روزهای دیگر نیز تکرار می‌شود و صدای مردم را در می‌آورد و از مسئولین درخواست جدی برای این موضوع دارند.

یکی از کشاورزان این روستا در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: برای کاشت این درخت‌ها پدرانمان سال‌ها زحمت کشیده‌اند و از آنها مراقبت کرده‌اند که امروز به این سادگی بریده شوند.

وی ادامه می‌دهد: این درختان مانند یک انسان زنده هستند و در این فصل از سال وقت درخت بریدن نیست.

مرد جوانی که در زمین زراعی خود مشغول کار است می‌گوید: این درختان را شبانه بریده و سرقت کرده‌اند زیرا هیچ یک از اهالی روستا این کار را نکرده‌اند.

وی تصریح کرد: متاسفانه درختان را برش می‌دهند و برای کارخانه‌های ساخت زغال می‌برند آن هم بدون مجوز و قاچاقی که باید برخورد جدی صورت گیرد.


تمامی پیگیری‌ها برای این موضوع انجام شده است

مهدی ذوالفقاری رئیس شورای اسلامی روستای سنو نیز اظهار داشت: حق قطع درختان در زمین‌های شخصی و عمومی صورت گرفته که از همان ساعات اولیه این موضوع را پیگیری کرده‌ایم.

وی ادامه داد: روستای سنو یکی از روستای ییلاقی بخش کاخک است که در طول سال میزبان گردشگران زیادی می‌باشد که ما برای حفظ فضای سبز روستا تلاش‌های زیادی کرده‌ایم و اجاره نمی‌دهیم به این راحتی آن را از بین ببرند.

رئیس شورای اسلامی روستای سنو بیان کرد: تعداد درختان قطع شده هنوز مشخص نیست و در حال بررسی است ولی هر یک از درختان نزدیک 30 سال و بیشتر قدمت داشته اند.

مجوزی برای قطع درختان صادر نشده است

نعمت غفوری،مدیر جهاد کشاورزی گناباد نیز اظهارداشت: روند قطع درختان در داخل مناطق روستایی بدین شکل است که فرد درخواست کتبی ارائه نماید و کارشناسان جهاد کشاورزی پس از بازدید از درخت خشک شده و یا دارای بیماری نقطه utm را برداشت نمایند تا درخت قطع شود.

وی ادامه داد: پس از قطع درخت برای حمل آن باید از اداره منابع طبیعی محل مجوز حمل دریافت کنند در غیر این صورت با افراد برخورد صورت می‌گیرد.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد درباره قطع درختان روستای سنو عنوان کرد: در این مورد مجوزی از سوی جهاد کشاورزی صادر نشده و این موضوع را نیز در دست پیگیری داریم که برابر آخرین اخبار دو نفر از شهرستان‌های همجوار گناباد توسط نیروی انتظامی بازداشت شده‌اند.

محمدرضا نخعی، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گناباد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: با توجه به این که درختان قطع شده در روستای سنو در داخل محدوده روستا است، صدور هرگونه مجوز با اداره جهاد کشاورزی است و اداره منابع طبیعی در عرصه‌های دیگر مجوز صادر می‌کند.

وی افزود: مجوز صدور حمل چوب منوط به درخواست و نامه کتبی اداره جهاد کشاورزی است که در خصوص درختان روستای سنو چنین درخواستی از منابع طبیعی صورت نگرفته و مجوزی صادر نشده است.

انتهای پیام/281/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon